TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Datejust II 41 mm Görüş ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Datejust II 41 mm Görüş ve Öneri

Mesaj ezcomeezgo » 06 Eyl 2011, 02:21

Merhabalar,

Forumda yeniyim ve bir çok başlığı elimden geldiğince inceledim. Çok güzel ve faydalı bilgiler edindim. Teşekkürler.

Ben 1972 doğumluyum. Saatler konusunda 10-12 ay öncesine kadar pek bir ilgim olmasa da yeni yeni ilgilenmeye başladım. En son 2 sene önceki saatim armaninin 350 usd lik siyah kadranlı bir saatiydi ve 6 aydır saat takmıyorum.

İş hayatından ve erkeğin tek aksesuvarının saat olmasından mütevellit derinlemesine girmeye başladım aleme. Girdikçe kayboldum. Bir çok arkadaşıma sordum. Kafam iyice allak bullak oldu.

Bir çok cool tavsiyeye rağmen ( iwc - Panerai ) rolexin datejust II 41 mm Siyah kadranlı modelinin üzerinde duruyorum. ( 116334 )

Bu saati istinye park mağazasında denedim ve inanılmaz bir hafiflik ve şik bir şekilde bileğimde durduğunu gözlemledim. Diğerlerini denemedim am bu saate aşık oldum diyebilirim. Bana 10,500-11,000 usd civarı fiyat verdiler. Sonra araştırmalarım neticesinde yurtdışından 5,500 euro civarına kadar alabileceğim kontaklar kurdum.

Sizce diğer saatleri de bileğimde denemelimiyim ? ( Deri kayışı sevmiyorum ) Bu fiyat uygun mu ? Saat dünyasına giriş için nasıl bir saat sizce ? Kafam allak bullak ve bir süredir bu konu takıntım oldu. Bu yüzden görüş ve önerileriniz benim için çok önemli. Rüzgarda sallanan bir yaprak gibiyim anlayacağınız...

Şimdiden teşekkürler & Selamlar
Kullanıcı avatarı
ezcomeezgo

Re: Rolex Datejust II 41 mm Görüş ve Öneri

Mesaj herofb » 06 Eyl 2011, 09:00

merhabalar , hoşgeldiniz

seçiminiz gerçekten çok zarif ve ömür boyu kullanılabilecek bir saat fakat bence daha sonra bu bütçeyi tekrar ayıramamak riskine karşın bir kaç model daha deneme şansınız olursa en azından içinizde kalmayacağını düşünüyorum

fiyat konusunda maalesef bir yorum yapamıyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onuratamer » 06 Eyl 2011, 10:11

Bence tercihiniz oldukca yerinde. Bahsettiginiz saatin klasik cizgide bir dizayni var ama siyah kadran ve 41mm olusu spor bir hava da katiyor ister istemez. Fiyat olarak da (yurtdisi fiyati) bana uygun geldi. Adettendir, almadan once bir de Submariner denemenizi oneririm. Ama bu saat icinize sindiyse dugmeye basma zamani gelmistir :)
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Clk » 06 Eyl 2011, 10:29

41 mm'lik capi her ne kadar ilk günlerde alisilmasi zor olan bir özellik olsada Date-Just II kisa sürede kendisini kanitlamis ve zaten var olan Rolex hayranlarina yenilerini katmis bir dizayn.

Benim yapabilecegim tek yorum; siyah kadranli modelin cok siradan oldugu. En yakin is arkadaslarimdan birinin kullandigi (ki forumda fotografi mevcut) mavi kadranli modeli bence celik datejustlar icerisinde en güzeli. Bu renk kombinasyonunu görmeden saat almamani tavsiye ederim.

Fiyat konusuna gelince... 5500 Euro dedigin saatler Gray Market fiyatlari dolayisi ile bu fiyatlar ile bayilerin rekabeti imkansiz. Burada düsünmen gereken tek nokta ucak bileti ve diger masraflar ile artan maliyetin mantikli olup olmadigi. Parayi masanin üzerine koydugun zaman alacagin indirim sözlü fiyat sormadan biraz farkli olacaktir. Bence bayii ile tekrar görüs ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 06 Eyl 2011, 10:30

Bahsettigim saat

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 06 Eyl 2011, 11:43

Sayfa yanıyor...
Yangın söndürücü gerekecek :D
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj ezcomeezgo » 06 Eyl 2011, 11:46

Çok teşekkürler arkadaşlar. Clk mavi kadran da nefis duruyor , fırsatım olursa bunu da deneyeceğim kesin.

Amsterdam yolu gözüktü bana :)

Selamlar
Kullanıcı avatarı
ezcomeezgo

Mesaj drk » 06 Eyl 2011, 12:11

Hoşgeldiniz :champ:

Eğer çelik bilezikte kararlıysanız bence rolex bu fiyat kategorisinde en iyi seçeneklerden biri. Datejust2 de spor ve şık görünümü ikisinden de taviz vermeden sağlayabilen güzel bir seçenek. Sadece başlangıç için değil, size uzun yıllar hizmet edecek bir saat.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 163 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners