TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai / Jaeger-LeCoultre / Audemars Piguet Kararsızlığı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai, JLC, AP Kararsızlığı

Mesaj Cct » 10 Eki 2014, 01:00

Resim
Resim
Resim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj onatozer » 10 Eki 2014, 01:23

Söylemek isteyeceğim cogu şey Yazılmış bile :champ:

Bu üç saat de almayı ciddi düşündüğüm Uç model olduğundan konu hakkında objektif yorumlar yapabileceğimi düşünüyorum.

Öncelikle JLC bahsedildiği gibi tamamen romantik bir tercih. Ve böyle olması benim İcin diğer iki modelin önüne geçmesi İcin tamamen yeterli bir sebep. Bunun dışında hem spor hem şık, her duruma uygun bir saat. Sorumuz bu üçlüden biri tek saat olacak olsaydı cevap direk JLC idi.

Panerai'nin her saatseverin bir dönem kolunda olması gerektiğini düşünüyorum. Submersible bunun İcin hardcore bir başlangıç olabilir ancak neden Olmasın :)

AP Diver'a gelirsek, asaleti ile hırçınlığı eşdeğer nadir saatlerden :super: Ancak bu üçlü Arasında fiyatı ciddi bir dezavantaj. Kullanım ve tarz olarak bakacaksak PAM ayni isi cok daha ucuza görecektir.

Ancaaak; hali hazırda bir Submariner olması kazananı bariz JLC olan yarışmayı ciddi sekilde etkiliyor. Çünkü Kullanım durumları olarak Rolex ile cok yakın, hatta Submariner cok daha kullanışlı. Chrono haricinde salt çizgilere bakarsak cok yakın saatler. JLC Değişik kayışlar ile elbette kullanılır ama benim Blancpain de Yaşadığım gibi bir sure sonra orijinal Kayışın en Dogru seçim olduğu aşikâr hale gelecektir. Panerai ise hem farklı Tarzı hem de farkli Kayış opsiyonu ile koleksiyonda eksik olan bir saat. Rolex'in sağlayamadığı renk varyasyonlarını rahatlıkla halledebilecektir. Fakat beğenilen submersible'in tarih penceresi bana korkunç gözüküyor. Mekanizma da pek albenili değil maalesef.:(

Benim tavsiyem (JLC diyemedigime kendim bile şaşırsam da) bir Panerai Dogru tercih olacaktir. :thumbup: ancak PAM024 bunun İcin Dogru tercih mi bilemiyorum, baz bir luminor daha Dogru olabilir gibi geliyor :?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Tolgi06 » 10 Eki 2014, 10:05

Cct yazdı:
Tolgi06 Seramik Submersible'ların mevcut piyasa değeri bu 3 saatide kapsayacak kadar yüksek :shock:

Fiyatına şimdi baktım ve derin bir of çekip sigara yakasım geldi :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Orhanbalu » 10 Eki 2014, 10:26

Of course AP +1
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj Ahbob » 10 Eki 2014, 10:38

Cct, umuyorum sürecin sonunda seni en çok mutlu edecek seçimi yaparsın, :champ:

Koleksiyonundaki saat sayısını azaltıp niteliği arttırmak diyince sanki bana Panerai çok fark yaratmaz gibi geliyor koleksiyonda, şüphesiz Submariner'dan dolayı. Buna rağmen farklı çizgisiyle Panerai fark yaratsa da bence model özelinde cyclop çok çirkin duruyor. Bir başlıkta sanki tam istediğim Panerai diye Pam560 paylaşmıştın, bence bu Submersible'ye kıyasla daha başarılı bir tercih olacaktır. Ama bence yine de diğer iki güçlü adam arasında geride kalıyor.

Bu JLC bana aşık olunursa, yanındaki tüm alternatifleri göz görmeyecek seviyeye gelirse ancak alınabilirmiş gibi geliyor. Hem de bahsettiğin tarzla çok bağdaştıramadım, bu modeldense Bg17'nin ilk sözünü ettiği Master Compresor Navy Seals, hatta eğer bulunabilirse alarmlı versiyonu -belki de çift tepeye olan sempatim nedeniyle- çok daha yerinde bir seçim olur derim.
Resim

Lakin eğer öyle ya da böyle bütçe AP'ye kadar çıkacaksa, bence fazla düşünülmemesi gerekli desem de pratikte bunu yapamam herhalde. Ki bu da önemli bir eksi bence. Ben,
JLC Master Compresor Navy Seals > AP ROO Diver > Panerai
derim. En kısa zamanda içine en çok sinen tercihi yapman dileğiyle. :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj Hellhound » 10 Eki 2014, 10:57

Farklı saat önerileri geliyor diye uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. O fiyatlarda mantıklı bir alternatif mi diye düşündüğüm saat Roger Dubuis Easy Diver.

Resim

Alternatiflerin arasına girebilecek bir saat midir? Zira optik olarak çok beğeniyorum.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj onboardx » 10 Eki 2014, 11:19

Ahbob yazdı:Cct, umuyorum sürecin sonunda seni en çok mutlu edecek seçimi yaparsın, :champ:

Koleksiyonundaki saat sayısını azaltıp niteliği arttırmak diyince sanki bana Panerai çok fark yaratmaz gibi geliyor koleksiyonda, şüphesiz Submariner'dan dolayı. Buna rağmen farklı çizgisiyle Panerai fark yaratsa da bence model özelinde cyclop çok çirkin duruyor. Bir başlıkta sanki tam istediğim Panerai diye Pam560 paylaşmıştın, bence bu Submersible'ye kıyasla daha başarılı bir tercih olacaktır. Ama bence yine de diğer iki güçlü adam arasında geride kalıyor.

Bu JLC bana aşık olunursa, yanındaki tüm alternatifleri göz görmeyecek seviyeye gelirse ancak alınabilirmiş gibi geliyor. Hem de bahsettiğin tarzla çok bağdaştıramadım, bu modeldense Bg17'nin ilk sözünü ettiği Master Compresor Navy Seals, hatta eğer bulunabilirse alarmlı versiyonu -belki de çift tepeye olan sempatim nedeniyle- çok daha yerinde bir seçim olur derim.
Resim

Lakin eğer öyle ya da böyle bütçe AP'ye kadar çıkacaksa, bence fazla düşünülmemesi gerekli desem de pratikte bunu yapamam herhalde. Ki bu da önemli bir eksi bence. Ben,
JLC Master Compresor Navy Seals > AP ROO Diver > Panerai
derim. En kısa zamanda içine en çok sinen tercihi yapman dileğiyle. :champ: :champ:

Alarmda varmış, bu güzel işte :D
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj vmetin » 10 Eki 2014, 11:24

JLC Harika bir model, thevenin'in eklediği vintage modeli de müthiş, bence index rengi, bicompax olması harika. çapı zevk meselesi, bezelin dönmemesi ise benim umurumda değil. Kseinllikle almak isterdim.

Ap diver'ı inceledim, koluma taktım. Kalite müthiş. Ammmaaa Dış bezel iç bezel derken kadran cücük gibi kalmış saate. Hsnmrycl'in de dediği gibi AP=JUMBOOOO, ha bir de Drk bişey demişti "bir haftadır okulda takıyorum kimse farketmedi" bu da ap diver'ın cazibe faktörünü gösteriyor.

Gelelim Pam24/25 e. güzel saatler bence. Sevgili Razz ve Hsnmrycl ve hatta benim gibi düşünen bazı saatseverler için inhouse olmamaları bir artı. Panerai'deki kayış değiştirme manyaklığı eğer gerçek bir risti seğil isen (baran) bir süre sonra seni sıkar.

Panerai'den tek bir Alternatif önereceğim Pam 305 47mm titanyum ve inhouse. (Bilekte pam 24/25 den çok daha sağlam duruyor- titanyum olmasaydı keşke)

Durum bu ben de şu an submariner kullanıyorum ama yanına bir saat almayı düşünüyorum ki bu saat büyük ihtimal deri kayışlı bir saat olur.
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners