TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 02:09

Nazar değmesin tabi :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:08

mlm, gerçekten tam bir giriş yapmışsın bu işe sen :) Tabii 23 yaşında öğrenciyken bu kadarı alınabiliyordu :) daha sonra da yeni pipo alamadım hiç. Fark varmı diyosun şimdi yabancı pipolarda yoksa bizim Şahin yeter mi :)

Captain Black Gold'u denemiştim saydıklarından sadece, MacBaren'i ise duymadım açıkçası. Tabii bunlar iç pazarda bandrollü olarak olmadığı bulması çok sıkıntı gerçekten. Yayladağ'ı da duymamıştım bi bakacağım ona internetten :)

Ben normalde de sigara içmediğim için beni çok rahatsız ediyor içtikten sonra. Yatmayı bekleyemiyorum açıkçası, akabinde fırçlayorum evdeysem dişleri :)

Umarım içeriz karşılıklı, çok isterim :)

Asymptote :champ: :thumbup:

Tavşanın da maşallahı varmış :)
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:10

Bir de şöyle bi yazı vardı şimdi aklıma geldi :D

Sigara, sokak kadını gibidir

Her köşe başında bulabilirsiniz.
Genellikle keyif için değil, ihtiyaçtan veya bağımlılıktan içilir.
İçtikten sonra izmariti atar gidersiniz. Kimse arkasına bakmaz.
Her sigarayı sadece bir kere içebilirsiniz.
Yerlileri ucuz, yabancıları pahalıdır.
Yabancılarının daha güzel olduğu söylenir. Ama arkadaş ısmarladıysa yerli yabancı farketmez.
Tek içimlik olduğu için her nefes önemlidir. İçinize çekmediğiniz durumlarda bile kendi kendine yanıp biter, ulan ben bundan bişey anlamadım paraya yazık oldu dersiniz.
Sonra bitane daha yakarsınız.

Nargile, genelev kadını gibidir.

Sokak ortasında içilmez, belirli mekanları vardır. Mekan ne kadar iyise çeşit o kadar çoktur.
Mekana girer oturursunuz, nargile ayağınıza gelir. İçtikten sonra alıp götürürler. Sizin zahmet etmenize gerek olmaz.
Aynı nargileyi defalarca kullanabilirsiniz. Ancak bir dahaki sefere kadar, (ağızlık değişse bile) başkalarının o nargileyi kullandığını bilmek rahatsızlık verir.
Sigaraya göre içmesi daha uzun sürer. Ama çok abartırsanız mekanın sahibi hadi kardeşim kalk da yeni müşteri gelsin artık" der gibisinden pis pis bakar.
Acemiler için ilk seferi kafa döndürücüdür. Adamı fena çarpar.

Pipo, ev kadını gibidir

Sakin kafayla, evde rahat rahat içilmesi gereklidir. Sokakta veya işyerinde içilen bişey değildir.
Sizden başka kimse o pipoya elleyemez, içemez.
Yeni alınan bi pipo öyle hemen pofur pofur içilmez. Ahşabın açılması, iç bölümün ateşle kavrulması gerekir. En azından 10-15 içimden sonra düzgün bir şekilde yanar hale gelir.
Pipo hergün hergün içilen birşey değildir. Bir kere kullandıktan sonra bir iki gün dinlendirmek gerekir. Hergün içmeye kalkarsanız ağzınızda acı bir tat bırakır.
İçmeden önce hazırlaması uzun sürer.
Tütünü düzgün bir şekilde yerleştirmek ve yaktıktan sonra közün düzgün bir şekilde oluşması için tecrübe kazanmak gerekir.
Her piponun ayrı karakteri vardır. Birinde yaptıklarınız öbüründe işe yaramayabilir. Yaktıktan sonra da çile bitmez. Ateşin sönmemesi için ateş arada bir alınan düzenli nefeslerle devamlı körüklenmelidir. Söndüğü zaman tekrar yakılabilir ancak ağızda nahoş bir tat bırakır. Eğer sönmüşse o gün için içmeyi boşvermeniz ağız tadı açısından daha mantıklı olacaktır.
Sigara veya nargile gibi her nefes içeri çekilmez. Bir ateşe (ateşi canlı tutmak için) bir bana şeklinde içmek gerekir. Duruma göre iki (veya üç) ateşe bir bana da olabilir.
İçip bitirdikten sonra da çile bitmez. Güzelce temizlemeli ve baş köşeye kaldırılmalıdır. Yeterince nezaket göstermezseniz intikamını bir sonraki içiminizi zehir ederek alacaktır.
En son murderbunnie tarafından 30 Mar 2013, 11:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 11:32

Şahin'in Türkiye sınırları içerisindeki en kaliteli pipoları ürettiğini rahatlıkla söyleyebilirim, bizim aldıklarımız orta-üst kalite pipolar. Fakat çok daha üst kalite pipolar da üretiyorlar. Henüz bahsettiğin kıyası yapacak kadar kullanamadım pipolarımı ama yeni gelen Savinelli cep pipom filtresiz olduğu için halen favori pipom Şahin, ama Savinelli'nin kalite hissi ve içim zevkinin de hiç aşağı kalır yanı olmadığını en azından şimdilik söyleyebilirim :) Zaten pipolarımdan daha 3 tanesi de yolda, onlar da çok kaliteli pipolar değiller, biri el yapımı briar(bu iyi), diğer ikisi armut ağacından yapılma, sırf denemek için aldım, armutun ateşe olan mukavemeti briar kadar değildir ama aldık işte, bir deneyelim bakalım :)
Aslında onlara verdiğim para ile kaliteli bir Stanwell, Peterson, Savinelli alabilirdim ama bir türlü karşı koyamadığım aceleciliğim buna engel oldu, bakalım gelen pipoların içim zevki umarım güzel olur.

Türk Pipo Tütünü ve Yayladağ'ın sade ve aromalı çeşitlerini denemeni tavsiye ediyorum, ben aromalarını çok beğendim. Flake yapısından ve işçiliğinden kaynaklı biraz fazla nemli tütünler, biraz havalandırıp kullanılması gerekiyor. Paketleme konusunda da biraz daha çalışmaya gereksinimleri var, sunum kötü, ama lezzet iyi :)

Ama ithal birkaç tütün var sürekli favori olarak gösterilen, bunları da ilk fırsatta deneyeceğim; Balkan Sassieni, Samuel Gawith, Erinmore, Dunhill, Peterson, Borkum Riff Cherry, W.Q. Larssen, Davidoff vs..

Bir gün kısmet olur umarım, çok isterim :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 11:35

Güzel yazı imiş :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:50

İşte bunlar hep para :) Ben ikinci pipo düşünecek olsam çok uçuk fiyatı olmaması sebebiyle Parker olabilirdi. Ya da Sherlock Holmes tarzıyla çok hoşuma giden Peterson olabilir diye düşünüyorum :)
Örnek Parker:
Resim

Örnek Peterson:
Resim

O tütünler,hala satışta mı bilmiyorum ama, bizim Che marka tütünlere benziyor sanırım biraz. Onun da vanilyalısı fena değildi. Gerçi tütününün yaprakları kafam kadardı ama :)

Bir de http://www.pipomarket.com/ bu siteyi duydun mu bilmiyorum ama ilk pipomu buradan almıştım ben. Güvenilir düzgün bir siteydi. Yanında sert kıllı tel fırça, deneme amaçlı bir poşet tütün gibi hediyeler göndermişlerdi :)

Senin tavşanı da getirirsen olabilir bak :lol:
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 12:02

Tavşanı bu işe karıştırmayalım, aramızda :D Hatta onu serbest bırakın beni alın :lol:

Ben de ilk pipomu ve diğer ekipmanları pipomarketten aldım ve hiçbir sorun yaşamadım, dediğin gibi güvenilir bir site..

Che'yi de duydum ama deneme şansım olmadı, piyasada sıklıkla bulunabilen güzel bir tütün olduğunu söylüyorlar, ama ben en azından bulunduğum yer itibariyle henüz denk gelmedim :)

Devamlı pipo içicisi olunmayacak ve haftada bir, en fazla iki kez tüttürülecekse pipo sayısını artırmaya gerek yok, mevcut pipo işini fazlasıyla görecektir :) Ama önerilen, her gün için hatta ve hatta her tütün için ayrı bir pipo.. :) Zor biraz tabi ama yapanlar var..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 12:09

Yani imkanım olursa tabii ki... Belki 70 yaşında o önerilene ulaşabilirim :) Ben Che'nin bir çikolata bir de vanilyalısını aldım(kokusuna kanıp) ama tavsiye etmiyorum. İkisi de kötüydü.

Bizim muhabbet daha gidecek gibi bu gidişle :) Ben bi spora gidip ter atayım, tekrar paylaşımlarda bulunuruz :D

Yeni piponun içini balla kaplama ve tütün saklama muhabbetlerine değinelim sonrası için :)
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Repla ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners