modern60 yazdı:Bu konu çok önemli ve türk perakende saat sektörünün en büyük açığı. Sizin bireysel çabalarınız yanında, çalıştığınız şirketlerin saat ve pazarlama eğitimlerini kesinlikle aldırmaları gerekir. Satış başlıbaşına ve ciddi bir iştir ve "iletişim" e dayanır. Saat ise çok özel ve incelenmesi gereken bir konu. Kısacası buradaki arkadaşlar ve satıcı(varsa) eleman arkadaşlar size ancak buzdağının en zirvesinden küçük bir yüzde ile bir şeyler verebilirler. Çünkü satış tek yönlü değildir. İletişim iki ve daha fazla sosyal psikolojik yapının alışverişidir. Yani bir satıcı; hem alıcı hem de satıcı olmalıdır. Ve bir alıcı olduğunda merakı saat olmalıdır ki saat ile ilgili üst düzeylere ulaşabilsin. Genel kültürü çok yüksek olmalı çünkü gelecekte eğer üst düzey markalara çalışacaksa elit bir sosyal yapıyla karşılaşacaktır. Elindeki tek argüman saat satarken indirim yapmak olacaksa bu çok yakında pek bir işe yaramayacaktır. Bunu yerine sıkı donanımlı olmalı ve müşteriyi almak isteyeceği üründe gerçekten tatmin etmelidir. O kadar uzun bir konu ki ancak 10 gün ciddi eğitim alarak isviçre de saat satış elemanı olabiliyorsunuz. Alınırken ise geçirdiğiniz sınav hemen hemen lise düzeyinde yabancı dil ve genel kültür sınavı. Umarım ülkemizde de bu normlar tutturulacak ama bu sizin çabalarınızdan daha çok patronlarınızın saati bir emtea olarak değil vasıflı ve özel, emek harcanması gereken bir ürün olduğuna inananarak yapılanmasına ciddi yatırım yapmaya heyecan duyması ile ilerler. Bir yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana.
çok tesekkür ederim modern60..
cevapların bir eğitmenin ağzından çıkar gibi
konuma zaman ayırıp düşüncelerini paylaştığın için tsekkür ederim.. aynı şekilde önerilerinize açığım..bekliyorum..