TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Mesaj bozok » 28 Ara 2011, 02:59

hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2011, 12:25

Teşekkür asymptote. Ne demek istediğimi anlatan bir katkı sunmuşsun. İşte böyle!!! Eğitimli satış ekipleri gelecekte burada anlatılan bir müşteriyi en uygun bilgilerle donatıp ihtiyacı olabilecek saati satmayı bilecekler. Mesele psikoloji ve sosyal yaşamı yani sosyo-psikolojik etkileri kavramaktan geçiyor. Yanı sıra da saat bilgilerini artırmak gerekli kuşkusuz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj karaelci » 28 Ara 2011, 14:27

Merhaba, saat konusunda forumun birçok üyesi kadar tecrübeli olmasam da, beklentileri olan bir müşteri olarak bende fikirlerimi aktarayım.

Öncelikle mağazaya girdiğimde, "aman efendim hoşgeldiniz, hoşgeldinizzz, siz gelmeseniz biz gelecektik" gibi bir yaklaşımdan ziyade küçük bir tebessümle karşılanmayı beklerim. Gerçekten bir saat almaya girdiysem, içecek birşeyler ikram edilmesini isterim. Eğer birşey içersem, satıcı orada uzun vakit geçireceğimi ve birşey almak için orada olduğumu anlar. Böylelikle bana sadece fiyat sormaya gelen müşteriden farklı bir tutum sergiler.

Ben satıcı olsam gelen müşteriye ilk olarak istediği bir tarz ya da marka, kafasında belirli bir model olup olmadığını sorarım ki beğenmediği saatleri önüne koyarak benden soğumasın :) Varsa istediği modelin farklı kadran, hammadde, kordon kombinasyonlarıyla birlikte takdim eder, seçtiği marka hakkında objektif birkaç bilgi veririm. Mekanizması hakkında bilgi veririm, pilli ise o fiyat aralığında mekanik modelleri de gösteririm. Mekanik ve pilli saatlerin avantaj/dezavantajlarından bahsederim. Eğer kafasında hiçbir model ya da tarz yoksa, kendi beğendiğim birkaç model ve vitrinde en çok bakılan fiyat sorulan modelleri takdim ederim. Amacım satış yapmak olduğu için de koluna taktığında güzel durduğunu belirtirim. :)

Gelen müşteri bilgiliyse zaten o size ne istediğini söyler. Ki asıl endişe etmeniz gereken müşteriler bilgi sahibi müşteriler. Sattığınız, ya da tavsiye ettiğiniz ürünün mekanizması, alaşımı, markanın tarihçesi hakkında bilgi sahibi değilseniz biraz terlersiniz :)

Kolay gelsin. :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj mucadeleci » 28 Ara 2011, 16:47

*bicana hoşgeldin ve seni tebrik ederim :thumbup: 10 sene boyunca pazarlama, bazende satış işi ile uğraştım, sorduğun soru çok doğru düzgün ve soruyu sorduğun yer cevabını bulabileceğin en doğru mecra diyebilirim. Prensip olarak ustalarımın yanında pek fikir beyan etmem zaten yukarıda yazılanlar sorunu cevaplamıştır ve yazılacaklar ile daha önce farklı başlıklarda yazılmış olanlar seni en doğru şekilde yönlendirecektir gerisi ise senin işinde göstereceğin gayret e kalıyor, edineceğin bilgiler ışığında empatinin bol olması için tüm eksiklerini giderebilmen dileğimle...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Tatukoyu » 28 Ara 2011, 17:12

bicana hoşgeldiniz.bence siz satış tecrübenize rağmen yanlış bir sektör seçmişsiniz.saat sektörü ihtiyaç olmadığı için pekde aktif bir sektör değil.saat alacak kişi eğer saatten biraz anlıyorsa işiniz daha da zor.mesela miyoto makineye sahip bir welder i saatten anlayan bir müşterinize 1500 tl ye satamazsınız.erzurum saat&saat mağazasında bana welder satmaya çalışan bir arkadaşa bu saatin makinesinin 8 dolar olduğunu söyleyince saatin fiyatına bakıp benden özür dilemişti.saatten anlayan birisi ise büyük ihtimalle kafasında bir marka belirlemiş olarak size gelecektir. sizden sadece fiyat konusunda yardım isteyebilir.bu sadece benim fikrim.yeni işinizde başarılar dilerim.
Aramakla bulunmaz. Ama bulanlar hep arayanlardır.
Kullanıcı avatarı
Tatukoyu

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 00:56

serxx yazdı:Bicana öncelikle foruma hoşgeldin. Forumda gördüğüm en ilginç başlıklardan biri :D
Siz bizim söylediklerimizi dinlerseniz öncelikle mağazadaki moda markalarını zor satarsınız. Biz burada saat almak isteyenlere tavsiyelerde bulunurken gerçekten objektif olarak yaklaşıp alacak kişinin mağdur olmaması için kaliteli bir şeyler tavsiye etmeye çalışıyoruz..
Satış danışmanı ise sadece satmaya çalışır ve bizim yaptığımız gibi tavsiyelerde bulunursan o iş yerinde uzun süre barınabileceğini sanmıyorum :roll:
Yanlış anlamayın kesinlikle sizi tenzih ediyorum: Mağazadaki müşterilere çok kötü saatleri çok kaliteli gibi gösterip satmaya çalışan satış danışmanlarını görüyorum başıma gelen bir olayı anlatayım: Saatçiye girdim tesadüfen arkadaşım saatçiyle el sıkışıp pazarlığı bitiriyor, Lacoste marka saati alıyor arkadaşım; beni görünce saat meraklısı olduğumu biliyor görüşümü soruyor ama ben mağazada görüşlerimi rahatça söyleyemiyorum zaten pazarlığı kesmiş. Saat danışmanı Lacoste değil de sanki Omega satıyor gibi saati göğe çıkarıyor ki bu mağaza Rado, Frederique Constant satan kaliteli bir bir mağaza..
Bu işin ticaretini yapanlarla, saati çok severek takıp bir miras gibi görenler bu konuda birbirinden ayrılıyorlar...
Umarım işinizde çok başarılı olup, saat satışı konusunda çok ilerlersiniz..
Saygılar...

öncelikle açtığım konuya zaman ayırıp cvp verdiğiniz için tesekkür ederim.
tabiki öyle art niyetli yaklasmayı düsünmüyorum zaten mağzaya gelen kitle marka da olsa saatten az cok anlıyor.
kımseye kötüyü iyi bir ürün diye satma durumunuda düşünmüyorum çünki alıcak müşteri ikinciye geleceğini bildiğim için ikinci sefere mağdur olmak istemem bunun bilincinde olarak hareket ediyorum..
teseküürler.. serxx :)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 00:57

herojd11 yazdı:Merhaba , hosgeldiniz

Bence cok guzel bir başlık ve üstelik olabilecek en dogru yerdesiniz

Saat konusu özelinde burada bu kadar usta varken bana laf düşmez ama genel satış & pazarlama olarak bakarsak yapılması gereken müşterinin beklentisini anlamaktir detaylı karakter analizi yapacak durum olmadığına gore basit 2-3 soru ile müşteriyi acmak ve olayı kapmak gerekir kısaca kimine en ucuzunu kimine en dayanıklısini kimine de en pahalısını satmak gerekir ki memnun kalıp bir daha gelsin

haklısınız tesekkür ederim.... önerilerinizin dewamını bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 29 Ara 2011, 00:59

evidence yazdı:bicana, herojd11'in dediklerine katılıyorum. Satış ve pazarlama ile ilgili bir işle uğraşan biri olarakta şunları eklemek isterim;
Öncelik ihtiyaçtır ve ihtiyacı karşılamak gerekir. İhtiyacı ortaya çıkarmak için de soru sormak gerekiyor. Gelen müşterinin kafasında bir model varsa da çokda karıştırmamak en iyisi. Müşterinin önceliğinin ne olduğu önemli. Görüntü mü?, prestij mi?, kalite ve sağlamlık mı? gibi. Ama en önemlisi güven. Karşınızdakine güven vermezseniz büyük olasılıkla satışı kaçırırsınız yada ikinci ve devamını. Güven sağlamak için de dürüst olmak zorundasınız, bırakın o an saati almasın, o müşteri eninde sonunda sizin yanınıza gelecektir.

çok iyi noktaya değindiniz..
zaten bir satış pazarlamacıdan da bunu beklerdim..

alış veris pazardan da olsa GÜVEN çok önemlidir..
Kullanıcı avatarı
bicana

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners