Yakın zamanda düğünüm olacak inşallah, nişanlım bana bir saat alacak ve benden bir saat beğenmemi istedi. Kendisinin bütçesinin en fazla 600 TL olduğunu düşündüğümden farkını ben ödeyerek iyi bir saat almak istiyorum ama kararsızlığım hat safhada. Öncelikle 30 yaşında olduğumu, bankada çalıştığımı, haftaiçi takım elbise giydiğimi, mekanik saat hastası olduğumu, pilli bir saate (kimse kızmasın kendi bütçe ve alım gücüme göre) 300 TL' den fazla para vermeye karşı olduğumu ve İsviçre saatlerine hayran olduğumu belirteyim

Kendi kriterlerim doğrultusunda birkaç model belirleyebildim. Uzun araştırmalar sonucu modellerini ve kalitesini beğendiğim Tissot' ta karar kıldım. Oris, Hamilton gibi markalara da baktım ama beni pek cezbetmediler açıkçası.
İlk düşündüğüm saat klasik Locle, ETA mekanizmasının methini forumda oldukça duydum.

Çok şık bir saat ama, PRC200 automatic chronograph modeli aklımı çeliyor.

Çalıştığım binada cumaları serbest kıyafet uygulandığı için haftanın 3 günü sivilim. Yani çokta resmi giyindiğim söylenemez. O yüzden locle modelinin biraz daha ağır kaçacak gibi duruyor.
Çelişkiye düştüğüm nokta ise PRC200 de kullanılan C01.211 mekanizma. İlk çıktığında düşük maliyetinden ötürü eleştri almış. Acaba bugün 1200-1300 lira civarı için tercih edilir mi? Aslında 1200 TL bütçemizi aşıyor fakat, bu fiyata ETA kronometreli İsviçre saat almak diyince de akan sular duruyor

Bu fiyat aralığında bahsettiğim kriterlere uyan başka marka/model tavsiyelerinizi de almak isterim. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.