mlm yazdı:Dostum vakit ayırabiliyor olman güzel, boş vakit benim de oluyor ama başka faaliyetlerle dolduruyorum, mangal vs. sen yapamadığın için bisiklet falan güzel tabi

Saatlerimiz Survivor

Şaka bir yana bisikleti çok beğendim, maliyeti konusunda bilgi verebilir misin?
Bu arada şimdi farkettim, direksiyonda hakikaten SLX yazıyor

Mangal vs. yerine bisiklet turu yapmak benim için daha güzel (ama yine de dayanamayıp arada kaçamak yapmıyor değilim

)
Maliyet konusuna gelince toplama bisiklet her zaman hazır bisikletten daha maliyetli olur. Ben kadro ve ekipmanlara toplamda 2 bin civarı ödedim, neredeyse bir Lonjin parası

Yalnız tüm ekipmanlar sıfır, sele borusu hariç, o da çok az kullanılmıştı ve temiz durumdaydı, çok rijit (esnemez) ve yorulma dayanımı yüksek diye aldım. Şimdilik 95 kilonun altında pek esnemiyor bakalım uzun kullanımda performansı nasıl olacak

Enewwss yazdı:Ayna kolumuz aynı

Enewwss senin yapacağın upgrade den sonra bir canavar doğacak, bakalım heyecanla bekliyoruz
serxx yazdı:İyi günlerde, kazasız, belasız kullan Asymptote, beklediğine değmiş gibi duruyor; taş gibi

Teşekkürler serxx.

Beklediğime değdi fakat bazı ergonomik ayarları gözden kaçırdığımı biraz kullanınca fark ettim

Bugün 20 km lik bir tur yaptım arkadaşlarla, epey yoruldum

Sanırım gidon biraz alçak. Maşayı zaten 1-2 mm uzun kesmiştim, gidon boğazının altına 2 mm lik bir spacer daha eklemeyi düşünüyorum, kafi gelmezse de gidon boğazını açısı daha geniş ve daha kısa olanıyla değiştirip çözüm bulmaya çalışacağım. Şimdilik maşayı değiştirmeye gözüm yemiyor, dediğim düzenlemelerden sonra gerek de kalmayacak inşallah.
Baran yazdı:Allah tekerine taş değdirmesin

bişey sorucam bu bisikletlerdede rodaj varmı?
İyi dileklerin için teşekkürler Baran, fakat taş değsin tekere

Değmesi için aldık zaten, dağ tepe dere bayır kullanacağım, evde yatmayacak inşallah. Şimdilik 1.75 lik slick lastikler var üzerinde ama yukarıda da bahsettiğim gibi arazı kullanımı için dış lastiğim hazır, 2.00 lık Hutchinson Piranha.. Rodaj konusuna gelince evet, bisiklet için de bir rodaj olduğu söylenebilir. Bu özellikle jantlar için geçerli. Bir süre kullandıktan sonra teker akordunu yenilemek, vites ayarlarını gözden geçirmek gerekebiliyor çoğu zaman. Ben tekerleri kendim ördüm, akordunu beğenmediğim için bisikletçiye götürdüm, adam bunlar örülü ve akordu da yapılmış zaten dedi. Oysa tekerin yanal ve radyal sapmasından başka tellerin de eşit gerginlikte olması gerekiyor, çoğu bisikletçi bunu göz ardı ediyor.. Şimdilik 0.1 ton altında 10 kg lık bisiklet 20 km de herhangi bir ayar istemedi, ama bir kaç yüz km den sonra isteyecektir muhtemelen..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein