Analyzer, şüphesiz 5. maddede kişisel tercihler önemli bu konuda haklısın.
2 numaralı madde de elbet kanun kural değil doğru diyorsun fakat o konu hakkında küçük ve büyük olmak üzere 2 ayrı durum söz konusu bence.
Küçüklük konusunda, ben mesela bir seiko 5 aldım, 36 mm idi. Küçük müçük alacağım dedim. İlk başta hakikaten keyifli geliyordu ama sonra zamanla huzursuzluk vermeye başladı. Çünkü ben 110 kilo kocaman bir adamım, 36 mm saat takıyorum düşünün görüntüyü

Saat konusunda önemli olan işlevi diyemiyorum, büyüklüğünün vücuda orantılı olması lazım.

Büyüklükte ortaya çıkan sorun ise ergonomi durumu. Yine bu konuda da 50 mm bir saat almıştım. Bir de kocaman tepesi var. O saati de günlük hayat içinde rahat kullanamıyordum. Çünkü bu sefer ya bileğimin hareketlerini kısıtlıyordu ve vidası elimi yara yapıyordu ya da bileğimden uzağa doğru takıp kordonu sıkı tutmam gerekiyordu.
O yüzden max ve min bir range olmalı. Ama aradaki kalan her saat mübahtır. Şimdi benimkiler 39,5 ile 48 arası değişiyor mesela.Ve biliyorum ki kolumda da en güzel görünen saatler 43-44 mm olanlar. Zaten saatin tarzı da önemi büyüklükte. Klasik saat daha küçük, spor saatler daha büyük olacaktır haliyle.
Bu arada diğer alışveriş sitesinden bir cevap yazmıştım size ama bağlantı hatasından gönderemedim ve silindi. Neyse zaten mesajın sonunda "forumda sık sık görüşmek dileği ile" yazıyordu.