Günlük hayatta kullandığım Citizen Eco-Drive'ın yanında artık bir otomatik saatim de olsun istiyorum. Beğendiğim bazı Alman orijinli saatlere (Nomos Glashütte - Ludwig Automatik Datum, Zürich Datum) henüz maddi imkanlarım elvermediği için, bazılarına da(Schaumburg - Marine, Steinhart - Marine Chronometer 2, Stowa - Marine Automatik) internetten alışveriş yapma ile ilgili çekincelerim olduğu için çok fazla sıcak bakamıyorum.
Başlıkta çok fazla bilgi yok ve bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyorum. Ancak saat konusu benim için çok yeni, - her konuda olduğu gibi - kişisel zevklerim oluşana kadar çok fazla kısıtlama getirmeden yardım almamın daha doğru olacağını düşünüyorum. Kamuda çalıştığım için takım elbise giyiyorum ve yukarıda saydığım modellerin 'dress' diye tabir ettiğiniz, elbise ile giyilebilecek modeller olduğundan dahi emin değilim, ancak ben giyilebileceğini düşündüm.
Bir şekilde yukarıdaki modellerden birini edinene kadar da boş durmak istemiyorum ve yine takım elbise ile en azından sırıtmayacak (füme tonları genelde) otomatik bir Seiko 5 önermenizi rica ediyorum. Orijinal Seiko 5lerin çeşitlerinin olduğu ve almak istediğim zaman stokta bulunmadığını söylemeyecek bir site de - tabi varsa - başlangıçta işimi görecektir, tabi elbise ile uyum konusunda yine tavsiyelerinizle birlikte.
Yukarıda saydığım modeller belki bir fikir verir, belki de daha ne kadar yolun başında olduğumu belli eder(: İnanın uzun süredir forumda neredeyse her başlığı okudum. Kesinlikle araştırmadan, hazıra konmak gibi bir gayeyle hareket etmiyorum. Değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Saygılarımla.