TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kral 覺plak M覺? Mekanik Saatler

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral 覺plak M覺? Mekanik Saatler

Mesaj harun » 30 Eyl 2018, 00:33

saat tutkusu, zaman覺n 繹l癟羹lmesi anlam覺nda en bata beni olmak 羹zere hepimizi tak覺nt覺l覺 yapt覺, otomatik saatlerim de quartz saatlerim de var, quartz saatlerimin bile zaman tutmas覺n覺 繹l癟羹yorum, ayl覺k +6 ila + 15 saniye aras覺nda bir sapmalar覺 var. :D

hemen hemen her g羹n kurarak ya da sallayarak kurduum otomatik saatlerin de ne derece zaman tuttuunu 繹l癟羹yorum, hepsi verilen s覺n覺rlar i癟inde olsa da baz覺lar覺 ileri gidiyor, baz覺lar覺 geri kal覺yor, eklini 癟ok sevdiim bir saatim g羹nde +30 saniye sap覺yor, bazen kolda olduu zaman farkl覺, kutuda olduu zaman farkl覺 zaman tutuyorlar, 繹zellikle bu son hal sinirlerimi zorluyor,

b繹yle olunca bundan sonra sadece quartz saat takaca覺m diyorum, ama tat alam覺yorum, kolumdaki saat 癟ok yavan duruyor, 癟覺kar覺p otomatiklerden birini tak覺yorum, kolumda otomatik saat varken kendimi daha iyi hissediyorum,

asl覺nda otomatik saatlerin sapma problemi hayat覺 etkileyecek derecede olmuyor, 繹zellikle sapma ihtimaline binaen daha erken hareket etmeyi sal覺yor, en iyisi bu tak覺nt覺lardan vaz ge癟ip saatin keyfini 癟覺karmak (kendi ad覺ma s繹yl羹yorum)

ayr覺ca isvi癟re ye da japon quartz saatlerinde oluyor mu bilmiyorum, ama 繹rencilik y覺llar覺mda muhtemelen 癟in quartz mekanizmal覺 bilindik marka ucuz da olmayan bir saatim vard覺, kadran覺 癟ok g羹zeldi, pilinin bitmesine 6 ay kadar falan kala geri kalmaya bal覺yordu, t羹m羹yle dursa "saatim durmu" diye tedbir al覺n覺r, ama saniye hareket ettii i癟in geri kald覺覺n覺 farkedemiyordum, bu y羹zden de ge癟 kald覺覺m olmutur, en k繹t羹s羹 bu olsa gerek !

bu durumun eta, ronda, miyota gibi quartz mekanizmalarda da olup olmad覺覺n覺 merak ediyorum,
Kullan覺c覺 avatar覺
harun

Kay覺t: 17 Haz 2015, 21:59

Mesaj Pardayan » 30 Eyl 2018, 02:11

harun yazd覺:saat tutkusu, zaman覺n 繹l癟羹lmesi anlam覺nda en bata beni olmak 羹zere hepimizi tak覺nt覺l覺 yapt覺, otomatik saatlerim de quartz saatlerim de var, quartz saatlerimin bile zaman tutmas覺n覺 繹l癟羹yorum, ayl覺k +6 ila + 15 saniye aras覺nda bir sapmalar覺 var. :D

hemen hemen her g羹n kurarak ya da sallayarak kurduum otomatik saatlerin de ne derece zaman tuttuunu 繹l癟羹yorum, hepsi verilen s覺n覺rlar i癟inde olsa da baz覺lar覺 ileri gidiyor, baz覺lar覺 geri kal覺yor, eklini 癟ok sevdiim bir saatim g羹nde +30 saniye sap覺yor, bazen kolda olduu zaman farkl覺, kutuda olduu zaman farkl覺 zaman tutuyorlar, 繹zellikle bu son hal sinirlerimi zorluyor,

b繹yle olunca bundan sonra sadece quartz saat takaca覺m diyorum, ama tat alam覺yorum, kolumdaki saat 癟ok yavan duruyor, 癟覺kar覺p otomatiklerden birini tak覺yorum, kolumda otomatik saat varken kendimi daha iyi hissediyorum,

asl覺nda otomatik saatlerin sapma problemi hayat覺 etkileyecek derecede olmuyor, 繹zellikle sapma ihtimaline binaen daha erken hareket etmeyi sal覺yor, en iyisi bu tak覺nt覺lardan vaz ge癟ip saatin keyfini 癟覺karmak (kendi ad覺ma s繹yl羹yorum)

ayr覺ca isvi癟re ye da japon quartz saatlerinde oluyor mu bilmiyorum, ama 繹rencilik y覺llar覺mda muhtemelen 癟in quartz mekanizmal覺 bilindik marka ucuz da olmayan bir saatim vard覺, kadran覺 癟ok g羹zeldi, pilinin bitmesine 6 ay kadar falan kala geri kalmaya bal覺yordu, t羹m羹yle dursa "saatim durmu" diye tedbir al覺n覺r, ama saniye hareket ettii i癟in geri kald覺覺n覺 farkedemiyordum, bu y羹zden de ge癟 kald覺覺m olmutur, en k繹t羹s羹 bu olsa gerek !

bu durumun eta, ronda, miyota gibi quartz mekanizmalarda da olup olmad覺覺n覺 merak ediyorum,

Birinci sayfaya d繹nerseniz oraya tablo koydum. ;)

Ayr覺ca neden Quartz saatin kolunuzda yavan durduunu d羹羹n羹yorsunuz. Arkas覺 kapal覺 olan bir mekanik saatte movement覺 g繹remezsiniz. Saatin Quartz m覺 mekanik mi olduunu ancak saniyenin ak覺覺ndan belki anlayabilirsiniz.( Kadrandaki Automatic etiketini saym覺yorum) Hatta baz覺 quartz saatler ayn覺 mekanikler gibi akan saniye 繹zelliine sahiptir ki o zaman hi癟 anlayamazs覺n覺z. (Asl覺nda hepsi kesintili akar ama saniyede 6-8 haraket yapt覺覺ndan g繹ze kesintisizmi gibi g繹r羹n羹r)Saatin a覺rl覺覺ndan da pek kolay anla覺labilir deil.
Demek ki bu fiziksel bir histen ziyade kafan覺z覺n i癟indeki duygusal bir durum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Pardayan

Kay覺t: 12 Haz 2018, 00:44

Mesaj Maradona » 30 Eyl 2018, 04:45

Bileimde rotorun d繹nmesini hissedemezsem olmuyor, saat takm覺覺m gibi gelmiyor o g羹n... O v覺c覺rt覺y覺 duymam, hissetmem laz覺m... ;-)

(Mesaj kayg覺s覺: ON)

Yeil kadran Marvin turnikesinde s覺ra hen羹z bana gelmedii i癟in (paydalar, bak覺n buras覺 癟ok 繹nemli, v覺rt :-P ) yeil kadran bir Seiko Solar ald覺m ama olmuyor, ak domuyor aram覺zda bir t羹rl羹, doam覺yor... :-( S覺ram覺 bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

(Mesaj kayg覺s覺: OFF)

Bence, mekanik saat haricinde paras覺n覺 hak eden tek saat (o da birka癟 sens繹rl羹) bir Casio G-Shock... En az覺ndan bir amaca hizmet ediyor, bir ey yapmaya/baarmaya 癟al覺覺yor...

yle ite... ;-)
Kullan覺c覺 avatar覺
Maradona

Ya: 48
Kay覺t: 30 May 2010, 05:43

Mesaj Pardayan » 30 Eyl 2018, 06:10

Maradona yazd覺:Bileimde rotorun d繹nmesini hissedemezsem olmuyor, saat takm覺覺m gibi gelmiyor o g羹n... O v覺c覺rt覺y覺 duymam, hissetmem laz覺m... ;-)

(Mesaj kayg覺s覺: ON)

Yeil kadran Marvin turnikesinde s覺ra hen羹z bana gelmedii i癟in (paydalar, bak覺n buras覺 癟ok 繹nemli, v覺rt :-P ) yeil kadran bir Seiko Solar ald覺m ama olmuyor, ak domuyor aram覺zda bir t羹rl羹, doam覺yor... :-( S覺ram覺 bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

Bence, mekanik saat haricinde paras覺n覺 hak eden tek saat (o da birka癟 sens繹rl羹) bir Casio G-Shock... En az覺ndan bir amaca hizmet ediyor, bir ey yapmaya/baarmaya 癟al覺覺yor...

yle ite... ;-)

襤te zaten 繹yle sevgili Maradona. Duygu, b羹t羹nleme, hissetme, tutku , arzu. Mekanik saatin kafada yaratt覺klar覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
Pardayan

Kay覺t: 12 Haz 2018, 00:44

Mesaj Umutt » 30 Eyl 2018, 09:53

Maradona yazd覺:Yeil kadran Marvin turnikesinde s覺ra hen羹z bana gelmedii i癟in (paydalar, bak覺n buras覺 癟ok 繹nemli, v覺rt :-P ) yeil kadran bir Seiko Solar ald覺m ama olmuyor, ak domuyor aram覺zda bir t羹rl羹, doam覺yor... :-( S覺ram覺 bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

癟ok hosunuz ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj CptOz » 30 Eyl 2018, 11:59

A癟覺k癟as覺 ben de kuvars ve dijital saatleri art覺k saat gibi g繹rm羹yorum. Sanki koluma oyuncak veya 癟akma bir ey tak覺yormu gibi. Ben bildikten sonra mekanik olmad覺覺n覺 istedii kadar kand覺rs覺n etraf覺, alt覺n semer de vursan eek yine eektir misali. Tabii ki baz覺 modellere ve ihtiyaca g繹re kullan覺labileceklere halen sempatik bakiyorum. Evet bir Casio ve bir de indiglo Timex saatim var ama onlar覺 da i ortam覺nda ihtiyaca g繹re kullan覺yorum. Koluma uygun analog/dijital bir G-shock da al覺nacak listemde. Zevkler ve renkler tart覺覺lmaz tabii; isteyen kuvars takar isteyen otomatik.

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj mturann » 30 Eyl 2018, 12:33

"power reserve g繹stergesi olmayan saatlerde, benzinin ne zaman biteceini bilemediin araba hissiyat覺"

buna 癟ok g羹ld羹m

"Mekanikler bizleri biryerde disiplinize de ediyor sanki deil mi?"

bu c羹mleye de kat覺l覺yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj EnderE » 30 Eyl 2018, 13:50

Ara癟 hareket halindeyken deposu kendi kendine doluyorsa g繹sterge gereksiz.

Eer siz arac覺n deposunu dolduruyorsan覺z gerekli.

BLA-L09 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Ender Erdogan / Eski Kullan覺c覺 Ad覺 Forestsoul
Kullan覺c覺 avatar覺
EnderE

Ya: 44
Kay覺t: 20 ub 2016, 23:59

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: LastGentleman ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners