Merhaba, saat konusunda forumun bir癟ok 羹yesi kadar tecr羹beli olmasam da, beklentileri olan bir m羹teri olarak bende fikirlerimi aktaray覺m.
ncelikle maazaya girdiimde, "aman efendim hogeldiniz, hogeldinizzz, siz gelmeseniz biz gelecektik" gibi bir yakla覺mdan ziyade k羹癟羹k bir tebess羹mle kar覺lanmay覺 beklerim. Ger癟ekten bir saat almaya girdiysem, i癟ecek bireyler ikram edilmesini isterim. Eer birey i癟ersem, sat覺c覺 orada uzun vakit ge癟ireceimi ve birey almak i癟in orada olduumu anlar. B繹ylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen m羹teriden farkl覺 bir tutum sergiler.
Ben sat覺c覺 olsam gelen m羹teriye ilk olarak istedii bir tarz ya da marka, kafas覺nda belirli bir model olup olmad覺覺n覺 sorar覺m ki beenmedii saatleri 繹n羹ne koyarak benden soumas覺n

Varsa istedii modelin farkl覺 kadran, hammadde, kordon kombinasyonlar覺yla birlikte takdim eder, se癟tii marka hakk覺nda objektif birka癟 bilgi veririm. Mekanizmas覺 hakk覺nda bilgi veririm, pilli ise o fiyat aral覺覺nda mekanik modelleri de g繹steririm. Mekanik ve pilli saatlerin avantaj/dezavantajlar覺ndan bahsederim. Eer kafas覺nda hi癟bir model ya da tarz yoksa, kendi beendiim birka癟 model ve vitrinde en 癟ok bak覺lan fiyat sorulan modelleri takdim ederim. Amac覺m sat覺 yapmak olduu i癟in de koluna takt覺覺nda g羹zel durduunu belirtirim.

Gelen m羹teri bilgiliyse zaten o size ne istediini s繹yler. Ki as覺l endie etmeniz gereken m羹teriler bilgi sahibi m羹teriler. Satt覺覺n覺z, ya da tavsiye ettiiniz 羹r羹n羹n mekanizmas覺, ala覺m覺, markan覺n tarih癟esi hakk覺nda bilgi sahibi deilseniz biraz terlersiniz

Kolay gelsin.