TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiye

Mesaj karaelci » 15 Ara 2011, 04:13

Merhabalar, ne kadar uğraşsam da sessizce takip ettiğim forumunuzdan uzak duramadım :) En nihayetinde üye oldum. Öncelikle güzel ortamınızdan ötürü teşekkür ediyorum, çok değerli ve bilgili insanlar mevcut.

Yakın zamanda düğünüm olacak inşallah, nişanlım bana bir saat alacak ve benden bir saat beğenmemi istedi. Kendisinin bütçesinin en fazla 600 TL olduğunu düşündüğümden farkını ben ödeyerek iyi bir saat almak istiyorum ama kararsızlığım hat safhada. Öncelikle 30 yaşında olduğumu, bankada çalıştığımı, haftaiçi takım elbise giydiğimi, mekanik saat hastası olduğumu, pilli bir saate (kimse kızmasın kendi bütçe ve alım gücüme göre) 300 TL' den fazla para vermeye karşı olduğumu ve İsviçre saatlerine hayran olduğumu belirteyim :)

Kendi kriterlerim doğrultusunda birkaç model belirleyebildim. Uzun araştırmalar sonucu modellerini ve kalitesini beğendiğim Tissot' ta karar kıldım. Oris, Hamilton gibi markalara da baktım ama beni pek cezbetmediler açıkçası.


İlk düşündüğüm saat klasik Locle, ETA mekanizmasının methini forumda oldukça duydum.
Resim

Çok şık bir saat ama, PRC200 automatic chronograph modeli aklımı çeliyor.

Resim

Çalıştığım binada cumaları serbest kıyafet uygulandığı için haftanın 3 günü sivilim. Yani çokta resmi giyindiğim söylenemez. O yüzden locle modelinin biraz daha ağır kaçacak gibi duruyor.

Çelişkiye düştüğüm nokta ise PRC200 de kullanılan C01.211 mekanizma. İlk çıktığında düşük maliyetinden ötürü eleştri almış. Acaba bugün 1200-1300 lira civarı için tercih edilir mi? Aslında 1200 TL bütçemizi aşıyor fakat, bu fiyata ETA kronometreli İsviçre saat almak diyince de akan sular duruyor :) Ömürlük bir saat istiyorum onun için sorun çıkarmaması, zamanı iyi tutması tercihim. Sizce bu mekanizma tercih edilir mi? Ya da locle modeline devam mı edeyim?

Bu fiyat aralığında bahsettiğim kriterlere uyan başka marka/model tavsiyelerinizi de almak isterim. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci
 
Mesajlar: 147
Kayıt: 14 Ara 2011, 22:05

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj mucadeleci » 15 Ara 2011, 08:30

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. madem tissot düşünüyorsunuz ben visodate tavsiye ederim. Ama Seiko Premier otomatik ve Seiko5 modellerine bakmanızıda tavsiye ediyorum.

Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci
 
Mesajlar: 7271
Yaş: 44
Kayıt: 23 Kas 2011, 07:18
Konum: İzmir / İstanbul

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj Frax » 15 Ara 2011, 09:33

Le Locle yerine bence de Visodate. Seiko Premier serisi de mantıklı.Mücadeleci'ye katılıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax
 
Mesajlar: 7085
Kayıt: 27 Ara 2009, 15:36

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj SeRxx » 15 Ara 2011, 09:58

Karaelci foruma hoşgeldin ve düğününde şimdiden hayırlı olsun :champ:
Verdiğiniz 2 modeli mağazada karşılaştırdınız mı? Le Locle ve PRC200 arasında acayip bir boyut ve ağırlık farkı var. Yanlış anlamayın ama PRC200 demir yığını gibi :shock:
Yaşınıza uygun olarak Le Locle yerine Mücadelecinin önerdiği Visodate modeli daha uygun olacak.
Verdiğiniz PRC200 için bütçeniz uygunsa ona alternatif olarak T035.627.16.051.00 modeline de bakmanızda fayda var.
Kullanıcı avatarı
SeRxx
 
Mesajlar: 11572
Yaş: 38
Kayıt: 01 Nis 2011, 22:39
Konum: Diyarbakır

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj karaelci » 15 Ara 2011, 11:47

Merhaba öncelikle yanıtlarınız için teşekkürler,

Locle modeli müdürümün kolunda var, koluma takıp denemedim ama her iki modelin de videolarını izledim. Chrono modeli çok hacimli bir kasaya sahip. Biraz da bundan ötürü tereddütteydim, acaba bu saat taşımaya değer mi diye. İlla alayım ama ağır dersem, deri kordon ve beyaz kadranlı modellerini de tercih edebilirim.

Fakat şimdi tavsiyeleriniz üzerine Visodate modeline tekrar baktım da, Locle ile kıyaslayınca kesinlikle Visodate. Hatta kendime şaşırdım nasıl farketmedim ben bu saati diye :) Gerçekten çok hoş.

Resim

İşte bu şekilde iki tarz arasında gidip geliyorum. Beni kışkırtan şey PRC200' ün otomatik chrono olması. Seiko Premiumlar da harika ama gönlüm İsviçre' den yana :) . İsviçre yapımı ETA chronograf makine kullanacağımı düşünmek bile beni mest etmeye yetiyor :super:

Peki o zaman sorumu tekrar güncelleyim, C01.211 mekanizmayı önerir misiniz? Bütçemiz 1000 TL civarı, zorlanırsa 200-300 TL yukarı da çıkabilir. PRC200 ya da C01.211 mekanizma kullanan herhangi bir Tissot modeli bütçemizi zorlamaya değer mi? Yoksa Visodate alıp rahatıma mı bakayım? :)
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci
 
Mesajlar: 147
Kayıt: 14 Ara 2011, 22:05

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj uzbey33 » 15 Ara 2011, 12:40

yerinizde olsam kesinlikle tissot visodate'i alırdım.

yanında da madem swiss made bir otomatik kronograf sahibi olmayı çok istiyorum, bahsettiğiniz tissot kronografla aynı mekanizmaya sahip swatch irony automatic chronograph saati almak da bir seçenek.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33
 
Mesajlar: 1298
Yaş: 45
Kayıt: 05 Şub 2010, 19:18

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj Archimed » 15 Ara 2011, 12:49

Aramıza hoşgeldin Karaelçi,

Öncelikle sana ve müstakbel eşine mutlu bir evlilik ve evlilik öncesi ev düzme/eşya alma organizasyonunun sorunsuz ve tartışmasız geçmesini dilerim :) Günümüzde evlenmek kolay değil, umarım herşey gönlünüzce olur.

Ben de mücadeleci ve Serxx'in Visodate önerilerini destekliyorum. Madem yeni saat evlilik hediyesi mahiyetinde olacak; o zaman bu saati her gün takmasan bile yıllarca kullanabileceği hatırlatır, bu aşamada belli bir akıma bağlı olmayan zamansız bir tasarımın uygun olacağını hatırlatırım. Bana da evlilik hediyesi olarak yaprak tipi, siyah deri kayışlı bir Longines gelmişti. Ben de o güzel saati kutusunda muhafaza ediyor, sadece özel günlerde takıyorum. Çünkü düğün hediyelerinin bir de manevi değeri oluyor. İlerde sen Rolex, Cartier, PP gibi daha pahalı saatleri kendi imkanlarınla alsan bile, düğün hediyesi saatinin yeri ayrı olacak.

Krono saate gelince de; bana kalırsa ilerde kendi imkanların doğrultusunda beğendiğin bir saati almanı öneririm. Bu durumda alım bütçesi tamamen kendi insiyatifinde olacağı için beğendiğine ulaşmak çok daha kolay olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Archimed
 
Mesajlar: 1396
Kayıt: 01 Eki 2011, 14:28

Re: Tissot PRC ve Locle Serileri Arasında Tercih İçin Tavsiy

Mesaj karaelci » 15 Ara 2011, 15:55

@Archimed merhaba, çok doğru söylediniz. Nişanlıma 2000 TL' lik bir saati beğendiğimi söylemek pek hoş olmaz :lol:

Visodate kesinlikle doğru tercih. Tabii ki mağazada inceleyip kolda görmek lazım. İnşallah içime siner, çok beğendim çünkü.

Yardımcı olan, fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Saat alındığında fotoğraflarını paylaşırım.

Saygılar :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci
 
Mesajlar: 147
Kayıt: 14 Ara 2011, 22:05


Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 165 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners