TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Pontos Chrono vs Les Classiques Chrono Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Maurice Lacroix Pontos Chrono vs Les Classiques Chrono Y

Mesaj mvurucu » 18 Kas 2011, 16:28

Resim

Portakal hızla yükseliyor gözümde
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj darknight » 18 Kas 2011, 18:06

Siyah ve lacivert fazla klasik, turuncu renk saate hareket katmış.
Yaşınız henüz genç.
Ben olsam portakalı tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Kaans » 18 Kas 2011, 22:49

Portakal rengini görünceye kadar favorim mavi kadranlıydı... Bence ikisi arasında tercih yapmalısınız... İkisi de çok güzel saatler... Yine de söylemeden edemeyeceğim... Mavi kadranlı bana göre çok hoş... Şimdiden güzel günlerde kullanın... İncelemenizi sabırsızca bekliyoruz...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Modern60 » 19 Kas 2011, 02:22

Bu arada arkadaşlar bu yüksek indirim yaptırıp saatin fiyatını ve değerini neden bu kadar düşürmeye çalışıyorsunuz anlayamıyorum. Aslında aldığınız saate maddi hakarette buluınuyorsunuz farkındamısınız bilmem. Bir konu daha anons edeyim. Eğer pazardaki bayiler bu indirimlerle devam edecek olurlarsa çok değil 5 sene sonrasında pazarımızda yerli bayi kalmaz. Zaten İsviçre ve Japonyanın baş sıkıntısı türk pazarı. Bayii kazanacak ki size her zaman hizmet verebilsin. Aldığınız ve alacağınız saati keyifle talmak için de bence marka değerini fazla zedelememeye çalışın daha mutlu olursunuz. Hem de markayı taşıma keyfiniz artar. ML Ponthos Chrono bence de çok zarif, cesur spor hatlara sahip. Tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 19 Kas 2011, 02:44

modern60, ben su yazdiklarini 2 senedir kesintisiz olarak tekrar tekrar dile getiriyorum ama nafile.... Maalesef kanimizda var indirim istemek yada ölü parasina almaya calismak. Bir nokta da aliciya hak verirken diger taraftan saticinin durumu göz ardi edildigi icin üzülüyorum. Hem yasa hem de yasat diye bir mantik vardir. Bu felsefeyi benimsemeye baslasak fena olmayacak :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 19 Kas 2011, 03:19

modern60, Clk, goruslerinize hem katiliyorum hem de katilmiyorum.

Katildigim nokta: Bayilerin de kazanmasi gerektigi, legal pazarin buyumesinin saat sektorune getirecegi olumlu hava. Var olan bayilerin ileride de orada olmasi fikri, bayiler daha cok kazandikca daha guzel is yapacaklari, yurt ici satislar arttikca ikinci el piyasasinin da hareketlenecegi gercegi, bunlarin hepsi guzel fikirler.

Katilmadigim nokta: Fiyatlari belirleyenin tuketici oldugunu varsaymissiniz sanki. Ben tam aksini dusunuyorum. Su bi gercek ki, Turkiye'de bayiler tuketicinin indirim isteyecegini bilerek fiyatlari yuksekten tutmaya cok alismis. Ancak kurlarin yukselmesinden sonra bahsettiginiz zorlanma mevzusu gerceklesmeye basladi. Su an piyasadaki fiyatlarin kafadan %10'u sisirme farki. Tuketici indirim istedigi anda direk o payi dusuyolar. Peki bisey sorayim, saticilar bir araya gelip, hem kendileri icin, hem de tuketiciler icin makul liste fiyatlari ve makul indirim oranlari hakkinda ortak karar alsalar. Ve misal saat almak isteyen ben, gittigim 5 saatcide de benzer indirim oranini ve benzer rakamlari yakalasam, sizce ne yaparim? Sansimi daha mi cok zorlarim? Saati almaktan vaz mi gecerim? Hayir. Yine o saati alirim ama eger o fiyatin makul oldugunu bilirsem o saati Turkiye'den alirken mutlu bile olurum. Liste fiyatlarini marka belirliyor da olabilir, yine olay bayilerde bitiyor.

Ben su ana kadar sahip oldugum butun saatleri yetkili bayilerden satin aldim. Internetten alma sansim varken de yetkili bayiden aldim ve bu kararimdan dolayi gayet mutluyum ama bunun yaninda bayiye 1000 TL fazladan vermek yerine daha degerli bi saate sahip olma fikri de oldukca cazip geliyor.

Benim merak ettigim, bu tur bazi internet siteleri ABD grey market'tan daha ucuza bazi markalari nasil satabiliyolar? Mesela Maurice Lacroix bahsi gecen sitede baya ucuz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Offside » 19 Kas 2011, 04:17

portakal leziz.
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj drk » 19 Kas 2011, 04:23

Ben her şekilde siyahta ısrar ediyorum :D
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners