TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner 116610 LN / LV Tavsiye Ricası

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Submariner 116610 LN / LV Tavsiye Ricası

Mesaj Turgaysanli » 23 Kas 2011, 01:13

Herkese merhabalar ben uzun zamandan beri sitenize üyeyim ve her akşam konularınızı takip ediyorum. Bu site sayesinde saatler konusunda oldukça fazla bilgi aldığımı düşünüyorum. Ben bu saat forumlarını okuyuncaya kadar pilli saatlerin bu kadar değersiz olduğunu bilmezdim doğrusu zaten bilsem o kadar paraları vermezdim.
Şu anda sahip olduğum saatler şöyle
1- Dedemden kalma 1970 li yılların modeli otomatik Tissot
2- Yaprak modeli tabir edilen pilli Longines
3- Moon phase li Frederique Constant (pilli) en sevdiğim saatim.
4- Otomatik Cortebert
5- Pilli Atlantic diye marka kare içi siyah (ebay.com dan alınma ucuz bir model)
6- Kinetic Seiko Sportura (bu saati 2006 yılında Bahariye Tufan Saat' ten almıştım ve Aydın Saatçilik çekilişinden İtalya seyahati kazanmıştık ben, eşim bana saati satan arkadaş ve eşi ve rehberimiz eşliğinde 5 kişi 3 gün Milano da kaldık Monza da Formula yarışlarını izlemiştik. Hatta Gala gecesinde Jenson Button'la birlikte yemek yemiş ve resimler çektirmiştik)
Netice olarak ben bugüne kadar tam bir rolex düşmanıydım sonradan görme saati diye bakardım. Ancak reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya bu forumları okumaktan dolayı içimde merak uyandı ve Suadiye Rolex e gittim ve inceledim. İşte o andan itibaren aşık oldum denilebilir ve kesin kararımı verdim en kısa zamanda Rolex alacağım.Dolayısıyle ben uzun araştırmalardan sonra alacağım saat konusunda kararımı verdim ancak iki model arasında kaldım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Almayı düşündüğüm saat Rolex Submariner 116610 LN yada LV burada kararsız kaldım. Nedenine gelincede LV modeli (Yeşil) 50.yıl hatırası olarak az üretilmiş şu anda koleksiyoncular için cazip görünüyor. Günlük kullanımda biraz fazla albenili ve ben buradayım diye bağırıyor. Diğer ise zaten siyah standart bir submariner o kadar.
Şimdi benim iki sorum olacak siz olsanız ve bir tane rolex alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz ???
İkincisi ise ben fiyat araştırması yaptım bu saat yetkili bayii de 9120 CHF grey market denilen satıcılarda ise 5500 Euro
Acaba İsviçre ye gitsem oradan daha hesaplı alma şansım olurmu değermi değmezmi ???
Bu arada 2 adet rolex alacağımı belirtmem gerekiyor diğer bayan modeli olacak ama modeline henüz karar veremedim o konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Fiyat ise 5000 - 6000 Euro civarı olmalı ikinci el rolex kesinlikle düşünmüyorum artık.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Turgaysanli

Re: Rolex Tavsiye Ricası

Mesaj drk » 23 Kas 2011, 01:32

Turgay Şanlı hoşgeldiniz :champ:

Öncelikle pilli saatler değersiz değil, mekaniklar daha anlamlı diyelim ;) 50. yıla özel çıkan model 16610 ancak siz 116610 yazmışsınız. Yeni submariner için yeşil, siyah farketmez, ikiside aynı değerde rolex açısından. LV'nin fiyat farkı kadranının altın olmasından kaynaklanıyor, ben olsam LN tercih ederdim, sebebim çok daha kullanışlı olması. İsviçreye gidip gelme parasıyla fiyat gray marketi geçecektir sanırım.

Rolex'in kadın modelleri çoğunlukla datejust üzerine şekillendirilmiş, eğer kesinlikle rolex olacak demiyorsanız cartier'e bakmanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj msturan » 23 Kas 2011, 01:34

Öncelikle foruma hoşgeldiniz Turgaysanli :champ:
Sanırım model kodunda bir yanlışlık olmuş, 50. yıl anısına üretilen 50th anniversary modeli(yeşil bezel siyah kadran) 16610LV diye biliyorum ben.. Bence dünyadaki en güzel şeylerden olan 116610LV'nin(yeşil bezel ve yeşil kadran) belirttiğiniz fiyata bulunacağını sanmıyorum.. Sanırım siz 50th anniversary fiyatını yazdınız.. Önerimi söyleyecek olursam, ben olsaydım 16610'lar arasından yine LV'yi seçerdim, hem dediğiniz gibi 50. yıldönümü serisi olmasından hem de yeşilin çok güzel durduğunu düşünmemden..
Tabii gayet ham değerlendirmelerimden çok daha değerli üstad tavsiyeleri gelecektir ;)

Edit: Drk yazmış zaten daha önce :)
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Turgaysanli » 23 Kas 2011, 10:37

Herkese tekrar merhabalar
Öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Ben aslında öncelikle 116610 LN yi beğenmiştim ve yazdığım fiyatlar bu saat için geçerli idi. Ancak bezel-kadran tamamen yeşil olan 116610 LV için yanlış yazmış olabilirim ama bunun sebebi Gray Market satıcısı. Geçtiğimiz cumartesi günü bana saatleri takdim ederken bana 100.yıl anısına üretildiğini, bunların yok sattığını söyledi. Bunu söyleyen satıcı ise oldukça düzgün görünüşlü, kibar, saygılı, beyefendi bir adamdı. 100.yıl anısını yemedik ama yinede yanıldım. Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten anlayan anladı.
Sayın msturan Cartier tavsiyenizi dikkate alacağım çünkü tüm aramalarıma rağmen rolex te yazdığım fiyatlara güzel görünüşlü havalı daha doğrusu verdiğim parayı hakedecek bir model bulamadım.
İsviçre fiyatlarını ise hiçbir yerde bulamadım (yabancı forumlar dahil) ancak arkadaşlarım var bir hafta sonu gezisi düzenleyebilirim gibi geliyor.
Kullanıcı avatarı
Turgaysanli

Mesaj serhat200 » 23 Kas 2011, 19:27

Turgay bey merhaba;
Bende Panerai saatimi geçen bayramda Milano'dan aldım hatta İsviçre daha ucuz olabilir diye arabayla Lugano'ya da geçtim. Ama gördümki İtalya İsviçreden daha avantajlı sebebide vergi iadesi. İtalyada %14,5 iade alıyorsunuz İsviçre'de ise %5-6 arası bişey. Saatlerin liste fiyatları ve bayinin yapacağı iskontolar hemen hemen aynı dolayısıyla İtalya daha avantajlı. Bu arada ben aradığım modeli İstanbul'da bulamadığım için Milano'dan aldım ama Submariner modelini Türkiye'de rahatlıkla bulabilirsiniz. Durum böyleyken benim size tavsiyem İstanbul'da güvenebileceğiniz bir gray market satıcısı bulun sıkı bir pazarlık yapın ve saatinize bir an önce kavuşun.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Turgaysanli » 23 Kas 2011, 20:03

Serhat bey merhaba
Paylaşımınız için teşekkürler. Benim anlamadığım bu gray marketler nasıl oluyorda ucuz satabiliyorlar ??
Daha doğrusu geçenlerde saatçi bir arkadaşımla görüştüm piyasada oldukça tanınan ve aynı zamanda ikinci el saat satışı yapan bir gray marketten bahsettim ondan almayı düşündüğümü söyledim. Bana cevabı şu oldu ben onun sahibini iyi tanırım o arkadaş çok temiz ikinci el saatleri sıfır diye satar.
Türkiye den alacaksan hiç kimseye güvenme kesinlikle yetkili bayiiden yada yurtdışından al.
Aslında yol parası önemli değil kredi kartı milleriyle uçak bileti alacağım, kalacak yer parası vermeyince 3 günde çok fazla masraf olmaz diye düşünüyorum. Birlikte gideceğim arkadaş burada ama orda evi var ve aynı zamanda İsviçre vatandaşı.
Bu forumları buraya üye olduğum günden beri aralıksız her akşam okudum buradaki bayii fiyatlarının yüksek olduğunu biliyorum bu yüzden yurtdışına yöneldim.
Kullanıcı avatarı
Turgaysanli

Re: Rolex Submariner 116610 LN / LV Tavsiye Ricası

Mesaj bozok » 23 Kas 2011, 21:40

forum yöneticileri ne der bilmem ama bence uyarı olması için o gray marketin ismini vermelisiniz.
Kullanıcı avatarı
bozok

Re: Rolex Submariner 116610 LN / LV Tavsiye Ricası

Mesaj Turgaysanli » 23 Kas 2011, 22:24

Sayın bozok burada isim vermek bence pek doğru olmaz bizede yakışmaz. Bu tür firmalardan alışveriş yapmazsınız olur biter, böylece onlarda biter :))
Kullanıcı avatarı
Turgaysanli

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners