TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:04

modern60 yazdı:Bu konu çok önemli ve türk perakende saat sektörünün en büyük açığı. Sizin bireysel çabalarınız yanında, çalıştığınız şirketlerin saat ve pazarlama eğitimlerini kesinlikle aldırmaları gerekir. Satış başlıbaşına ve ciddi bir iştir ve "iletişim" e dayanır. Saat ise çok özel ve incelenmesi gereken bir konu. Kısacası buradaki arkadaşlar ve satıcı(varsa) eleman arkadaşlar size ancak buzdağının en zirvesinden küçük bir yüzde ile bir şeyler verebilirler. Çünkü satış tek yönlü değildir. İletişim iki ve daha fazla sosyal psikolojik yapının alışverişidir. Yani bir satıcı; hem alıcı hem de satıcı olmalıdır. Ve bir alıcı olduğunda merakı saat olmalıdır ki saat ile ilgili üst düzeylere ulaşabilsin. Genel kültürü çok yüksek olmalı çünkü gelecekte eğer üst düzey markalara çalışacaksa elit bir sosyal yapıyla karşılaşacaktır. Elindeki tek argüman saat satarken indirim yapmak olacaksa bu çok yakında pek bir işe yaramayacaktır. Bunu yerine sıkı donanımlı olmalı ve müşteriyi almak isteyeceği üründe gerçekten tatmin etmelidir. O kadar uzun bir konu ki ancak 10 gün ciddi eğitim alarak isviçre de saat satış elemanı olabiliyorsunuz. Alınırken ise geçirdiğiniz sınav hemen hemen lise düzeyinde yabancı dil ve genel kültür sınavı. Umarım ülkemizde de bu normlar tutturulacak ama bu sizin çabalarınızdan daha çok patronlarınızın saati bir emtea olarak değil vasıflı ve özel, emek harcanması gereken bir ürün olduğuna inananarak yapılanmasına ciddi yatırım yapmaya heyecan duyması ile ilerler. Bir yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana.

çok tesekkür ederim modern60..
cevapların bir eğitmenin ağzından çıkar gibi
konuma zaman ayırıp düşüncelerini paylaştığın için tsekkür ederim.. aynı şekilde önerilerinize açığım..bekliyorum..:)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:06

asymptote yazdı:serxx benim üşenip de yazamadıklarımı yazmışsın :D herojd ve evidence işlerinin gereği olsa gerek, profesyonel yaklaşıp duygularını karıştırmamışlar :) modern hocam da saatin kalbinin attığı yerde bu işler nasıl oluyor, bizde nasıl olmalı diyerek sorunun ve olası yanıtların mahiyetini genişletmiş. :thumbup:
ben de olan biteni tribünden keyifle izliyorum.. :D

:))
tribünlerimiz dolucak
hadi bakalım..
teseküürler... :)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:13

modern60 yazdı:Sevgili asymptote ben de diğer arkadaşların yazdıklarının havada kaldığını(doğrudurlar ama) ve zaten bu konuşulanlar "iletişim" yani communication philosophy and analysis(iletişim psikolojisi ve analiz yetkinliği) olarak eğitim halinde verildiklerini söylemeye çalışmaktayım. Yani bu konu; şöyle yapsan böyle yapsan demekle olmaz ciddi olarak eğitim alınması gerekir. Mesela şu sıralarda İstanbul saat esnaf ve sanatkar odası, bir saat pazarlama ve teknik okulun açılmasına çalışmaktadır. Özel olarak İsviçre'de eğitim almaya gidecek müstakbel eğitmenlerin döndüklerinde öğretim üyeleri olacakları ciddi bir profesyon(meslek) okulu. Marketing yani pazarlama konusunda; eğitimi sosyo-psikolojik yönetimler ve benzeri ciddi eğitimleri aldıktan sonra saat eğitimi almaya başlıyorsunuz. Bizim okul taslağımızda 10 günlük eğitimler 21 güne çıkarılacak çünkü eğitim düzeylerimiz de düşük. Bu eğitimlerden sonra da kendi gelişiminizden siz sorumlu olacakasınız. Mesela genel kültürünüzü, yaşam tarzınızı ve sosyal yapıdaki yerinizi değiştirmeye başlamak zorundasınız. Spor yapmak, kitap okuma, sinema tiyatro müzik konserlerini takip edebilmek, plastik sanatlardan anlamaya başlamak ve izlemek bunlardan bazıları. Benden söylemesi.Bu arada benim söylediklerim moda markalar için geçerli değildir diye düşünmeyin eğer gelecekte çok daha iyi bir maaş ve itibar kazanmak hedefindeyseniz moda markaları satarken başlayıp yükselmeniz gerekir.

sayın hocam
hocam dememde bir sakınca yoktur umarım sohbet arasında gectiğini gördüm..

İstanbul saat esnaf ve sanatkar odası buna google de baktım kısa bır arastırma yaptım bana denk gelmedi esnaf sanatkarlar odası cıktı saat le alakalı bır haber alamadım sizden ricam bu eğitim olayında bana yol gösterırmısınız.. ben bursada oturuyorum muhtemelen istanbulda gerceklesıcekk ne zaman nerde nasıl
yardımcı olursanız sewinirim...
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:17

bozok yazdı:hoşgeldiniz :champ:

tesekkürler sağolun
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:23

karaelci yazdı:Merhaba, saat konusunda forumun birçok üyesi kadar tecrübeli olmasam da, beklentileri olan bir müşteri olarak bende fikirlerimi aktarayım.

Öncelikle mağazaya girdiğimde, "aman efendim hoşgeldiniz, hoşgeldinizzz, siz gelmeseniz biz gelecektik" gibi bir yaklaşımdan ziyade küçük bir tebessümle karşılanmayı beklerim. Gerçekten bir saat almaya girdiysem, içecek birşeyler ikram edilmesini isterim. Eğer birşey içersem, satıcı orada uzun vakit geçireceğimi ve birşey almak için orada olduğumu anlar. Böylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen müşteriden farklı bir tutum sergiler.

Ben satıcı olsam gelen müşteriye ilk olarak istediği bir tarz ya da marka, kafasında belirli bir model olup olmadığını sorarım ki beğenmediği saatleri önüne koyarak benden soğumasın :) Varsa istediği modelin farklı kadran, hammadde, kordon kombinasyonlarıyla birlikte takdim eder, seçtiği marka hakkında objektif birkaç bilgi veririm. Mekanizması hakkında bilgi veririm, pilli ise o fiyat aralığında mekanik modelleri de gösteririm. Mekanik ve pilli saatlerin avantaj/dezavantajlarından bahsederim. Eğer kafasında hiçbir model ya da tarz yoksa, kendi beğendiğim birkaç model ve vitrinde en çok bakılan fiyat sorulan modelleri takdim ederim. Amacım satış yapmak olduğu için de koluna taktığında güzel durduğunu belirtirim. :)

Gelen müşteri bilgiliyse zaten o size ne istediğini söyler. Ki asıl endişe etmeniz gereken müşteriler bilgi sahibi müşteriler. Sattığınız, ya da tavsiye ettiğiniz ürünün mekanizması, alaşımı, markanın tarihçesi hakkında bilgi sahibi değilseniz biraz terlersiniz :)

Kolay gelsin. :thumbup:

küçük bir tebessümle karşılanmayı beklerim. Gerçekten bir saat almaya girdiysem, içecek birşeyler ikram edilmesini isterim. Eğer birşey içersem, satıcı orada uzun vakit geçireceğimi ve birşey almak için orada olduğumu anlar. Böylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen müşteriden farklı bir tutum sergiler. evet burası çok önemli karsılama iyi olmalı
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:26

mucadeleci yazdı:*bicana hoşgeldin ve seni tebrik ederim :thumbup: 10 sene boyunca pazarlama, bazende satış işi ile uğraştım, sorduğun soru çok doğru düzgün ve soruyu sorduğun yer cevabını bulabileceğin en doğru mecra diyebilirim. Prensip olarak ustalarımın yanında pek fikir beyan etmem zaten yukarıda yazılanlar sorunu cevaplamıştır ve yazılacaklar ile daha önce farklı başlıklarda yazılmış olanlar seni en doğru şekilde yönlendirecektir gerisi ise senin işinde göstereceğin gayret e kalıyor, edineceğin bilgiler ışığında empatinin bol olması için tüm eksiklerini giderebilmen dileğimle...

tsekkürler.. umarım katkıda bulunuruzz.. ben ve benden sonra gelenler ıcın..
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:32

Tatukoyu yazdı:bicana hoşgeldiniz.bence siz satış tecrübenize rağmen yanlış bir sektör seçmişsiniz.saat sektörü ihtiyaç olmadığı için pekde aktif bir sektör değil.saat alacak kişi eğer saatten biraz anlıyorsa işiniz daha da zor.mesela miyoto makineye sahip bir welder i saatten anlayan bir müşterinize 1500 tl ye satamazsınız.erzurum saat&saat mağazasında bana welder satmaya çalışan bir arkadaşa bu saatin makinesinin 8 dolar olduğunu söyleyince saatin fiyatına bakıp benden özür dilemişti.saatten anlayan birisi ise büyük ihtimalle kafasında bir marka belirlemiş olarak size gelecektir. sizden sadece fiyat konusunda yardım isteyebilir.bu sadece benim fikrim.yeni işinizde başarılar dilerim.

tesekkür ederım cvp ın ıcın..

bence saate alternetif çoğaldığı ıcın insanların saat ihtiyacı artık bir tutkuya yöneldi diye düşünüyorum.
ve bu forum da tutkuyla kolunda saat aklında kalbınde saat tasıyan cok arkdas mevcut..
burda bir mağazanın eksıklığı konu değil... yada saatın fiyatı değil...
siz kendi saatınızı bana nasıl satabilirisniz..sayın tatukoyu..:)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 01:52

yorumlarınızı bekliyorum...
iyi geceler herkese...
emeği gecen tüm arkadaslara tesekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
bicana

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners