TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1000 TL Bütçe İle Otomatik Seiko 5 Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1000 TL Bütçe İle Otomatik Seiko 5 Tavsiyesi

Mesaj yavuzhan » 19 Eyl 2011, 00:28

Günlük hayatta kullandığım Citizen Eco-Drive'ın yanında artık bir otomatik saatim de olsun istiyorum. Beğendiğim bazı Alman orijinli saatlere (Nomos Glashütte - Ludwig Automatik Datum, Zürich Datum) henüz maddi imkanlarım elvermediği için, bazılarına da(Schaumburg - Marine, Steinhart - Marine Chronometer 2, Stowa - Marine Automatik) internetten alışveriş yapma ile ilgili çekincelerim olduğu için çok fazla sıcak bakamıyorum.

Başlıkta çok fazla bilgi yok ve bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyorum. Ancak saat konusu benim için çok yeni, - her konuda olduğu gibi - kişisel zevklerim oluşana kadar çok fazla kısıtlama getirmeden yardım almamın daha doğru olacağını düşünüyorum. Kamuda çalıştığım için takım elbise giyiyorum ve yukarıda saydığım modellerin 'dress' diye tabir ettiğiniz, elbise ile giyilebilecek modeller olduğundan dahi emin değilim, ancak ben giyilebileceğini düşündüm.

Bir şekilde yukarıdaki modellerden birini edinene kadar da boş durmak istemiyorum ve yine takım elbise ile en azından sırıtmayacak (füme tonları genelde) otomatik bir Seiko 5 önermenizi rica ediyorum. Orijinal Seiko 5lerin çeşitlerinin olduğu ve almak istediğim zaman stokta bulunmadığını söylemeyecek bir site de - tabi varsa - başlangıçta işimi görecektir, tabi elbise ile uyum konusunda yine tavsiyelerinizle birlikte.

Yukarıda saydığım modeller belki bir fikir verir, belki de daha ne kadar yolun başında olduğumu belli eder(: İnanın uzun süredir forumda neredeyse her başlığı okudum. Kesinlikle araştırmadan, hazıra konmak gibi bir gayeyle hareket etmiyorum. Değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Saygılarımla.
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Re: 1000 TL Bütçe İle Otomatik Seiko 5 Tavsiyesi

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 00:36

Şunu söyleyerek başlayayım: 1000tl bütçe seiko 5 için çok fazla bir rakam. Bunun yerine internetten alışveriş kısmında size yardımcı olup, (benimde çok beğendiğim :)) bir schaumburg veya steinhart almanız çok daha mantıklı.

Elbise ile giyilecek saat illa ince ve küçük çaplı, klasik dizaynlı olmak zorunda değil. Sonuçta devasa saatleri takım elbiseyle giyen kişiler var, bu tamamen zavkinize kalmış. Sadece küçük ve ince bir saat takım elbiseyle daha kullanışlı olacaktır.

Dediğim gibi 1000tl gibi bir rakam ile seiko 5i pas geçerek isviçre yapımı bir saate yönelmeniz bence daha mantıklı ve güzel olur :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Re: 1000 Tl bütçe ile otomatik Seiko 5 tavsiyesi

Mesaj Bond » 19 Eyl 2011, 00:38

Daha sonra ek model tavsiyesi yazmaya çalışırım fakat başlık şu açıdan ilginç; Seiko 5'ler genelde ucuz giriş seviyesi baz mekanik kalibreli saatler. Özel bir kaç modeli dışında 1000 TL'ye Seiko 5 var mı bilemiyorum ama şahsen 1000 TL'ye bütçe ile bir saat alacak olsam Seiko 5 aklımdan dahi geçmezdi.

Seiko modelleri içinde SARB Alpinist serisinden modeller isteklerin doğrultusunda belki ilgini çekebilir. Hemde daha az bulunan ve nispeten özel diyebileceğim Seiko modelleri. Yalnız bu modelleride ülkemizde bulmak pek kolay değil. Modelleri görmek için alttaki inceleme konusundan faydalanabilirsin. Üstte yazdığın swiss made marka ve modeller ülkemizde bulunmadığı için yurtdışından almakta bir sakınca yok. Örnek TSF için özel üretilen saatlerimizde Almanyadan geliyor, her ne kadar bir çok arkadaş heyecan yapsa da proje başında yazdığımız gibi sorunsuz şekilde hepsi teslim alınmaya devam ediyor. :D Bu sebeple onları da alternatiflerin içine alabilirsin.

Seiko SARB031 Kullanıcı İncelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4127&p=46606#p46606
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj yavuzhan » 19 Eyl 2011, 00:47

Hızlı cevabınız için teşekkürler(: İnternetten aldığım saat elime ulaşmazsa ne yaparım korkusu var(: Kesin olarak elime ulaşacak bir yol varsa muhtemelen Schaumburg ya da Steinhart tercih ederim. Marine modelleri ciddi şekilde ilgimi çekiyor bu markaların.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 00:48

Merak etmeyin, kesin olarak elinize ulaşır ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Re: 1000 Tl bütçe ile otomatik Seiko 5 tavsiyesi

Mesaj yavuzhan » 19 Eyl 2011, 00:51

Bond yazdı:Daha sonra ek model tavsiyesi yazmaya çalışırım fakat başlık şu açıdan ilginç; Seiko 5'ler genelde ucuz giriş seviyesi baz mekanik kalibreli saatler. Özel bir kaç modeli dışında 1000 TL'ye Seiko 5 var mı bilemiyorum ama şahsen 1000 TL'ye bütçe ile bir saat alacak olsam Seiko 5 aklımdan dahi geçmezdi.

Seiko modelleri içinde SARB Alpinist serisinden modeller isteklerin doğrultusunda belki ilgini çekebilir. Hemde daha az bulunan ve nispeten özel diyebileceğim Seiko modelleri. Yalnız bu modelleride ülkemizde bulmak pek kolay değil. Modelleri görmek için alttaki inceleme konusundan faydalanabilirsin. Üstte yazdığın swiss made marka ve modeller ülkemizde bulunmadığı için yurtdışından almakta bir sakınca yok. Örnek TSF için özel üretilen saatlerimizde Almanyadan geliyor, her ne kadar bir çok arkadaş heyecan yapsa da proje başında yazdığımız gibi sorunsuz şekilde hepsi teslim alınmaya devam ediyor. :D Bu sebeple onları da alternatiflerin içine alabilirsin.

Seiko SARB031 Kullanıcı İncelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4127&p=46606#p46606

Cevabınız için teşekkürler. Aslında 1000 Tl bütçeyi alternatif öneriler geldikçe nereye kadar çıkabileceğimi göstermesi açısından yazdım, yeterince açık belirtmemişim kusura bakmayın. Seiko 5 kesinlikle şart değil. Hatta belirttiğim Almanlar daha çok ilgimi çekiyor. Onlara benzer başka Almanlar da olabilir tabi.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj yavuzhan » 19 Eyl 2011, 00:53

Drk yazdı:Merak etmeyin, kesin olarak elinize ulaşır ;)

O halde olay Seiko 5'ten çıktı çoktan. Bildiğiniz başka Almanlar varsa belirttiğim tarzda, paylaşırsanız memnun olurum. Benzer bir başlıkta Archimede var mesela, o pek ilgimi çekmedi. Bu arada şimdilik iyi geceler diliyorum herkese, yarın erken uyanacağım.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 01:14

Steinhart, stowa, laco, archimede, schaumburg, dievas, tutima, aristo, uhr, unuttuklarım olabilir. Bu markalara göz atmanızı tavsiye ediyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners