hemen hemen her g羹n kurarak ya da sallayarak kurduum otomatik saatlerin de ne derece zaman tuttuunu 繹l癟羹yorum, hepsi verilen s覺n覺rlar i癟inde olsa da baz覺lar覺 ileri gidiyor, baz覺lar覺 geri kal覺yor, eklini 癟ok sevdiim bir saatim g羹nde +30 saniye sap覺yor, bazen kolda olduu zaman farkl覺, kutuda olduu zaman farkl覺 zaman tutuyorlar, 繹zellikle bu son hal sinirlerimi zorluyor,
b繹yle olunca bundan sonra sadece quartz saat takaca覺m diyorum, ama tat alam覺yorum, kolumdaki saat 癟ok yavan duruyor, 癟覺kar覺p otomatiklerden birini tak覺yorum, kolumda otomatik saat varken kendimi daha iyi hissediyorum,
asl覺nda otomatik saatlerin sapma problemi hayat覺 etkileyecek derecede olmuyor, 繹zellikle sapma ihtimaline binaen daha erken hareket etmeyi sal覺yor, en iyisi bu tak覺nt覺lardan vaz ge癟ip saatin keyfini 癟覺karmak (kendi ad覺ma s繹yl羹yorum)
ayr覺ca isvi癟re ye da japon quartz saatlerinde oluyor mu bilmiyorum, ama 繹rencilik y覺llar覺mda muhtemelen 癟in quartz mekanizmal覺 bilindik marka ucuz da olmayan bir saatim vard覺, kadran覺 癟ok g羹zeldi, pilinin bitmesine 6 ay kadar falan kala geri kalmaya bal覺yordu, t羹m羹yle dursa "saatim durmu" diye tedbir al覺n覺r, ama saniye hareket ettii i癟in geri kald覺覺n覺 farkedemiyordum, bu y羹zden de ge癟 kald覺覺m olmutur, en k繹t羹s羹 bu olsa gerek !
bu durumun eta, ronda, miyota gibi quartz mekanizmalarda da olup olmad覺覺n覺 merak ediyorum,