TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Puro Meraklılari İçin Sağlam Bir Blog

Mesaj m4ng0 » 09 Eki 2011, 20:57

Premium ve Butik Puro

Resim
Premium puroda aşağıdaki özelliklerin birlikte voralması gerekir.
1. El yapımı olmalıdır.
2. Uzun dolgu (Long-filler), yani doğranmamış yapraktan yapılmış olmalıdır.
3. Sarım kalitesinde ve kullanılan tütünde bir arıza olmamalı; içim ve sarım kalitesi kontrol testinden başarıyla geçmiş olmalıdır.
4. Kendine özgü ve doğal yollarla ortaya çıkmış bir tadı ve kokusu olmalıdır.
5. Eşit ve dengeli yanmalıdır.
6. Duman çekiminde insanı zorlamamalıdır.
7- Premium puroda sarılma işinin tamemen elle yapılması şarttır.
Dış sargılığı elle sarılmış olsa, uzun-dolgu ve çok kaliteli tütün kullanılmış olsa dahi kısmen ya da tamamen makine sarımı bir puroya kimse premium puro demez. Premium puro için fiyatta bir üst sınır bizce yoktur. Ama 1 ABD Doları'nın altındaki bir puroya da kimse premium diyemez. Küba'da dahi vitolası küçük bir puroyu (puritos değilse) 1 pesodan aşağıya alamazsınız. 1 peso Küba'da 1 ABD Doları'ndan daha değerlidir.
Resim
Bazı puro sitelerinde"· sadece butik purolar satılır ve bu purolar için de premium puro tabiri kullanılır. Butik purolar premium puroların özelliklerini taşırlar; ancak piyasa payları büyük değildir. Zira üretimleri oldukça sınırlıdır. Bir butik puro üreticisi yılda 1-1,5 milyondan az üretim yapar. Bu purolar her yerde bulunmaz. Bilindiği gibi puro tütünün kalitesiyle ilgili tahminlerimizin ötesinde bir ayrıntı seti vardır . Kaliteli tütün üretimi sınırlıdır. 1990'li yıllarda birçok butik puro üreticisi, artan talebe yetişebilmek için üretim miktarını çok artırdı. Sarım kalitesi, duruş, tütün kalitesi, içim kolaylığı, tat ve koku bakı­mından kalite daha az önemsenir oldu. Bu özensizliğin büyük markalarda da var olduğunu iddia ederek bazı puro üreticileri daha kaliteli ancak daha az bilinen isimlerle üretim yapmaya başladı. Genelolarak fiyatları 2 ila 5 ABD Doları arasından değişen butik puroların premium purolardan daha da kaliteli veya kalitesiz olduğunu iddia etmek pek mümkün değildir.

Kaynak: Purosever.com
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 10 Eki 2011, 12:20

tesekkurler bılgıler ıcın ....su sıralar quintero marka ucuz sayılabılecek habanos petit corona boyunu tuketıyorum.amerıkan romeo julıet double corona lar onumuzdekı yaza kadar humıdor da yatısa gectıler.Bu arada herkes aklındakı ıdeal puro ebatını yazarsa değişik bir anket yapmıs oluruz.Ben robusto boy ıle baslıyım.içimi kolay tasınması kolay arkadas ortamında ortamdan sıkılmadan uzaması kolay :D vs.vs.halıyle bıtmeyen puro gereksız konulara sokuyor ınsanı ancak churchill boy en azından yılda bır defa tuketılmelı derım.Bu bır nevı arınma seansı olabılır .Muthıs bır yaz aksamı manzara eslıgınde yanımda kımse olmadan da keyıfle ıcebılırım :thumbup: keyifli içimler
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj m4ng0 » 10 Eki 2011, 21:26

Şöyle düşünüyorum ve sanırım genel eğilim de bu yönde; Kişin daha kısa ve kalın yazın ise daha uzun ve ince puroları tercih etmekteyim. Ancak uzun derken Lancero, churchill veya corona şeklinde değil... Robusto boy olarak algınlanmasın aslında ne denilmek istediğini sanırım hepimiz anlamış durumdayız ancak vitola konusu oldukça kapsamlı ve hava şarltarına balı deyip bu forumdaki son gönderimi de daha da uzatmadan tamamlayayım.

Farklı içeriği olmasına rağmen paylaşımlarınız ve konuya ilgiliniz için kendi adıma çok teşekkür ederim. Ancak bu forumda konudan keyif almak gerçekten çok zor ve sorun olmaya başladı. Site yönetici ve sahipleri haklı olarak imzama, mesajıma ve içeriklerime müdahil olmakta ve nedense bir türlü yıldızlarımız barışmamakta. Neyse..

Herkese keyili forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 11 Eki 2011, 12:05

zengın ıcerık bol cesıt ıcın m4ng0 devam dıyorum.Elbette saat forumunun ıcınde bır puro sayfası ne kadar canlı tutulabılılr bılmıyorum fakat TSF lifestyle bır seylerın baslangıcı sayılabılır.Konuya bu acıdan bakılırsa ortak bır nokta yakalanır derım.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj mech16 » 11 Eki 2011, 14:32

Her zamanki gibi konulara aktif olarak katılamasam da izleyici olarak takipteyim.
Yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum.
İlgiyi biraz daha arttırmak için puro olayını en baştan başlayarak ele alan yazılar çok faydalı olacaktır.
Yeni başlayanlar için puro seçimi, saklanması, gerekli aksesuarlar, bunların kullanımı, puro kültürü v.b. ile ilgili yazılarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mech16

Mesaj 2fast4u » 11 Eki 2011, 15:44

mech cok ayıp sen sordunda bız yazmadık mı arkadas mısafır geldı bu kadar cabuk yuklenme :lol:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj yakuza » 11 Eki 2011, 16:21

Evet mech16 ya katılıyorum. Bilgili üyeler zaman buldukları taktirde, düzenli bir şekilde en baştan başlayarak bilgilendirirlerse çok aydınlatıcı olur, hem ilgi de artar. Benim de saklama koşulları ile ilgili bir iki sorum var. Humidorun içindeki nem %68-%70 civarlarında, oda sıcaklığında. Humidoru iç yüzeyini (sedir) ilk kullanımdan önce solisyonla saf suyu karıştırıp bezle ıslattım. Kısacı koşulların doğru olduğunu düşünüyordum, fakat bazı puroların üzerinde bir iki tane çok ufak beyazımsı lekeler oldu. Bune ne yol açmış olabilir, bir de bunun geri dönüşü var mıdır? =)
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj 2fast4u » 11 Eki 2011, 17:02

kutuyu arada bır havalandırmak gerekır dıye bıliyorum.Benım basıma gelmedı fakat kutunun ıcınde küf cok kere gözlemledim sonrasında temızlık falan yapmak gerekıyor.Ayrıca bazı puroların dıs sargı yapraklarında bu tıp lekeler olusabılıyor .Puro ne tur bır yapım el sargısı makına habanos yada domınık mı merak ettim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners