TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj Archezia » 01 Eyl 2012, 11:50

I覺k kirliliinden bahsedince hemen ilgimi 癟ekti (: Fotoraf癟覺l覺kla, g繹ky羹z羹yle bir alakam yok ama bu 覺覺k kirliliinden nasibini alan 癟ok arkada覺m oldu. Nispeten b羹y羹k ehirlerde b羹y羹yen arkadalar覺m覺 (liseden itibaren ben de b羹y羹k ehirlerde okuyunca 繹yle 癟ok arkada覺m oldu) memlekete (Burdur) getirdiimde ge癟irdikleri ilk gece de ok yaad覺 bir癟ou "G繹ky羹z羹 b繹ylemiymi, bu nas覺l birey ya!" diye (:

Ben de benzer bir hayranl覺覺 ilk kampa gittiimde yaam覺t覺m. En yak覺n yerleim yerlerinden kmlerce uzak biryerdi ve etrafta oynaan m覺 art覺k g羹l羹en mi diyeyim bilmiyorum 癟akal sesleri eliinde g繹ky羹z羹nden 繹te "uzay" ' 覺n derinliklerini izlemek bambaka gelmiti bana. Fotoraf konusunda ise 癟ok farkl覺 fikirlerim var hi癟 oralara girmeyeyim ben :lol:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj asymptote » 01 Eyl 2012, 13:00

Archezia 覺覺k kirlilii amat繹r g繹ky羹z羹 g繹zlemcilerinin ve astronomlar覺n en b羹y羹k belas覺. Elinde teknik olarak ne kadar 羹st羹n bir teleskop bulunursa bulunsun en karanl覺k ortamda dahi atmosferin varl覺覺 g繹zlem olana覺n覺 癟ok 繹nemli 繹l癟羹de k覺s覺tl覺yor. Atmosferin varl覺覺ndan dolay覺 pratik olarak bir teleskop ile yapabilecein maksimum b羹y羹tme oran覺 300x dolaylar覺nda. Yery羹z羹 teleskoplar覺nda 覺覺k kirliliinin olumsuz etkilerini gidermek i癟in gelitirilmi 癟ok 繹zel yaz覺l覺mlar var. Yery羹z羹nden kusursuz g繹zlem olana覺 olsayd覺 ne ho olurdu, milyarlarca dolar harcay覺p uzaya teleskop g繹nderme zorunluluu da olmazd覺. Ben 覺覺k kirliliinin ne menem bir ey olduunu askerde anlad覺m. Hakkari'de sabah 02:00'de n繹bet tutarken 2 saat boyunca bakt覺覺m tek yer g繹ky羹z羹 olurdu, ben hayat覺mda 癟覺plak g繹zle o kadar net ve youn y覺ld覺z g繹rd羹羹m baka yer hat覺rlam覺yorum, 2 saatin nas覺l ge癟tiini anlamazd覺m. Devriye gelirdi haberim olmazd覺, arkada imzalard覺 devriye ka覺d覺n覺 :) Aa覺daki fotorafta karanl覺k ve 覺覺kl覺 ortam aras覺ndaki g繹zlem fark覺 a癟覺k ve net bir ekilde belli oluyor:
Resim
The constellation Orion, imaged at left from dark skies, and at right from the teeming metropolis of Orem, UT comprising about half a million people. (Wikipedia)

fbolukbas Hubble uzay teleskopu beklenenden fazlas覺n覺 verdi bu ger癟ek ama kendinden as覺l bekleneni veremedi:) B羹y羹k patlaman覺n hemen sonras覺n覺 g繹zlemek, galaksi oluumlar覺yla ilgili daha kesin teoriler gelitirebilmek ad覺na f覺rlat覺ld覺 bu teleskop ancak b羹y羹k toz bulutlar覺n覺n ard覺n覺 g繹rmek bu teleskopla m羹mk羹n olmad覺 maalesef. imdi bu toz duvar覺n覺n ard覺n覺 g繹rebilmek i癟in k覺z覺l繹tesi (infrared) g繹zlem g羹c羹 癟ok daha iyi olan James Webb gelitirildi ve 癟ook maliyetli oldu, normalde bu arkada覺 2013 gibi g繹ndereceklerdi uzaya ancak iin maliyeti ve teknik zorluklar覺 art覺nca f覺rlat覺l覺 tarihi 2018'e kadar ertelendi. NASA'n覺n yapt覺覺 en ak覺ll覺 i bu projeyi iptal etmemek oldu, bir癟ok akl覺 ba覺nda insan bunu s繹yl羹yor.

Bu arada amat繹r g繹ky羹z羹 g繹zlemcilerinin s覺k kulland覺覺 harika bir program var: Stellarium. 襤ndirip denemediysen u linkten inceleyebilirsin:http://www.stellarium.org/

fbolukbas yazd覺:"TSF : A Space Odessey" bal覺覺 a癟al覺m :)

B繹yle bir konu d羹羹n羹yordum zaten, isabet olur :thumbup: 襤sim babas覺 sen oldun, sen a癟覺ver konuyu ;) alt覺n覺 birlikte doldural覺m, ilgili arkadalar da katk覺 sunsunlar. :geek:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 01 Eyl 2012, 13:55

Archezia, 癟ok 繹nceleri samanyolu'nun imdi fotoraflarda g繹r羹lebilen bulutsu g繹r羹nt羹s羹n羹 癟覺plak g繹zle g繹r羹lebildiini okumutum. Asymptote'un birka癟 繹nceki mesaj覺ndaki fotorafdaki gibi.. Belki 100 y覺l 繹ncesidir bilemiyorum.

Asymptote teleskoplarla ilgili verdiin bilgiler 癟ok iyiydi :thumbup: bir an 繹nce yollayabilseler.. Acaba neler g繹receiz.
Bal覺k a癟ma erefi senin olmal覺. Senden 繹reneceimiz 癟ok ey olacak :) :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj gphoton » 01 Eyl 2012, 13:56

Aynen asymptote, bende 覺rnak gabarda 1 ay devriye onba覺l覺k yapm覺t覺m gececi olarak, inan覺lmazd覺. G繹ky羹z羹 par覺l par覺l parl覺yordu. Sadece medyada g繹rebileceimiz bir manzara var geceleri oralarda.
Kullan覺c覺 avatar覺
gphoton

Kay覺t: 12 Nis 2010, 14:53

Mesaj edaliy » 01 Eyl 2012, 14:13

cemal g羹las tan al覺nt覺d覺r.

Resim
=hotel california=
Kullan覺c覺 avatar覺
edaliy

Kay覺t: 19 Tem 2012, 16:12

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2012, 17:06

fbolukbas yazd覺:Bu arada youn okul tempondan artan zamanlar覺 saat, fotoraf gibi hobilere ay覺rmandan dolay覺 tebrik ederim miriel.. :thumbup:

Teekk羹rler fbbolukbas... D繹rt g羹nd羹r eve gelemiyorum. Dershane hocas覺 programa ald覺. Buray覺 da m羹sait zamanlarda telefondan takip ettim.

Ay fotoraf覺 癟ekmeye 癟ok merakl覺y覺m k繹yde yemekten d繹nerken 癟ok g羹zel bir kare vard覺. Hava karar覺rken bir tepenin 羹zerinde ay 覺覺l 覺覺l parl覺yordu malesef yolda olduumuz i癟in 癟ekemedim :( Yine k繹yde baka bir g羹n evin dam覺ndan fotoraf 癟ekmeye 癟al覺覺rken bir ka癟 olay y羹z羹nden aniden eve d繹nmemiz gerekti yine olmad覺... Burada 癟ekmeyi denedim ama 18-55 lensle fotoraf 癟ok g羹zel olmad覺 isterseniz ekleyebilirim...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2012, 18:30

Bu hafta ve bu sene benim i癟in kompozisyon... :)
Resim
Bu fotoraf覺 da arkada fasik羹ller olmadan 癟ekip yar覺maya aday g繹stermeyi d羹羹n羹yorum ama... :idea:
Resim
Daily wrist check konusuna eklemitim ama bir sorun olmaz san覺r覺m...
Resim
襤yi mi k繹t羹 m羹 bilmiyorum fakat eklemek istedim
Resim
Fbbolukbas kadraj覺n temiz hali bir ku fotoraf覺...
Resim

Deerlendirme yaparsan覺z sevinirim... :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj asymptote » 02 Eyl 2012, 18:36

Saat fotoraflar覺 g羹zel :champ:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners