TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat/Performans Kıyaslaması

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:53

Şimdide rolexciler kızmış :) abovetherim teşekkür ederim . Ert ve Asymptote rolex demiş . Keşke Rolex te fiyatları pahalıda olsa daha makul tutabilse örneğin daytona 15k sumariner 8 9 k ya alınabilse keşke ...
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:56

properica yazdı:watchstore, rolex diğer rolexlerle takılmak ister.. akşamları mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boğazda eğlenmek ister.. yazın bodrumda takılmak kışın uludağda kayağa gitmek ister.. onun bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? :D

Karşılayamasamda rolex takmama mani değil diye düşünüyorum heleki mesleğimi icra edip çalışıp kazanmış biri olarak. Ne takanlar benden adamdır , nede ben onlardan değilmi? Ben bir aile babası olarak evimde yemeğimi yerkende pekala Rolex takabilirim ve bu kimsenin zoruna gitmemeli saygılar ben yatıyorum iyi geceler arkadaşlar
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 03:18

Öncelikle ben Rolex demedim watchstore, yazdıklarımdan bu anlamı çıkarmayın lütfen. İkinci olarak properica'nın söylediklerine de katılıyorum, bunda bir kötü niyet aramak yanlış olur, son derece haklı bir soru sormuş bana göre.. Elbette bir lüks tüketim ürününe çok özel bir ilginiz varsa bu ürünü gelir düzeyinize normalize edebilirsiniz, bunda bir sıkıntı yok, ancak Rolex bir sınıf saatidir, bunu da unutmamak gerek.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ert » 11 Ara 2012, 03:36

Bence siz gönlünüzden geçeni alın , öyle bir kıstas yok istediğim yerde takarım saati ama properica kötü niyetle söylememiş espirili yaklaşmış , burda genel kanı sizi düşünerek yazılmış yorumlar. Zaten Rolex'e dair yazılanlardan hararetle kaygı duymanız markayı bilmediğinizi gösteriyor . Saat olayı dediğim gibi gönül işidir , size uyanı yapın en güzeli arzu edersenizde bizle paylaşırsınız aldığınız ürünü.
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj sedir » 11 Ara 2012, 07:18

Artık yorumu bırakalım tahminlere geçelim.
Tahminim: watchstore Rolex alır.
Çünkü onu istiyor, para biriktirmiş, her şey hazır, sadece minik bir itici güç arıyor. Bunu da forumdan bekledi ama şimdilik olmadı.
Bence Steinhart alırsa birkaç ay sonra Rolex aşkı depreşir, yine aynı konuda konuşma ihtiyacı hisseder.
Önerim: Eğer biriktirdiğin parayı bir saate vermek, bütçende önemli bir defekt oluşturmayacaksa Rolex al rahat et. Diğer merhemler yaranı bir süreliğine yatıştıracak, ama tedavi etmeyecek. Ama birikimini harcamak senin bütçeni sarsacaksa unut bunları. Hatta Steinhart'tan daha ucuza da "benzer" saatleri alabilirsin.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Thevenin » 11 Ara 2012, 08:37

steinhart çok kaliteli yani rolex kadar kaliteli

rolex ad ye gidip steinhartı ile kıyaslayanlar

Resim

Fiyat & performans ekran kartinda olur, hoca da camide elbette. Oysa paraya karsilik calinan dudukteki kadar naif bir aklilestirme ya da basit bir rasyonalizasyon soz konusu degil burada. Nedeni de basit, konustuklarimiz luks hep.

Submariner homage ve hatta genel olarak benzer fiyat seviyesindeki " Diver " muessesesinde hemen her gun gordugumuz bircok saat mevcut. Muadillerinin arasindan Steinhart, cok farkli bir fiyata sahip degilken sunumu, garantisi, yayginligi ve en onemlisi adeta vintage Submariner urun gami ile cekici; ama baska bircok denk secenek var.

Rolex Submariner icin ise durum cok farkli diye dusunuyorum. Bizatihi Diver Benchmark olmasi haricinde, bulundugu fiyat seviyesinde ve hatta bu fiyat etrafinda bir cercevedeki saatler icerisinde, II. Dunya Savasi'ndan once kurulmus herhangi bir markaya ait, degerini bu denli hak eden baska bir Isvicre saati bulmak guc.

Eger bu fiyat seviyesi bir kritere gore yuksek ise de, bu Isvicre saat endustrisinin tumu icin gecerli. Bu kadar basit, bu kadar para-cokomel :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mucadeleci » 11 Ara 2012, 08:56

sedir yazdı:Artık yorumu bırakalım tahminlere geçelim.
Tahminim: watchstore Rolex alır.
Çünkü onu istiyor, para biriktirmiş, her şey hazır, sadece minik bir itici güç arıyor. Bunu da forumdan bekledi ama şimdilik olmadı.
Bence Steinhart alırsa birkaç ay sonra Rolex aşkı depreşir, yine aynı konuda konuşma ihtiyacı hisseder.
Önerim: Eğer biriktirdiğin parayı bir saate vermek, bütçende önemli bir defekt oluşturmayacaksa Rolex al rahat et. Diğer merhemler yaranı bir süreliğine yatıştıracak, ama tedavi etmeyecek. Ama birikimini harcamak senin bütçeni sarsacaksa unut bunları. Hatta Steinhart'tan daha ucuza da "benzer" saatleri alabilirsin.

+111

İlk 4 sayfayı okudum, aklımda bir kaç cümle oluştu, 'bazı arkadaşların anlam veremediğim tavırlarından ötürü' tartışma olan konulara yazmama düşüncesindeyim son zamanlarda, bu nedenle yazsam mı yazmasam mı? diye düşünürken, baktım *Sedir hocam 1e1 benim yazmak istediklerimi yazmış :shock: :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj properica » 11 Ara 2012, 11:45

watchstore yazdı:
properica yazdı:watchstore, rolex diğer rolexlerle takılmak ister.. akşamları mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boğazda eğlenmek ister.. yazın bodrumda takılmak kışın uludağda kayağa gitmek ister.. onun bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? :D

Karşılayamasamda rolex takmama mani değil diye düşünüyorum heleki mesleğimi icra edip çalışıp kazanmış biri olarak. Ne takanlar benden adamdır , nede ben onlardan değilmi? Ben bir aile babası olarak evimde yemeğimi yerkende pekala Rolex takabilirim ve bu kimsenin zoruna gitmemeli saygılar ben yatıyorum iyi geceler arkadaşlar

watchstore , ne size saygısızlık yapmak isterim ne de tercihlerinize, maksadı aşan cümleler kurduysam affola.. lakin ince bir ironi ile konuya bir bakış açısı getirmek istedim. Lüks daire, orta halli daire benzetmesinden çokça farkı yoktu yazdıklarımın. Ancak yoruma açık olmuş olabilir, şimdi bu açıkları kapatayım isterseniz: Rolex aşkı ile yanıp tutuşarak 5 yıl birikim yaptı iseniz başka bir tarafa kafanızı çevirmeden aşkınıza koşunuz, aramızdaki en mutlu kişi olacağınızı garanti ederim. Bunun ne yaşam standardı ile ne de gelir düzeyi ile ilgisi olur bu durumda. Sadece vuslat olur bunun adı. Ama rolexten vazgeçecekseniz aynı ya da yakın klasmanda bir güzel için vazgeçin ondan.. Steinhart ise, rolex hedefleyen ve bütçe ayıran birinin ara sıra hafta sonu renk olsun diye seçeceği 4. tercih olur bence.

Bu arada, sizin rolex almanız benim zoruma gitmez kendi adıma konuşmak gerekirse, isteseniz rolex alın, isterseniz patek alın, sevenlerin birleşmesi beni mutlu eder aksine. Bu zor seçim aşamasında bol şanslar diliyorum.
::so much to do, so little time::
Kullanıcı avatarı
properica

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners