TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:04

modern60 yazd覺:Bu konu 癟ok 繹nemli ve t羹rk perakende saat sekt繹r羹n羹n en b羹y羹k a癟覺覺. Sizin bireysel 癟abalar覺n覺z yan覺nda, 癟al覺t覺覺n覺z irketlerin saat ve pazarlama eitimlerini kesinlikle ald覺rmalar覺 gerekir. Sat覺 bal覺ba覺na ve ciddi bir itir ve "iletiim" e dayan覺r. Saat ise 癟ok 繹zel ve incelenmesi gereken bir konu. K覺sacas覺 buradaki arkadalar ve sat覺c覺(varsa) eleman arkadalar size ancak buzda覺n覺n en zirvesinden k羹癟羹k bir y羹zde ile bir eyler verebilirler. 羹nk羹 sat覺 tek y繹nl羹 deildir. 襤letiim iki ve daha fazla sosyal psikolojik yap覺n覺n al覺veriidir. Yani bir sat覺c覺; hem al覺c覺 hem de sat覺c覺 olmal覺d覺r. Ve bir al覺c覺 olduunda merak覺 saat olmal覺d覺r ki saat ile ilgili 羹st d羹zeylere ulaabilsin. Genel k羹lt羹r羹 癟ok y羹ksek olmal覺 癟羹nk羹 gelecekte eer 羹st d羹zey markalara 癟al覺acaksa elit bir sosyal yap覺yla kar覺laacakt覺r. Elindeki tek arg羹man saat satarken indirim yapmak olacaksa bu 癟ok yak覺nda pek bir ie yaramayacakt覺r. Bunu yerine s覺k覺 donan覺ml覺 olmal覺 ve m羹teriyi almak isteyecei 羹r羹nde ger癟ekten tatmin etmelidir. O kadar uzun bir konu ki ancak 10 g羹n ciddi eitim alarak isvi癟re de saat sat覺 eleman覺 olabiliyorsunuz. Al覺n覺rken ise ge癟irdiiniz s覺nav hemen hemen lise d羹zeyinde yabanc覺 dil ve genel k羹lt羹r s覺nav覺. Umar覺m 羹lkemizde de bu normlar tutturulacak ama bu sizin 癟abalar覺n覺zdan daha 癟ok patronlar覺n覺z覺n saati bir emtea olarak deil vas覺fl覺 ve 繹zel, emek harcanmas覺 gereken bir 羹r羹n olduuna inananarak yap覺lanmas覺na ciddi yat覺r覺m yapmaya heyecan duymas覺 ile ilerler. Bir yard覺m覺m dokunmusa ne mutlu bana.

癟ok tesekk羹r ederim modern60..
cevaplar覺n bir eitmenin az覺ndan 癟覺kar gibi
konuma zaman ay覺r覺p d羹羹ncelerini paylat覺覺n i癟in tsekk羹r ederim.. ayn覺 ekilde 繹nerilerinize a癟覺覺m..bekliyorum..:)
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Kay覺t: 15 Ara 2011, 21:32

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:06

asymptote yazd覺:serxx benim 羹enip de yazamad覺klar覺m覺 yazm覺s覺n :D herojd ve evidence ilerinin gerei olsa gerek, profesyonel yakla覺p duygular覺n覺 kar覺t覺rmam覺lar :) modern hocam da saatin kalbinin att覺覺 yerde bu iler nas覺l oluyor, bizde nas覺l olmal覺 diyerek sorunun ve olas覺 yan覺tlar覺n mahiyetini geniletmi. :thumbup:
ben de olan biteni trib羹nden keyifle izliyorum.. :D

:))
trib羹nlerimiz dolucak
hadi bakal覺m..
tesek羹羹rler... :)
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:13

modern60 yazd覺:Sevgili asymptote ben de dier arkadalar覺n yazd覺klar覺n覺n havada kald覺覺n覺(dorudurlar ama) ve zaten bu konuulanlar "iletiim" yani communication philosophy and analysis(iletiim psikolojisi ve analiz yetkinlii) olarak eitim halinde verildiklerini s繹ylemeye 癟al覺maktay覺m. Yani bu konu; 繹yle yapsan b繹yle yapsan demekle olmaz ciddi olarak eitim al覺nmas覺 gerekir. Mesela u s覺ralarda 襤stanbul saat esnaf ve sanatkar odas覺, bir saat pazarlama ve teknik okulun a癟覺lmas覺na 癟al覺maktad覺r. zel olarak 襤svi癟re'de eitim almaya gidecek m羹stakbel eitmenlerin d繹nd羹klerinde 繹retim 羹yeleri olacaklar覺 ciddi bir profesyon(meslek) okulu. Marketing yani pazarlama konusunda; eitimi sosyo-psikolojik y繹netimler ve benzeri ciddi eitimleri ald覺ktan sonra saat eitimi almaya bal覺yorsunuz. Bizim okul tasla覺m覺zda 10 g羹nl羹k eitimler 21 g羹ne 癟覺kar覺lacak 癟羹nk羹 eitim d羹zeylerimiz de d羹羹k. Bu eitimlerden sonra da kendi geliiminizden siz sorumlu olacakas覺n覺z. Mesela genel k羹lt羹r羹n羹z羹, yaam tarz覺n覺z覺 ve sosyal yap覺daki yerinizi deitirmeye balamak zorundas覺n覺z. Spor yapmak, kitap okuma, sinema tiyatro m羹zik konserlerini takip edebilmek, plastik sanatlardan anlamaya balamak ve izlemek bunlardan baz覺lar覺. Benden s繹ylemesi.Bu arada benim s繹ylediklerim moda markalar i癟in ge癟erli deildir diye d羹羹nmeyin eer gelecekte 癟ok daha iyi bir maa ve itibar kazanmak hedefindeyseniz moda markalar覺 satarken balay覺p y羹kselmeniz gerekir.

say覺n hocam
hocam dememde bir sak覺nca yoktur umar覺m sohbet aras覺nda gectiini g繹rd羹m..

襤stanbul saat esnaf ve sanatkar odas覺 buna google de bakt覺m k覺sa b覺r arast覺rma yapt覺m bana denk gelmedi esnaf sanatkarlar odas覺 c覺kt覺 saat le alakal覺 b覺r haber alamad覺m sizden ricam bu eitim olay覺nda bana yol g繹ster覺rm覺s覺n覺z.. ben bursada oturuyorum muhtemelen istanbulda gercekles覺cekk ne zaman nerde nas覺l
yard覺mc覺 olursan覺z sewinirim...
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:17

bozok yazd覺:hogeldiniz :champ:

tesekk羹rler saolun
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:23

karaelci yazd覺:Merhaba, saat konusunda forumun bir癟ok 羹yesi kadar tecr羹beli olmasam da, beklentileri olan bir m羹teri olarak bende fikirlerimi aktaray覺m.

ncelikle maazaya girdiimde, "aman efendim hogeldiniz, hogeldinizzz, siz gelmeseniz biz gelecektik" gibi bir yakla覺mdan ziyade k羹癟羹k bir tebess羹mle kar覺lanmay覺 beklerim. Ger癟ekten bir saat almaya girdiysem, i癟ecek bireyler ikram edilmesini isterim. Eer birey i癟ersem, sat覺c覺 orada uzun vakit ge癟ireceimi ve birey almak i癟in orada olduumu anlar. B繹ylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen m羹teriden farkl覺 bir tutum sergiler.

Ben sat覺c覺 olsam gelen m羹teriye ilk olarak istedii bir tarz ya da marka, kafas覺nda belirli bir model olup olmad覺覺n覺 sorar覺m ki beenmedii saatleri 繹n羹ne koyarak benden soumas覺n :) Varsa istedii modelin farkl覺 kadran, hammadde, kordon kombinasyonlar覺yla birlikte takdim eder, se癟tii marka hakk覺nda objektif birka癟 bilgi veririm. Mekanizmas覺 hakk覺nda bilgi veririm, pilli ise o fiyat aral覺覺nda mekanik modelleri de g繹steririm. Mekanik ve pilli saatlerin avantaj/dezavantajlar覺ndan bahsederim. Eer kafas覺nda hi癟bir model ya da tarz yoksa, kendi beendiim birka癟 model ve vitrinde en 癟ok bak覺lan fiyat sorulan modelleri takdim ederim. Amac覺m sat覺 yapmak olduu i癟in de koluna takt覺覺nda g羹zel durduunu belirtirim. :)

Gelen m羹teri bilgiliyse zaten o size ne istediini s繹yler. Ki as覺l endie etmeniz gereken m羹teriler bilgi sahibi m羹teriler. Satt覺覺n覺z, ya da tavsiye ettiiniz 羹r羹n羹n mekanizmas覺, ala覺m覺, markan覺n tarih癟esi hakk覺nda bilgi sahibi deilseniz biraz terlersiniz :)

Kolay gelsin. :thumbup:

k羹癟羹k bir tebess羹mle kar覺lanmay覺 beklerim. Ger癟ekten bir saat almaya girdiysem, i癟ecek bireyler ikram edilmesini isterim. Eer birey i癟ersem, sat覺c覺 orada uzun vakit ge癟ireceimi ve birey almak i癟in orada olduumu anlar. B繹ylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen m羹teriden farkl覺 bir tutum sergiler. evet buras覺 癟ok 繹nemli kars覺lama iyi olmal覺
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:26

mucadeleci yazd覺:*bicana hogeldin ve seni tebrik ederim :thumbup: 10 sene boyunca pazarlama, bazende sat覺 ii ile urat覺m, sorduun soru 癟ok doru d羹zg羹n ve soruyu sorduun yer cevab覺n覺 bulabilecein en doru mecra diyebilirim. Prensip olarak ustalar覺m覺n yan覺nda pek fikir beyan etmem zaten yukar覺da yaz覺lanlar sorunu cevaplam覺t覺r ve yaz覺lacaklar ile daha 繹nce farkl覺 bal覺klarda yaz覺lm覺 olanlar seni en doru ekilde y繹nlendirecektir gerisi ise senin iinde g繹sterecein gayret e kal覺yor, edinecein bilgiler 覺覺覺nda empatinin bol olmas覺 i癟in t羹m eksiklerini giderebilmen dileimle...

tsekk羹rler.. umar覺m katk覺da bulunuruzz.. ben ve benden sonra gelenler 覺c覺n..
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:32

Tatukoyu yazd覺:bicana hogeldiniz.bence siz sat覺 tecr羹benize ramen yanl覺 bir sekt繹r se癟misiniz.saat sekt繹r羹 ihtiya癟 olmad覺覺 i癟in pekde aktif bir sekt繹r deil.saat alacak kii eer saatten biraz anl覺yorsa iiniz daha da zor.mesela miyoto makineye sahip bir welder i saatten anlayan bir m羹terinize 1500 tl ye satamazs覺n覺z.erzurum saat&saat maazas覺nda bana welder satmaya 癟al覺an bir arkadaa bu saatin makinesinin 8 dolar olduunu s繹yleyince saatin fiyat覺na bak覺p benden 繹z羹r dilemiti.saatten anlayan birisi ise b羹y羹k ihtimalle kafas覺nda bir marka belirlemi olarak size gelecektir. sizden sadece fiyat konusunda yard覺m isteyebilir.bu sadece benim fikrim.yeni iinizde baar覺lar dilerim.

tesekk羹r eder覺m cvp 覺n 覺c覺n..

bence saate alternetif 癟oald覺覺 覺c覺n insanlar覺n saat ihtiyac覺 art覺k bir tutkuya y繹neldi diye d羹羹n羹yorum.
ve bu forum da tutkuyla kolunda saat akl覺nda kalb覺nde saat tas覺yan cok arkdas mevcut..
burda bir maazan覺n eks覺kl覺覺 konu deil... yada saat覺n fiyat覺 deil...
siz kendi saat覺n覺z覺 bana nas覺l satabilirisniz..say覺n tatukoyu..:)
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:52

yorumlar覺n覺z覺 bekliyorum...
iyi geceler herkese...
emei gecen t羹m arkadaslara tesekk羹r ederim..
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 255 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners