TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat/Performans K覺yaslamas覺

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:53

imdide rolexciler k覺zm覺 :) abovetherim teekk羹r ederim . Ert ve Asymptote rolex demi . Keke Rolex te fiyatlar覺 pahal覺da olsa daha makul tutabilse 繹rnein daytona 15k sumariner 8 9 k ya al覺nabilse keke ...
Kullan覺c覺 avatar覺
Kerem77

Ya: 48
Kay覺t: 26 Tem 2010, 03:18

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:56

properica yazd覺:watchstore, rolex dier rolexlerle tak覺lmak ister.. akamlar覺 mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boazda elenmek ister.. yaz覺n bodrumda tak覺lmak k覺覺n uludada kayaa gitmek ister.. onun bu ihtiya癟lar覺n覺 kar覺layabilecek misin? :D

Kar覺layamasamda rolex takmama mani deil diye d羹羹n羹yorum heleki mesleimi icra edip 癟al覺覺p kazanm覺 biri olarak. Ne takanlar benden adamd覺r , nede ben onlardan deilmi? Ben bir aile babas覺 olarak evimde yemeimi yerkende pekala Rolex takabilirim ve bu kimsenin zoruna gitmemeli sayg覺lar ben yat覺yorum iyi geceler arkadalar
Kullan覺c覺 avatar覺
Kerem77

Ya: 48
Kay覺t: 26 Tem 2010, 03:18

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 03:18

ncelikle ben Rolex demedim watchstore, yazd覺klar覺mdan bu anlam覺 癟覺karmay覺n l羹tfen. 襤kinci olarak properica'n覺n s繹ylediklerine de kat覺l覺yorum, bunda bir k繹t羹 niyet aramak yanl覺 olur, son derece hakl覺 bir soru sormu bana g繹re.. Elbette bir l羹ks t羹ketim 羹r羹n羹ne 癟ok 繹zel bir ilginiz varsa bu 羹r羹n羹 gelir d羹zeyinize normalize edebilirsiniz, bunda bir s覺k覺nt覺 yok, ancak Rolex bir s覺n覺f saatidir, bunu da unutmamak gerek.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Ert » 11 Ara 2012, 03:36

Bence siz g繹nl羹n羹zden ge癟eni al覺n , 繹yle bir k覺stas yok istediim yerde takar覺m saati ama properica k繹t羹 niyetle s繹ylememi espirili yaklam覺 , burda genel kan覺 sizi d羹羹nerek yaz覺lm覺 yorumlar. Zaten Rolex'e dair yaz覺lanlardan hararetle kayg覺 duyman覺z markay覺 bilmediinizi g繹steriyor . Saat olay覺 dediim gibi g繹n羹l iidir , size uyan覺 yap覺n en g羹zeli arzu edersenizde bizle payla覺rs覺n覺z ald覺覺n覺z 羹r羹n羹.
AHM
Kullan覺c覺 avatar覺
Ert

Kay覺t: 13 Kas 2012, 03:55

Mesaj sedir » 11 Ara 2012, 07:18

Art覺k yorumu b覺rakal覺m tahminlere ge癟elim.
Tahminim: watchstore Rolex al覺r.
羹nk羹 onu istiyor, para biriktirmi, her ey haz覺r, sadece minik bir itici g羹癟 ar覺yor. Bunu da forumdan bekledi ama imdilik olmad覺.
Bence Steinhart al覺rsa birka癟 ay sonra Rolex ak覺 depreir, yine ayn覺 konuda konuma ihtiyac覺 hisseder.
nerim: Eer biriktirdiin paray覺 bir saate vermek, b羹t癟ende 繹nemli bir defekt oluturmayacaksa Rolex al rahat et. Dier merhemler yaran覺 bir s羹reliine yat覺t覺racak, ama tedavi etmeyecek. Ama birikimini harcamak senin b羹t癟eni sarsacaksa unut bunlar覺. Hatta Steinhart'tan daha ucuza da "benzer" saatleri alabilirsin.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Thevenin » 11 Ara 2012, 08:37

steinhart 癟ok kaliteli yani rolex kadar kaliteli

rolex ad ye gidip steinhart覺 ile k覺yaslayanlar

Resim

Fiyat & performans ekran kartinda olur, hoca da camide elbette. Oysa paraya karsilik calinan dudukteki kadar naif bir aklilestirme ya da basit bir rasyonalizasyon soz konusu degil burada. Nedeni de basit, konustuklarimiz luks hep.

Submariner homage ve hatta genel olarak benzer fiyat seviyesindeki " Diver " muessesesinde hemen her gun gordugumuz bircok saat mevcut. Muadillerinin arasindan Steinhart, cok farkli bir fiyata sahip degilken sunumu, garantisi, yayginligi ve en onemlisi adeta vintage Submariner urun gami ile cekici; ama baska bircok denk secenek var.

Rolex Submariner icin ise durum cok farkli diye dusunuyorum. Bizatihi Diver Benchmark olmasi haricinde, bulundugu fiyat seviyesinde ve hatta bu fiyat etrafinda bir cercevedeki saatler icerisinde, II. Dunya Savasi'ndan once kurulmus herhangi bir markaya ait, degerini bu denli hak eden baska bir Isvicre saati bulmak guc.

Eger bu fiyat seviyesi bir kritere gore yuksek ise de, bu Isvicre saat endustrisinin tumu icin gecerli. Bu kadar basit, bu kadar para-cokomel :D
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj mucadeleci » 11 Ara 2012, 08:56

sedir yazd覺:Art覺k yorumu b覺rakal覺m tahminlere ge癟elim.
Tahminim: watchstore Rolex al覺r.
羹nk羹 onu istiyor, para biriktirmi, her ey haz覺r, sadece minik bir itici g羹癟 ar覺yor. Bunu da forumdan bekledi ama imdilik olmad覺.
Bence Steinhart al覺rsa birka癟 ay sonra Rolex ak覺 depreir, yine ayn覺 konuda konuma ihtiyac覺 hisseder.
nerim: Eer biriktirdiin paray覺 bir saate vermek, b羹t癟ende 繹nemli bir defekt oluturmayacaksa Rolex al rahat et. Dier merhemler yaran覺 bir s羹reliine yat覺t覺racak, ama tedavi etmeyecek. Ama birikimini harcamak senin b羹t癟eni sarsacaksa unut bunlar覺. Hatta Steinhart'tan daha ucuza da "benzer" saatleri alabilirsin.

+111

襤lk 4 sayfay覺 okudum, akl覺mda bir ka癟 c羹mle olutu, 'baz覺 arkadalar覺n anlam veremediim tav覺rlar覺ndan 繹t羹r羹' tart覺ma olan konulara yazmama d羹羹ncesindeyim son zamanlarda, bu nedenle yazsam m覺 yazmasam m覺? diye d羹羹n羹rken, bakt覺m *Sedir hocam 1e1 benim yazmak istediklerimi yazm覺 :shock: :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj properica » 11 Ara 2012, 11:45

watchstore yazd覺:
properica yazd覺:watchstore, rolex dier rolexlerle tak覺lmak ister.. akamlar覺 mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boazda elenmek ister.. yaz覺n bodrumda tak覺lmak k覺覺n uludada kayaa gitmek ister.. onun bu ihtiya癟lar覺n覺 kar覺layabilecek misin? :D

Kar覺layamasamda rolex takmama mani deil diye d羹羹n羹yorum heleki mesleimi icra edip 癟al覺覺p kazanm覺 biri olarak. Ne takanlar benden adamd覺r , nede ben onlardan deilmi? Ben bir aile babas覺 olarak evimde yemeimi yerkende pekala Rolex takabilirim ve bu kimsenin zoruna gitmemeli sayg覺lar ben yat覺yorum iyi geceler arkadalar

watchstore , ne size sayg覺s覺zl覺k yapmak isterim ne de tercihlerinize, maksad覺 aan c羹mleler kurduysam affola.. lakin ince bir ironi ile konuya bir bak覺 a癟覺s覺 getirmek istedim. L羹ks daire, orta halli daire benzetmesinden 癟ok癟a fark覺 yoktu yazd覺klar覺m覺n. Ancak yoruma a癟覺k olmu olabilir, imdi bu a癟覺klar覺 kapatay覺m isterseniz: Rolex ak覺 ile yan覺p tutuarak 5 y覺l birikim yapt覺 iseniz baka bir tarafa kafan覺z覺 癟evirmeden ak覺n覺za kounuz, aram覺zdaki en mutlu kii olaca覺n覺z覺 garanti ederim. Bunun ne yaam standard覺 ile ne de gelir d羹zeyi ile ilgisi olur bu durumda. Sadece vuslat olur bunun ad覺. Ama rolexten vazge癟ecekseniz ayn覺 ya da yak覺n klasmanda bir g羹zel i癟in vazge癟in ondan.. Steinhart ise, rolex hedefleyen ve b羹t癟e ay覺ran birinin ara s覺ra hafta sonu renk olsun diye se癟ecei 4. tercih olur bence.

Bu arada, sizin rolex alman覺z benim zoruma gitmez kendi ad覺ma konumak gerekirse, isteseniz rolex al覺n, isterseniz patek al覺n, sevenlerin birlemesi beni mutlu eder aksine. Bu zor se癟im aamas覺nda bol anslar diliyorum.
::so much to do, so little time::
Kullan覺c覺 avatar覺
properica

Kay覺t: 09 Kas 2012, 18:04

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners