TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 02:09

Nazar demesin tabi :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:08

mlm, ger癟ekten tam bir giri yapm覺s覺n bu ie sen :) Tabii 23 ya覺nda 繹renciyken bu kadar覺 al覺nabiliyordu :) daha sonra da yeni pipo alamad覺m hi癟. Fark varm覺 diyosun imdi yabanc覺 pipolarda yoksa bizim ahin yeter mi :)

Captain Black Gold'u denemitim sayd覺klar覺ndan sadece, MacBaren'i ise duymad覺m a癟覺k癟as覺. Tabii bunlar i癟 pazarda bandroll羹 olarak olmad覺覺 bulmas覺 癟ok s覺k覺nt覺 ger癟ekten. Yaylada'覺 da duymam覺t覺m bi bakaca覺m ona internetten :)

Ben normalde de sigara i癟mediim i癟in beni 癟ok rahats覺z ediyor i癟tikten sonra. Yatmay覺 bekleyemiyorum a癟覺k癟as覺, akabinde f覺r癟layorum evdeysem dileri :)

Umar覺m i癟eriz kar覺l覺kl覺, 癟ok isterim :)

Asymptote :champ: :thumbup:

Tavan覺n da maallah覺 varm覺 :)
Gunter glieben glauchen globen.
Kullan覺c覺 avatar覺
murderbunnie

Ya: 39
Kay覺t: 27 Tem 2011, 19:57

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:10

Bir de 繹yle bi yaz覺 vard覺 imdi akl覺ma geldi :D

Sigara, sokak kad覺n覺 gibidir

Her k繹e ba覺nda bulabilirsiniz.
Genellikle keyif i癟in deil, ihtiya癟tan veya ba覺ml覺l覺ktan i癟ilir.
襤癟tikten sonra izmariti atar gidersiniz. Kimse arkas覺na bakmaz.
Her sigaray覺 sadece bir kere i癟ebilirsiniz.
Yerlileri ucuz, yabanc覺lar覺 pahal覺d覺r.
Yabanc覺lar覺n覺n daha g羹zel olduu s繹ylenir. Ama arkada 覺smarlad覺ysa yerli yabanc覺 farketmez.
Tek i癟imlik olduu i癟in her nefes 繹nemlidir. 襤癟inize 癟ekmediiniz durumlarda bile kendi kendine yan覺p biter, ulan ben bundan biey anlamad覺m paraya yaz覺k oldu dersiniz.
Sonra bitane daha yakars覺n覺z.

Nargile, genelev kad覺n覺 gibidir.

Sokak ortas覺nda i癟ilmez, belirli mekanlar覺 vard覺r. Mekan ne kadar iyise 癟eit o kadar 癟oktur.
Mekana girer oturursunuz, nargile aya覺n覺za gelir. 襤癟tikten sonra al覺p g繹t羹r羹rler. Sizin zahmet etmenize gerek olmaz.
Ayn覺 nargileyi defalarca kullanabilirsiniz. Ancak bir dahaki sefere kadar, (a覺zl覺k deise bile) bakalar覺n覺n o nargileyi kulland覺覺n覺 bilmek rahats覺zl覺k verir.
Sigaraya g繹re i癟mesi daha uzun s羹rer. Ama 癟ok abart覺rsan覺z mekan覺n sahibi hadi kardeim kalk da yeni m羹teri gelsin art覺k" der gibisinden pis pis bakar.
Acemiler i癟in ilk seferi kafa d繹nd羹r羹c羹d羹r. Adam覺 fena 癟arpar.

Pipo, ev kad覺n覺 gibidir

Sakin kafayla, evde rahat rahat i癟ilmesi gereklidir. Sokakta veya iyerinde i癟ilen biey deildir.
Sizden baka kimse o pipoya elleyemez, i癟emez.
Yeni al覺nan bi pipo 繹yle hemen pofur pofur i癟ilmez. Ahab覺n a癟覺lmas覺, i癟 b繹l羹m羹n atele kavrulmas覺 gerekir. En az覺ndan 10-15 i癟imden sonra d羹zg羹n bir ekilde yanar hale gelir.
Pipo herg羹n herg羹n i癟ilen birey deildir. Bir kere kulland覺ktan sonra bir iki g羹n dinlendirmek gerekir. Herg羹n i癟meye kalkarsan覺z az覺n覺zda ac覺 bir tat b覺rak覺r.
襤癟meden 繹nce haz覺rlamas覺 uzun s羹rer.
T羹t羹n羹 d羹zg羹n bir ekilde yerletirmek ve yakt覺ktan sonra k繹z羹n d羹zg羹n bir ekilde olumas覺 i癟in tecr羹be kazanmak gerekir.
Her piponun ayr覺 karakteri vard覺r. Birinde yapt覺klar覺n覺z 繹b羹r羹nde ie yaramayabilir. Yakt覺ktan sonra da 癟ile bitmez. Atein s繹nmemesi i癟in ate arada bir al覺nan d羹zenli nefeslerle devaml覺 k繹r羹klenmelidir. S繹nd羹羹 zaman tekrar yak覺labilir ancak a覺zda naho bir tat b覺rak覺r. Eer s繹nm羹se o g羹n i癟in i癟meyi bovermeniz a覺z tad覺 a癟覺s覺ndan daha mant覺kl覺 olacakt覺r.
Sigara veya nargile gibi her nefes i癟eri 癟ekilmez. Bir atee (atei canl覺 tutmak i癟in) bir bana eklinde i癟mek gerekir. Duruma g繹re iki (veya 羹癟) atee bir bana da olabilir.
襤癟ip bitirdikten sonra da 癟ile bitmez. G羹zelce temizlemeli ve ba k繹eye kald覺r覺lmal覺d覺r. Yeterince nezaket g繹stermezseniz intikam覺n覺 bir sonraki i癟iminizi zehir ederek alacakt覺r.
En son murderbunnie taraf覺ndan 30 Mar 2013, 11:59 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
murderbunnie

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 11:32

ahin'in T羹rkiye s覺n覺rlar覺 i癟erisindeki en kaliteli pipolar覺 羹rettiini rahatl覺kla s繹yleyebilirim, bizim ald覺klar覺m覺z orta-羹st kalite pipolar. Fakat 癟ok daha 羹st kalite pipolar da 羹retiyorlar. Hen羹z bahsettiin k覺yas覺 yapacak kadar kullanamad覺m pipolar覺m覺 ama yeni gelen Savinelli cep pipom filtresiz olduu i癟in halen favori pipom ahin, ama Savinelli'nin kalite hissi ve i癟im zevkinin de hi癟 aa覺 kal覺r yan覺 olmad覺覺n覺 en az覺ndan imdilik s繹yleyebilirim :) Zaten pipolar覺mdan daha 3 tanesi de yolda, onlar da 癟ok kaliteli pipolar deiller, biri el yap覺m覺 briar(bu iyi), dier ikisi armut aac覺ndan yap覺lma, s覺rf denemek i癟in ald覺m, armutun atee olan mukavemeti briar kadar deildir ama ald覺k ite, bir deneyelim bakal覺m :)
Asl覺nda onlara verdiim para ile kaliteli bir Stanwell, Peterson, Savinelli alabilirdim ama bir t羹rl羹 kar覺 koyamad覺覺m aceleciliim buna engel oldu, bakal覺m gelen pipolar覺n i癟im zevki umar覺m g羹zel olur.

T羹rk Pipo T羹t羹n羹 ve Yaylada'覺n sade ve aromal覺 癟eitlerini denemeni tavsiye ediyorum, ben aromalar覺n覺 癟ok beendim. Flake yap覺s覺ndan ve i癟iliinden kaynakl覺 biraz fazla nemli t羹t羹nler, biraz havaland覺r覺p kullan覺lmas覺 gerekiyor. Paketleme konusunda da biraz daha 癟al覺maya gereksinimleri var, sunum k繹t羹, ama lezzet iyi :)

Ama ithal birka癟 t羹t羹n var s羹rekli favori olarak g繹sterilen, bunlar覺 da ilk f覺rsatta deneyeceim; Balkan Sassieni, Samuel Gawith, Erinmore, Dunhill, Peterson, Borkum Riff Cherry, W.Q. Larssen, Davidoff vs..

Bir g羹n k覺smet olur umar覺m, 癟ok isterim :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 11:35

G羹zel yaz覺 imi :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 11:50

襤te bunlar hep para :) Ben ikinci pipo d羹羹necek olsam 癟ok u癟uk fiyat覺 olmamas覺 sebebiyle Parker olabilirdi. Ya da Sherlock Holmes tarz覺yla 癟ok houma giden Peterson olabilir diye d羹羹n羹yorum :)
rnek Parker:
Resim

rnek Peterson:
Resim

O t羹t羹nler,hala sat覺ta m覺 bilmiyorum ama, bizim Che marka t羹t羹nlere benziyor san覺r覺m biraz. Onun da vanilyal覺s覺 fena deildi. Ger癟i t羹t羹n羹n羹n yapraklar覺 kafam kadard覺 ama :)

Bir de http://www.pipomarket.com/ bu siteyi duydun mu bilmiyorum ama ilk pipomu buradan alm覺t覺m ben. G羹venilir d羹zg羹n bir siteydi. Yan覺nda sert k覺ll覺 tel f覺r癟a, deneme ama癟l覺 bir poet t羹t羹n gibi hediyeler g繹ndermilerdi :)

Senin tavan覺 da getirirsen olabilir bak :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
murderbunnie

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 12:02

Tavan覺 bu ie kar覺t覺rmayal覺m, aram覺zda :D Hatta onu serbest b覺rak覺n beni al覺n :lol:

Ben de ilk pipomu ve dier ekipmanlar覺 pipomarketten ald覺m ve hi癟bir sorun yaamad覺m, dediin gibi g羹venilir bir site..

Che'yi de duydum ama deneme ans覺m olmad覺, piyasada s覺kl覺kla bulunabilen g羹zel bir t羹t羹n olduunu s繹yl羹yorlar, ama ben en az覺ndan bulunduum yer itibariyle hen羹z denk gelmedim :)

Devaml覺 pipo i癟icisi olunmayacak ve haftada bir, en fazla iki kez t羹tt羹r羹lecekse pipo say覺s覺n覺 art覺rmaya gerek yok, mevcut pipo iini fazlas覺yla g繹recektir :) Ama 繹nerilen, her g羹n i癟in hatta ve hatta her t羹t羹n i癟in ayr覺 bir pipo.. :) Zor biraz tabi ama yapanlar var..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Mesaj murderbunnie » 30 Mar 2013, 12:09

Yani imkan覺m olursa tabii ki... Belki 70 ya覺nda o 繹nerilene ulaabilirim :) Ben Che'nin bir 癟ikolata bir de vanilyal覺s覺n覺 ald覺m(kokusuna kan覺p) ama tavsiye etmiyorum. 襤kisi de k繹t羹yd羹.

Bizim muhabbet daha gidecek gibi bu gidile :) Ben bi spora gidip ter atay覺m, tekrar payla覺mlarda bulunuruz :D

Yeni piponun i癟ini balla kaplama ve t羹t羹n saklama muhabbetlerine deinelim sonras覺 i癟in :)
Kullan覺c覺 avatar覺
murderbunnie

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners