TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Slazenger ve Mondia Automatic İçin Önerileriniz

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Slazenger ve Mondia Automatic İçin Önerileriniz

Mesaj Turkmen » 04 Şub 2012, 12:29

Bu saatlerin maddi değerleri yüksek olmasada, ikisininde ayrı hikayesi var.Gündelik hayatta kullandığım Slazenger'i Kasım 2002'de almıştım. Bugüne kadar toplam iki defa pili değişti. 2007 yılında orjinal tokalı silikon bileziği koptu, bende metal kordon taktırdım ama artık saate yakıştıramamaya başladım bu kordonu. Ayrıca bombeli olan saat camında ciddi çizikler var ve 10 ile 12 rakamları arasında ne idüğü belirsiz bir leke türedi. Bu lekeleri temizletmek, orjinalini aratmayacak bir bombeli cam taktırmak ve saate yakışacak bir kordon taktırmak istiyorum. Kasa çiziklerine bir çözüm yoktur sanırım? Kayış ve cam için önerilerinizi bekliyorum.Resim

10 ile 12 rakamları arasındaki lekenin daha iyi görünmesi için;
Resim

Eski saatleri kullanmayı, tekrar iyileştirmeyi seviyorum. Mondia Automatic. Rahmetli dedem, anneme hediye almış. Yıllarca kullanılmayan eşyaların içinde epey hasar almış haliyle, çocukken bende bu saatin kapağını açıp, kapatırdım. 2 ay önce tamir ettirdim, ayar kolu çıkıyordu ve çalışmıyordu. 20 TL bir ücret karşılığında çalıştırdılar, 30 dk sonra gene durdu, bu sefer akım verdiler tekrar çalıştı. Şimdi sorunsuz çalışıyor ama metal bileziğinin orjinal tokası biraz problemli ve kordon piminin olduğu yerde ciddi hasar var. Benden yaşlı bu saat için pek çözüm olabileceğini sanmıyorum ama gene de paylaşmak istedim.

Huzurlarınızda Mondia Automatic
Resim
Resim

Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Re: Slazenger ve Mondia Automatic İçin Önerileriniz

Mesaj Turkmen » 04 Şub 2012, 21:04

hiç kimsenin bir fikri yok mu :oops:
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj bengisaat » 04 Şub 2012, 23:29

Slazenger su temasına maruz kaldığı ve kadranın , kasaya temas eden kısımlarının boyaları döküldüğü için o kısımlarda oksidite oluşmuş ve yayılmaya başlamış olduğu görülüyor.

Kordonu orijinali servisinde bulunabilir sanıyorum ancak piyasadanda buna yakın model kordon bulunabilir.
Ancak kadranı sadece servisinde vardır veya o kısımları aynı renk boya ile çok az farkedilecek hale getirilebilir
---------------------------------------
Mondianın bu modeli çok güzel ve zamanında özenilerek üretilen bir modeldirçelik çarkına yerleştirilmiş bir ek ile saniyede bir kaç kez alttaki delikten kırmızı bir hareketlenme görürsünüz buda sanki orada bir ampul yanıp sönüyormuş hissi verir (En azından 30 yıl önce böyle teknolojiler yokken veriyordu :D) .

Akım verdiler demişsiniz ancak bunu anlamadım, saat tamirden sonra yine durduysa ve size akım verdik dedilerse bence bu geçiştirici ve lakayıt (Umursamaz) bir cevap olmuş.

Saatin sorununu tam anlamak için illaki görmek gerekir ancak yinede tahmin yürütmek için soruyorum :
Kurma kolu içindeki tij ile birliktemi çıkıyordu yoksa ayarlarken ayar tepesinin vidası gevşeyip mi çıkıyordu buda önemli hatta çok önemli çünki tiji çıkıyor ve çalışmıyorduysa bu arızayı 20 TL ye yapabilmeleri mümkün değil geçici bir çözüm üretmiş olmalılar (Yapıştırma sıkıştırma V.S.) Zaten tekrar durmuş olmasıda bunu akla getiriyor ,

Bence halen çalışırken çevrenizdeki iyi bir saatçiye götürüp en azından arıza tesbiti yaptırmalısınız.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Turkmen » 05 Şub 2012, 00:05

Öncelikle Yorumunuz için teşekkürler. Evet, Mondia'nın çalışması bahsettiğiniz gibi... Hala bana ampul yanıp sönüyormuş hissi veriyor :) Automatik aksamı şarj olurken çıkarttığı ses, rahatlıkla işitilebiliyor. Hakikatten sağlam bir saat. Eskişehir'de yaşıyorum, bu saati tamir ettirebilmek için bütün saat tamircilerini gezdim sadece bir yer "tamir etmeye çalışacağını" söyledi, bende oraya verdim. ayar tepesinin vidası, saati ayarlamak için çektiğim sırada çıkıyordu. Şayet kibar davranmasan gene çıkacak biliyorum. Saatimi tamirden aldıktan sonra 1 saat içinde tekrar durdu, geri götürüp tekrar gösterdim. Tamircinin "Akım vermek" olarak tarif etti, saate elektrik akımı vererek tekrar saniyenin atmasını sağlı. O günden sonra bir daha saatim beni üzmedi fakat gene de saat tam anlamıyla tamir olmadı. Malesef Eskişehir saat tamiri ve temini yönünden fazla seçeneğin olduğu bir şehir değil. Bugün Orient 2ER00002D için bir kaç saatçiye gittim, temin edemeyeceklerini söylediler. Ebay'dan alacağım sanırım.

Önerileriniz için teşekkür ederim, iyi forumlar..
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj bengisaat » 05 Şub 2012, 00:16

Mekanik bir saatin elektrik akımı ile ilgisi yoktur elektrikle tek ilgisi gömleğe sürtünmeden dolayı statik elektrik yüklenir ve havada uçuşan bir saç kılı cama yapışır :)
şayet pandülünde mıknatıslanma olduysa demagnetizere tutarak mıknatıslanmayı alırsınız ki bu durumdada akım verdik değil mıknatıslanma olmuş onu giderdik demeleri gerekirdi.

Öylesine cevap vermişler.

Kurma kolunun tepesi çıkıyorsa tepenin değişmesi gerekir çünki tije vidalanarak takıldığından dolayı normalde çıkmamalı demekki dişleri sıyırmış ve değişmediğine göre yapıştırma yapmışlar. :(
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Turkmen » 05 Şub 2012, 22:30

İşin üzücü yanı Eskişehir'de başka saat tamircisi bu saati kabul etmedi. Eskişehir'de yaşayan kullanıcılarımız için bu adresi vermem sorun değilse, yazabilirim. Benimde saat üzerine bilgim kısıtlı olduğu için sadece saatimin çalıştığına seviniyorum. Hali hazırda elimde kurmalı bir kronometre var, Şeker Fabrikası'nda kullanılmış, şimdi kurulmuyor, açsam yapabilirim sanıyorum fakat cesaret edemedim. Artık tadilatını İstanbul'da, sizin gibi "saat uzmanlarına" yaptıracağım. Slazenger'e uygun bombeli camı ve kordonuda aynı şekilde sizlere düşünüyorum. Vereceğiniz yanıta bağlı olacak. Benim için her saat değerli.

Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim sayın berensaat.
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners