TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Panerai / Jaeger-LeCoultre / Audemars Piguet Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai, JLC, AP Karars覺zl覺覺

Mesaj Cct » 10 Eki 2014, 01:00

Resim
Resim
Resim
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj onatozer » 10 Eki 2014, 01:23

S繹ylemek isteyeceim cogu ey Yaz覺lm覺 bile :champ:

Bu 羹癟 saat de almay覺 ciddi d羹羹nd羹羹m U癟 model olduundan konu hakk覺nda objektif yorumlar yapabileceimi d羹羹n羹yorum.

ncelikle JLC bahsedildii gibi tamamen romantik bir tercih. Ve b繹yle olmas覺 benim 襤cin dier iki modelin 繹n羹ne ge癟mesi 襤cin tamamen yeterli bir sebep. Bunun d覺覺nda hem spor hem 覺k, her duruma uygun bir saat. Sorumuz bu 羹癟l羹den biri tek saat olacak olsayd覺 cevap direk JLC idi.

Panerai'nin her saatseverin bir d繹nem kolunda olmas覺 gerektiini d羹羹n羹yorum. Submersible bunun 襤cin hardcore bir balang覺癟 olabilir ancak neden Olmas覺n :)

AP Diver'a gelirsek, asaleti ile h覺r癟覺nl覺覺 edeer nadir saatlerden :super: Ancak bu 羹癟l羹 Aras覺nda fiyat覺 ciddi bir dezavantaj. Kullan覺m ve tarz olarak bakacaksak PAM ayni isi cok daha ucuza g繹recektir.

Ancaaak; hali haz覺rda bir Submariner olmas覺 kazanan覺 bariz JLC olan yar覺may覺 ciddi sekilde etkiliyor. 羹nk羹 Kullan覺m durumlar覺 olarak Rolex ile cok yak覺n, hatta Submariner cok daha kullan覺l覺. Chrono haricinde salt 癟izgilere bakarsak cok yak覺n saatler. JLC Deiik kay覺lar ile elbette kullan覺l覺r ama benim Blancpain de Yaad覺覺m gibi bir sure sonra orijinal Kay覺覺n en Dogru se癟im olduu aik璽r hale gelecektir. Panerai ise hem farkl覺 Tarz覺 hem de farkli Kay覺 opsiyonu ile koleksiyonda eksik olan bir saat. Rolex'in salayamad覺覺 renk varyasyonlar覺n覺 rahatl覺kla halledebilecektir. Fakat beenilen submersible'in tarih penceresi bana korkun癟 g繹z羹k羹yor. Mekanizma da pek albenili deil maalesef.:(

Benim tavsiyem (JLC diyemedigime kendim bile a覺rsam da) bir Panerai Dogru tercih olacaktir. :thumbup: ancak PAM024 bunun 襤cin Dogru tercih mi bilemiyorum, baz bir luminor daha Dogru olabilir gibi geliyor :?
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Tolgi06 » 10 Eki 2014, 10:05

Cct yazd覺:
Tolgi06 Seramik Submersible'lar覺n mevcut piyasa deeri bu 3 saatide kapsayacak kadar y羹ksek :shock:

Fiyat覺na imdi bakt覺m ve derin bir of 癟ekip sigara yakas覺m geldi :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj Orhanbalu » 10 Eki 2014, 10:26

Of course AP +1
balu
Kullan覺c覺 avatar覺
Orhanbalu

Kay覺t: 28 Au 2013, 07:09

Mesaj Ahbob » 10 Eki 2014, 10:38

Cct, umuyorum s羹recin sonunda seni en 癟ok mutlu edecek se癟imi yapars覺n, :champ:

Koleksiyonundaki saat say覺s覺n覺 azalt覺p nitelii artt覺rmak diyince sanki bana Panerai 癟ok fark yaratmaz gibi geliyor koleksiyonda, 羹phesiz Submariner'dan dolay覺. Buna ramen farkl覺 癟izgisiyle Panerai fark yaratsa da bence model 繹zelinde cyclop 癟ok 癟irkin duruyor. Bir bal覺kta sanki tam istediim Panerai diye Pam560 paylam覺t覺n, bence bu Submersible'ye k覺yasla daha baar覺l覺 bir tercih olacakt覺r. Ama bence yine de dier iki g羹癟l羹 adam aras覺nda geride kal覺yor.

Bu JLC bana a覺k olunursa, yan覺ndaki t羹m alternatifleri g繹z g繹rmeyecek seviyeye gelirse ancak al覺nabilirmi gibi geliyor. Hem de bahsettiin tarzla 癟ok badat覺ramad覺m, bu modeldense Bg17'nin ilk s繹z羹n羹 ettii Master Compresor Navy Seals, hatta eer bulunabilirse alarml覺 versiyonu -belki de 癟ift tepeye olan sempatim nedeniyle- 癟ok daha yerinde bir se癟im olur derim.
Resim

Lakin eer 繹yle ya da b繹yle b羹t癟e AP'ye kadar 癟覺kacaksa, bence fazla d羹羹n羹lmemesi gerekli desem de pratikte bunu yapamam herhalde. Ki bu da 繹nemli bir eksi bence. Ben,
JLC Master Compresor Navy Seals > AP ROO Diver > Panerai
derim. En k覺sa zamanda i癟ine en 癟ok sinen tercihi yapman dileiyle. :champ: :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahbob

Ya: 31
Kay覺t: 26 Eyl 2010, 20:06

Mesaj Hellhound » 10 Eki 2014, 10:57

Farkl覺 saat 繹nerileri geliyor diye uzun zamand覺r merak ettiim bir konuyu sormak istiyorum. O fiyatlarda mant覺kl覺 bir alternatif mi diye d羹羹nd羹羹m saat Roger Dubuis Easy Diver.

Resim

Alternatiflerin aras覺na girebilecek bir saat midir? Zira optik olarak 癟ok beeniyorum.
gurmekokular
Kullan覺c覺 avatar覺
Hellhound

Kay覺t: 14 Au 2014, 15:42

Mesaj onboardx » 10 Eki 2014, 11:19

Ahbob yazd覺:Cct, umuyorum s羹recin sonunda seni en 癟ok mutlu edecek se癟imi yapars覺n, :champ:

Koleksiyonundaki saat say覺s覺n覺 azalt覺p nitelii artt覺rmak diyince sanki bana Panerai 癟ok fark yaratmaz gibi geliyor koleksiyonda, 羹phesiz Submariner'dan dolay覺. Buna ramen farkl覺 癟izgisiyle Panerai fark yaratsa da bence model 繹zelinde cyclop 癟ok 癟irkin duruyor. Bir bal覺kta sanki tam istediim Panerai diye Pam560 paylam覺t覺n, bence bu Submersible'ye k覺yasla daha baar覺l覺 bir tercih olacakt覺r. Ama bence yine de dier iki g羹癟l羹 adam aras覺nda geride kal覺yor.

Bu JLC bana a覺k olunursa, yan覺ndaki t羹m alternatifleri g繹z g繹rmeyecek seviyeye gelirse ancak al覺nabilirmi gibi geliyor. Hem de bahsettiin tarzla 癟ok badat覺ramad覺m, bu modeldense Bg17'nin ilk s繹z羹n羹 ettii Master Compresor Navy Seals, hatta eer bulunabilirse alarml覺 versiyonu -belki de 癟ift tepeye olan sempatim nedeniyle- 癟ok daha yerinde bir se癟im olur derim.
Resim

Lakin eer 繹yle ya da b繹yle b羹t癟e AP'ye kadar 癟覺kacaksa, bence fazla d羹羹n羹lmemesi gerekli desem de pratikte bunu yapamam herhalde. Ki bu da 繹nemli bir eksi bence. Ben,
JLC Master Compresor Navy Seals > AP ROO Diver > Panerai
derim. En k覺sa zamanda i癟ine en 癟ok sinen tercihi yapman dileiyle. :champ: :champ:

Alarmda varm覺, bu g羹zel ite :D
Kullan覺c覺 avatar覺
onboardx

Ya: 43
Kay覺t: 09 Tem 2012, 21:33

Mesaj vmetin » 10 Eki 2014, 11:24

JLC Harika bir model, thevenin'in ekledii vintage modeli de m羹thi, bence index rengi, bicompax olmas覺 harika. 癟ap覺 zevk meselesi, bezelin d繹nmemesi ise benim umurumda deil. Kseinllikle almak isterdim.

Ap diver'覺 inceledim, koluma takt覺m. Kalite m羹thi. Ammmaaa D覺 bezel i癟 bezel derken kadran c羹c羹k gibi kalm覺 saate. Hsnmrycl'in de dedii gibi AP=JUMBOOOO, ha bir de Drk biey demiti "bir haftad覺r okulda tak覺yorum kimse farketmedi" bu da ap diver'覺n cazibe fakt繹r羹n羹 g繹steriyor.

Gelelim Pam24/25 e. g羹zel saatler bence. Sevgili Razz ve Hsnmrycl ve hatta benim gibi d羹羹nen baz覺 saatseverler i癟in inhouse olmamalar覺 bir art覺. Panerai'deki kay覺 deitirme manyakl覺覺 eer ger癟ek bir risti seil isen (baran) bir s羹re sonra seni s覺kar.

Panerai'den tek bir Alternatif 繹nereceim Pam 305 47mm titanyum ve inhouse. (Bilekte pam 24/25 den 癟ok daha salam duruyor- titanyum olmasayd覺 keke)

Durum bu ben de u an submariner kullan覺yorum ama yan覺na bir saat almay覺 d羹羹n羹yorum ki bu saat b羹y羹k ihtimal deri kay覺l覺 bir saat olur.
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners