TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Mesaj harun » 30 Eyl 2018, 00:33

saat tutkusu, zamanın ölçülmesi anlamında en başta beni olmak üzere hepimizi takıntılı yaptı, otomatik saatlerim de quartz saatlerim de var, quartz saatlerimin bile zaman tutmasını ölçüyorum, aylık +6 ila + 15 saniye arasında bir sapmaları var. :D

hemen hemen her gün kurarak ya da sallayarak kurduğum otomatik saatlerin de ne derece zaman tuttuğunu ölçüyorum, hepsi verilen sınırlar içinde olsa da bazıları ileri gidiyor, bazıları geri kalıyor, şeklini çok sevdiğim bir saatim günde +30 saniye sapıyor, bazen kolda olduğu zaman farklı, kutuda olduğu zaman farklı zaman tutuyorlar, özellikle bu son hal sinirlerimi zorluyor,

böyle olunca bundan sonra sadece quartz saat takacağım diyorum, ama tat alamıyorum, kolumdaki saat çok yavan duruyor, çıkarıp otomatiklerden birini takıyorum, kolumda otomatik saat varken kendimi daha iyi hissediyorum,

aslında otomatik saatlerin sapma problemi hayatı etkileyecek derecede olmuyor, özellikle sapma ihtimaline binaen daha erken hareket etmeyi sağlıyor, en iyisi bu takıntılardan vaz geçip saatin keyfini çıkarmak (kendi adıma söylüyorum)

ayrıca isviçre ye da japon quartz saatlerinde oluyor mu bilmiyorum, ama öğrencilik yıllarımda muhtemelen çin quartz mekanizmalı bilindik marka ucuz da olmayan bir saatim vardı, kadranı çok güzeldi, pilinin bitmesine 6 ay kadar falan kala geri kalmaya başlıyordu, tümüyle dursa "saatim durmuş" diye tedbir alınır, ama saniye hareket ettiği için geri kaldığını farkedemiyordum, bu yüzden de geç kaldığım olmuştur, en kötüsü bu olsa gerek !

bu durumun eta, ronda, miyota gibi quartz mekanizmalarda da olup olmadığını merak ediyorum,
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj Pardayan » 30 Eyl 2018, 02:11

harun yazdı:saat tutkusu, zamanın ölçülmesi anlamında en başta beni olmak üzere hepimizi takıntılı yaptı, otomatik saatlerim de quartz saatlerim de var, quartz saatlerimin bile zaman tutmasını ölçüyorum, aylık +6 ila + 15 saniye arasında bir sapmaları var. :D

hemen hemen her gün kurarak ya da sallayarak kurduğum otomatik saatlerin de ne derece zaman tuttuğunu ölçüyorum, hepsi verilen sınırlar içinde olsa da bazıları ileri gidiyor, bazıları geri kalıyor, şeklini çok sevdiğim bir saatim günde +30 saniye sapıyor, bazen kolda olduğu zaman farklı, kutuda olduğu zaman farklı zaman tutuyorlar, özellikle bu son hal sinirlerimi zorluyor,

böyle olunca bundan sonra sadece quartz saat takacağım diyorum, ama tat alamıyorum, kolumdaki saat çok yavan duruyor, çıkarıp otomatiklerden birini takıyorum, kolumda otomatik saat varken kendimi daha iyi hissediyorum,

aslında otomatik saatlerin sapma problemi hayatı etkileyecek derecede olmuyor, özellikle sapma ihtimaline binaen daha erken hareket etmeyi sağlıyor, en iyisi bu takıntılardan vaz geçip saatin keyfini çıkarmak (kendi adıma söylüyorum)

ayrıca isviçre ye da japon quartz saatlerinde oluyor mu bilmiyorum, ama öğrencilik yıllarımda muhtemelen çin quartz mekanizmalı bilindik marka ucuz da olmayan bir saatim vardı, kadranı çok güzeldi, pilinin bitmesine 6 ay kadar falan kala geri kalmaya başlıyordu, tümüyle dursa "saatim durmuş" diye tedbir alınır, ama saniye hareket ettiği için geri kaldığını farkedemiyordum, bu yüzden de geç kaldığım olmuştur, en kötüsü bu olsa gerek !

bu durumun eta, ronda, miyota gibi quartz mekanizmalarda da olup olmadığını merak ediyorum,

Birinci sayfaya dönerseniz oraya tablo koydum. ;)

Ayrıca neden Quartz saatin kolunuzda yavan durduğunu düşünüyorsunuz. Arkası kapalı olan bir mekanik saatte movementı göremezsiniz. Saatin Quartz mı mekanik mi olduğunu ancak saniyenin akışından belki anlayabilirsiniz.( Kadrandaki Automatic etiketini saymıyorum) Hatta bazı quartz saatler aynı mekanikler gibi akan saniye özelliğine sahiptir ki o zaman hiç anlayamazsınız. (Aslında hepsi kesintili akar ama saniyede 6-8 haraket yaptığından göze kesintisizmiş gibi görünür)Saatin ağırlığından da pek kolay anlaşılabilir değil.
Demek ki bu fiziksel bir histen ziyade kafanızın içindeki duygusal bir durum.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj Maradona » 30 Eyl 2018, 04:45

Bileğimde rotorun dönmesini hissedemezsem olmuyor, saat takmışım gibi gelmiyor o gün... O vıcırtıyı duymam, hissetmem lazım... ;-)

(Mesaj kaygısı: ON)

Yeşil kadran Marvin turnikesinde sıra henüz bana gelmediği için (paydaşlar, bakın burası çok önemli, vırt :-P ) yeşil kadran bir Seiko Solar aldım ama olmuyor, aşk doğmuyor aramızda bir türlü, doğamıyor... :-( Sıramı bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

(Mesaj kaygısı: OFF)

Bence, mekanik saat haricinde parasını hak eden tek saat (o da birkaç sensörlü) bir Casio G-Shock... En azından bir amaca hizmet ediyor, bir şey yapmaya/başarmaya çalışıyor...

Öyle işte... ;-)
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj Pardayan » 30 Eyl 2018, 06:10

Maradona yazdı:Bileğimde rotorun dönmesini hissedemezsem olmuyor, saat takmışım gibi gelmiyor o gün... O vıcırtıyı duymam, hissetmem lazım... ;-)

(Mesaj kaygısı: ON)

Yeşil kadran Marvin turnikesinde sıra henüz bana gelmediği için (paydaşlar, bakın burası çok önemli, vırt :-P ) yeşil kadran bir Seiko Solar aldım ama olmuyor, aşk doğmuyor aramızda bir türlü, doğamıyor... :-( Sıramı bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

Bence, mekanik saat haricinde parasını hak eden tek saat (o da birkaç sensörlü) bir Casio G-Shock... En azından bir amaca hizmet ediyor, bir şey yapmaya/başarmaya çalışıyor...

Öyle işte... ;-)

İşte zaten öyle sevgili Maradona. Duygu, bütünleşme, hissetme, tutku , arzu. Mekanik saatin kafada yarattıkları.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj Umutt » 30 Eyl 2018, 09:53

Maradona yazdı:Yeşil kadran Marvin turnikesinde sıra henüz bana gelmediği için (paydaşlar, bakın burası çok önemli, vırt :-P ) yeşil kadran bir Seiko Solar aldım ama olmuyor, aşk doğmuyor aramızda bir türlü, doğamıyor... :-( Sıramı bekliyorum uslu uslu ben de... :-P

çok hoşsunuz ;)
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj CptOz » 30 Eyl 2018, 11:59

Açıkçası ben de kuvars ve dijital saatleri artık saat gibi görmüyorum. Sanki koluma oyuncak veya çakma bir şey takıyormuş gibi. Ben bildikten sonra mekanik olmadığını istediği kadar kandırsın etrafı, altın semer de vursan eşek yine eşektir misali. Tabii ki bazı modellere ve ihtiyaca göre kullanılabileceklere halen sempatik bakiyorum. Evet bir Casio ve bir de indiglo Timex saatim var ama onları da iş ortamında ihtiyaca göre kullanıyorum. Koluma uygun analog/dijital bir G-shock da alınacak listemde. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii; isteyen kuvars takar isteyen otomatik.

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj mturann » 30 Eyl 2018, 12:33

"power reserve göstergesi olmayan saatlerde, benzinin ne zaman biteceğini bilemediğin araba hissiyatı"

buna çok güldüm

"Mekanikler bizleri biryerde disiplinize de ediyor sanki değil mi?"

bu cümleye de katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj EnderE » 30 Eyl 2018, 13:50

Araç hareket halindeyken deposu kendi kendine doluyorsa gösterge gereksiz.

Eğer siz aracın deposunu dolduruyorsanız gerekli.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 110 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners