TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj Archezia » 01 Eyl 2012, 11:50

Işık kirliliğinden bahsedince hemen ilgimi çekti (: Fotoğrafçılıkla, gökyüzüyle bir alakam yok ama bu ışık kirliliğinden nasibini alan çok arkadaşım oldu. Nispeten büyük şehirlerde büyüyen arkadaşlarımı (liseden itibaren ben de büyük şehirlerde okuyunca öyle çok arkadaşım oldu) memlekete (Burdur) getirdiğimde geçirdikleri ilk gece de şok yaşadı birçoğu "Gökyüzü böylemiymiş, bu nasıl birşey ya!" diye (:

Ben de benzer bir hayranlığı ilk kampa gittiğimde yaşamıştım. En yakın yerleşim yerlerinden kmlerce uzak biryerdi ve etrafta oynaşan mı artık gülüşen mi diyeyim bilmiyorum çakal sesleri eşliğinde gökyüzünden öte "uzay" ' ın derinliklerini izlemek bambaşka gelmişti bana. Fotoğraf konusunda ise çok farklı fikirlerim var hiç oralara girmeyeyim ben :lol:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj asymptote » 01 Eyl 2012, 13:00

Archezia ışık kirliliği amatör gökyüzü gözlemcilerinin ve astronomların en büyük belası. Elinde teknik olarak ne kadar üstün bir teleskop bulunursa bulunsun en karanlık ortamda dahi atmosferin varlığı gözlem olanağını çok önemli ölçüde kısıtlıyor. Atmosferin varlığından dolayı pratik olarak bir teleskop ile yapabileceğin maksimum büyütme oranı 300x dolaylarında. Yeryüzü teleskoplarında ışık kirliliğinin olumsuz etkilerini gidermek için geliştirilmiş çok özel yazılımlar var. Yeryüzünden kusursuz gözlem olanağı olsaydı ne hoş olurdu, milyarlarca dolar harcayıp uzaya teleskop gönderme zorunluluğu da olmazdı. Ben ışık kirliliğinin ne menem bir şey olduğunu askerde anladım. Hakkari'de sabah 02:00'de nöbet tutarken 2 saat boyunca baktığım tek yer gökyüzü olurdu, ben hayatımda çıplak gözle o kadar net ve yoğun yıldız gördüğüm başka yer hatırlamıyorum, 2 saatin nasıl geçtiğini anlamazdım. Devriye gelirdi haberim olmazdı, arkadaş imzalardı devriye kağıdını :) Aşağıdaki fotoğrafta karanlık ve ışıklı ortam arasındaki gözlem farkı açık ve net bir şekilde belli oluyor:
Resim
The constellation Orion, imaged at left from dark skies, and at right from the teeming metropolis of Orem, UT comprising about half a million people. (Wikipedia)

fbolukbas Hubble uzay teleskopu beklenenden fazlasını verdi bu gerçek ama kendinden asıl bekleneni veremedi:) Büyük patlamanın hemen sonrasını gözlemek, galaksi oluşumlarıyla ilgili daha kesin teoriler geliştirebilmek adına fırlatıldı bu teleskop ancak büyük toz bulutlarının ardını görmek bu teleskopla mümkün olmadı maalesef. Şimdi bu toz duvarının ardını görebilmek için kızılötesi (infrared) gözlem gücü çok daha iyi olan James Webb geliştirildi ve çook maliyetli oldu, normalde bu arkadaşı 2013 gibi göndereceklerdi uzaya ancak işin maliyeti ve teknik zorlukları artınca fırlatılış tarihi 2018'e kadar ertelendi. NASA'nın yaptığı en akıllı iş bu projeyi iptal etmemek oldu, birçok aklı başında insan bunu söylüyor.

Bu arada amatör gökyüzü gözlemcilerinin sık kullandığı harika bir program var: Stellarium. İndirip denemediysen şu linkten inceleyebilirsin:http://www.stellarium.org/

fbolukbas yazdı:"TSF : A Space Odessey" başlığı açalım :)

Böyle bir konu düşünüyordum zaten, isabet olur :thumbup: İsim babası sen oldun, sen açıver konuyu ;) altını birlikte dolduralım, ilgili arkadaşlar da katkı sunsunlar. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 01 Eyl 2012, 13:55

Archezia, çok önceleri samanyolu'nun şimdi fotoğraflarda görülebilen bulutsu görüntüsünü çıplak gözle görülebildiğini okumuştum. Asymptote'un birkaç önceki mesajındaki fotoğrafdaki gibi.. Belki 100 yıl öncesidir bilemiyorum.

Asymptote teleskoplarla ilgili verdiğin bilgiler çok iyiydi :thumbup: bir an önce yollayabilseler.. Acaba neler göreceğiz.
Başlık açma şerefi senin olmalı. Senden öğreneceğimiz çok şey olacak :) :champ:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj gphoton » 01 Eyl 2012, 13:56

Aynen asymptote, bende şırnak gabarda 1 ay devriye onbaşılık yapmıştım gececi olarak, inanılmazdı. Gökyüzü parıl parıl parlıyordu. Sadece medyada görebileceğimiz bir manzara var geceleri oralarda.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj edaliy » 01 Eyl 2012, 14:13

cemal gülas tan alıntıdır.

Resim
=hotel california=
Kullanıcı avatarı
edaliy

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2012, 17:06

fbolukbas yazdı:Bu arada yoğun okul tempondan artan zamanları saat, fotoğraf gibi hobilere ayırmandan dolayı tebrik ederim miriel.. :thumbup:

Teşekkürler fbbolukbas... Dört gündür eve gelemiyorum. Dershane hocası programa aldı. Burayı da müsait zamanlarda telefondan takip ettim.

Ay fotoğrafı çekmeye çok meraklıyım köyde yemekten dönerken çok güzel bir kare vardı. Hava kararırken bir tepenin üzerinde ay ışıl ışıl parlıyordu malesef yolda olduğumuz için çekemedim :( Yine köyde başka bir gün evin damından fotoğraf çekmeye çalışırken bir kaç olay yüzünden aniden eve dönmemiz gerekti yine olmadı... Burada çekmeyi denedim ama 18-55 lensle fotoğraf çok güzel olmadı isterseniz ekleyebilirim...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2012, 18:30

Bu hafta ve bu sene benim için kompozisyon... :)
Resim
Bu fotoğrafı da arkada fasiküller olmadan çekip yarışmaya aday göstermeyi düşünüyorum ama... :idea:
Resim
Daily wrist check konusuna eklemiştim ama bir sorun olmaz sanırım...
Resim
İyi mi kötü mü bilmiyorum fakat eklemek istedim
Resim
Fbbolukbas kadrajın temiz hali bir kuş fotoğrafı...
Resim

Değerlendirme yaparsanız sevinirim... :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 02 Eyl 2012, 18:36

Saat fotoğrafları güzel :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners