Herkese merhabalar ben uzun zamandan beri sitenize üyeyim ve her akşam konularınızı takip ediyorum. Bu site sayesinde saatler konusunda oldukça fazla bilgi aldığımı düşünüyorum. Ben bu saat forumlarını okuyuncaya kadar pilli saatlerin bu kadar değersiz olduğunu bilmezdim doğrusu zaten bilsem o kadar paraları vermezdim.
Şu anda sahip olduğum saatler şöyle
1- Dedemden kalma 1970 li yılların modeli otomatik Tissot
2- Yaprak modeli tabir edilen pilli Longines
3- Moon phase li Frederique Constant (pilli) en sevdiğim saatim.
4- Otomatik Cortebert
5- Pilli Atlantic diye marka kare içi siyah (ebay.com dan alınma ucuz bir model)
6- Kinetic Seiko Sportura (bu saati 2006 yılında Bahariye Tufan Saat' ten almıştım ve Aydın Saatçilik çekilişinden İtalya seyahati kazanmıştık ben, eşim bana saati satan arkadaş ve eşi ve rehberimiz eşliğinde 5 kişi 3 gün Milano da kaldık Monza da Formula yarışlarını izlemiştik. Hatta Gala gecesinde Jenson Button'la birlikte yemek yemiş ve resimler çektirmiştik)
Netice olarak ben bugüne kadar tam bir rolex düşmanıydım sonradan görme saati diye bakardım. Ancak reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya bu forumları okumaktan dolayı içimde merak uyandı ve Suadiye Rolex e gittim ve inceledim. İşte o andan itibaren aşık oldum denilebilir ve kesin kararımı verdim en kısa zamanda Rolex alacağım.Dolayısıyle ben uzun araştırmalardan sonra alacağım saat konusunda kararımı verdim ancak iki model arasında kaldım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Almayı düşündüğüm saat Rolex Submariner 116610 LN yada LV burada kararsız kaldım. Nedenine gelincede LV modeli (Yeşil) 50.yıl hatırası olarak az üretilmiş şu anda koleksiyoncular için cazip görünüyor. Günlük kullanımda biraz fazla albenili ve ben buradayım diye bağırıyor. Diğer ise zaten siyah standart bir submariner o kadar.
Şimdi benim iki sorum olacak siz olsanız ve bir tane rolex alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz ???
İkincisi ise ben fiyat araştırması yaptım bu saat yetkili bayii de 9120 CHF grey market denilen satıcılarda ise 5500 Euro
Acaba İsviçre ye gitsem oradan daha hesaplı alma şansım olurmu değermi değmezmi ???
Bu arada 2 adet rolex alacağımı belirtmem gerekiyor diğer bayan modeli olacak ama modeline henüz karar veremedim o konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Fiyat ise 5000 - 6000 Euro civarı olmalı ikinci el rolex kesinlikle düşünmüyorum artık.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.