TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rado Oris Longines TAG Heuer Diver Model Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

Rado Original Automatic
0
Oy yok
Oris Divers Titan Date
28
41%
Longines HydroConquest
12
18%
Tag Heuer Aquaracer 500M
28
41%

Toplam oy : 68

Re: Rado Oris Longines TAG Heuer Diver Model Seçim Tavsiyesi

Mesaj buTa » 19 Ara 2011, 22:34

modern60 yazdı:Oris ve TAG derseniz bence Oris çünkü TAG bana hiç bir yönüyle hitap etmiyor.

modern60, tag'ın size hitap etmemesi , bu Aquaracer 500M nin tasarımı yönünden mi, yoksa Tag Heuer markasının prestiji yönünden mi, ya da farklı nedenlerden mi? Açıkcası kafamda bir kaç saat var ve almayı düşündüğüm saatlerden bir tanesi de Tag Aquaracer500. Siz üstadların bu yöndeki tavsiyelerine her zaman ihtiyaç duyuyorum.

Bu arada Oris kullanan birisi olarakta soruyorum.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj razz » 19 Ara 2011, 22:50

evidence yazdı:
modern60 yazdı:Oris ve TAG derseniz bence Oris çünkü TAG bana hiç bir yönüyle hitap etmiyor.

modern60, tag'ın size hitap etmemesi , bu Aquaracer 500M nin tasarımı yönünden mi, yoksa Tag Heuer markasının prestiji yönünden mi, ya da farklı nedenlerden mi?

Dizaynıyla özünden uzaklaştığı için olabilir mi..? ;)

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj buTa » 19 Ara 2011, 23:24

Razz, özünden uzaklaşması bir farklılık yaratıyor olabilir mi? Sonuçta diver saatlerin pek çoğu submariner benzeri. Tag Aquaracer'ın bir önceki örneği de sub'a çok benziyor. 500M de farklı bir tasarım yapması belki de bu dizayndan uzaklaşmak isteği olabilir mi :) Sizlerin saat konusundaki fikirlerinize her zaman açığım ,destek lütfen . :thumbup:

Bu arada özü çok harika duruyor, ama bütçe işte. :super:
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj razz » 20 Ara 2011, 00:06

" E burada Rolex konuşmuyoruz ki.. " şeklinde potansiyel yorumlara karşı biraz daha adil olmaya çalışalım;

Resim

Submariner'a benzemese de benim için mükemmel bir diver.. TAG Heuer Super Professional WR1000M..

Öz'e sadık kalmak benim tercih ettiğim bir yaklaşım evidence.. Bunun sebebi de "zamanın ötesinde" diye tabir edilen dizayn kavramı.. Benim açımdan Rolex Submariner The One and Only Ultimate Diver Watch'dur.. Ben her diver watch'a baktığımda Submariner'dan birşeyler ararım.. Eski nesil Aquaracer'in Submariner'a çok benzediğini söylemişsin.. Ben hiç öyle görmüyorum mesela.. Hatta Adan Zye farklı bir saat bence.. Sadece çok yüzeysel bakıldığında veya temel unsurlar öncelikli incelendiğinde bu sonuca varılabilir diye düşünüyorum.. Homage üretmek farklı bir mevzu, geleneksel çizgiye sadık kalarak farklılık yaratmak bambaşka.. Ben Aquaracer WR300M'de ikinci kavramı gördüm, saati beğendim hatta gidip mavi kadranlı olan versiyonunu alıp zevkle de kullandım.. Aquaracer WR500M için ise önceki mesajımda saydığım unsurlar benim için farklılık yaratmak değil geleneksel çizgiden uzaklaşmaktır.. Haliyle tercih etmedim, etmem..

Başka kullanıcılar için geleneksellik itici olabilir.. Kolundaki saatin dikkat çekmesini, büyük ve gösterişli durmasını hatta girdiği ortamlarda "sohbet başlatıcı" olmasını isteyen pekçok insan vardır.. Fiyat etiketlerine bakıldığında bu talep pek de yersiz sayılmaz aslında.. ;) Bu arada yazdıklarımdan bu tarz saatlerin tümüne karşı olduğum anlaşılmasın bu grup saatlerden de tercihim olan markalar/modeller vardır.. Örn.; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver.. Bu saat benim nazarımda bir diver's watch değildir.. Yine de alıp severek kullanmıştım çünkü bana güzel gelmişti.. Breitling Super Ocean SteelFish geleneksellikten uzak bir diver watch'tur ama çok da güzeldir kanımca.. Gayet şık ve de gösterişli de bir duruşu olduğunu düşünürüm kolda.. Bunun yanında bir Welder hakkında konuşmak boşa oksijen tüketmekten öteye gitmez..

Bu arada gelenekselliğin her sorunun cevabı olması gibi bir genelleme de doğru değildir.. Hatta öyle olmadığına en güzel örnek Rolex SDDS'dir.. Gayet kalın bir kasası olmasına rağmen bileziği o kadar ince dizayn edilmiştir ki ortalama kalınlıkta bir bilekte ne doğru bilezik ayarını yapmak ne de saati sabit tutmak mümkün değildir.. :shock:

Bütçe mevzusunu tenzih ederek konuşuyor olursak diver's watch özelinde Rolex'ten başka bir markaya yönelmekte bir sebep göremiyorum.. Birden fazla saat alma seçeneği sözkonusu olursa belki.. Bir TAG Heuer Aquagraph eklenebilir Submariner'ın yanına mesela.. veya bir AP ROO Diver.. Ancak nasıl uygun bütçem olsa safkan spor bir araç için bir an bile tereddüt etmeden Porsche 911 alacaksam imkanlar elverdiği takdirde alacağım diver watch Rolex olur.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj buTa » 20 Ara 2011, 01:20

Bu güzel anlatımın için teşekkürler Razz. :thumbup: Aslında herşeyin orjinalini, en orjinalini,yani Öz'ü severim. Ancak öze ulaşmak zorsa gölgelerine ulaşmak iyimidir bilemiyorum. Şu an için submariner alma durumum yok , ee bizde muadillerine bakıyoruz, bir planet ocean ,bir tag dedik inceliyoruz. Rolex explorer 2 de harika görünüyor. 2-3 gündür de Panerai ile ilgileniyorum. Diver saat almayı düşünürken,Panerai'ın kullanım esnekliği aslında tek saat kavramına yakın olabilir mi? (kayışlarının rahat değiştirilmesi,rubber,siyah,kahve kayış tercihi vb. sebeplerle esneklik sağlayabilir mi? ) Tek saat derken , sub'ın yıllardır değişmeyen ya da çok az değişen görüntüsü, bu saate değerini veriyor. (Bir de şöyle düşünüyorum. Örneğin devamlı kasa değiştiren otomobil modelleri,ikinci el değerini çok düşürürken, kasasında çok az değişiklik yapıp yıllardır satılan otomobil modelleri 2. elde çok değer kaybetmiyorlar. Bu anlamda aquaracer500M değerini kaybetme potansiyeli taşımakta. ) :?
Anlıyacağınız kafam karışık ve önümde bir kaç aylık süre var. Bu sürede zamansız ve tek saat anlayışına göre saat tercihi olarak Submariner ya da Panerai'lar bütçe elverdiği ölçüde düşündüğüm saatler. (Belki de 2. el alabilirim) Bunların dışında zamansız örneğini verebileceğiniz saat marka ve modelleri konusunda tavsiyeler beklemekteyim.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 20 Ara 2011, 01:32

Zamansız tasarımlar: Rolex'in neredeyse tüm modelleri, Panerai'nin tüm modelleri, Patek ve rakiplerinin neredeyse tüm modelleri, ... bu liste uzayıp gidiyor. Tag aquaracer modern bir tasarım ama rolex, panerai ve diğerleri artık klasikleşmiş tasarımlar. Omega ise bence modern ve klasik tasarımın güzel bir sentezi.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj buTa » 20 Ara 2011, 23:03

Drk, forumda pek çok kez Submariner'in zamansız olmasının yanında -Tek Saat- olması fikirleri var. Sub dışında tek saat alınacaksa düşünülecek başka marka ve modeller varmıdır? Örneğin Panerai modelleri bu tek saat kavramına uygunmudur? (Bu arada sizin sıkı bir Panerai seven birisi olduğunuzu düşünerek 111 modeli hakkında fikriniz nedir ? )
Bu konuyla pek alakası olmasada hoşgörülere sığınıyorum.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 20 Ara 2011, 23:22

Tek saat seçimi gerçekten zor bir iş. Her ortama, giysiye ve zevke uyacak bir saat bulmak oldukça güç. Submariner zoru başarmış modellerden biri. Hem spor, hem klasik giyime uygun, yeri geldi mi şık bir davette takılabilecek, yeri geldi mi pazar gezmesinde kullanılabilecek çok amaçlı bir saat. Bence APnin RO serisi de bu tanıma uyabilecek bir saat veya Patek Nautilus. Hem şık, hemde spor bir tasarıma sahip. Elbette fiyat olarak submarinerdan çok daha yüksekte.

Panerai'nin kendine has bir kullanıcı kitlesi var. Tarz olarak çok farklılar ve evet bence panerai'de tek saat olarak kullanılabilir. Takımla fazla spor ve kaba durur diyenler olabilir, zevk meselesi demekten başka çarem yok. Ancak; zaten bir süre sonra başka bir saat arayışına gireceğinizi tahmin ediyorum. Ya elinizdekini muhafaza ederek, yada elden çıkarıp maddi açıdan daha üst bir modele yönelerek. Forumda yazıp, yeni modellere bakıp, saat merakı devam ettikten sonra bu istekten kurtulmak çok güç.

Panerai 111: Luminor kasayı sevdiyseniz alınabilecek en hesaplı modellerden birisi. Bana kalırsa 005 kadrandaki logodan dolayı daha güzel ancak sandviç kadranın duruşu da gerçekten farklı. Mekanizma için söyleyecek fazla söz yok, yıllar içinde başarısını defalarca kanıtlamış Unitas ancak verilen parayı hakeder mi, tartışılır. Milyonlarca farklı çeşit ve renkte kayış seçeneği Panerai'lerin en güzel yanı. Her kayışla yeni bir saat almış gibi oluyorsunuz. Peki submariner'a alternatif olabilir mi? İkisi de farklı ligde oynuyorlar bence. Seçim yapmak zor.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, payday3d ve 183 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners