Ben de aranıza katıldım, iyi ki de katılmışım

Birkaç gündür saat araştırması yapmaktayım; ama tahmin edeceğiniz gibi öğrendikçe tercih yapamamaya başladım ve kafam çok karıştı.
Sırayla bilgileri vereyim yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada 23 yaşındayım.
Bütçem en çok 600 TL
Hammadde: Çelik. titanyum (günlük kullanıma dayanacak her malzeme tercihimdir)
Saat tipi: Klasik olmasını istemiyorum.Daha çok sportif saatler ilgimi çekiyor.Sade bir saat hoşuma gitmiyor.Seiko da olduğu gibi kinetic, atlas; Citizen de olduğu gibi eco-drive gibi özellikli olması tercihimdir.
Kadran rengi: Saat sırıtmadıkça farketmez.
Çap: Farketmez; ama 40 mm altına inmesin yaklaşık olarak 40-45mm uygundur.
Mekanizma: Otomatik, Kurmalı, Kinetik, Pilli, Kronograf, Güç göstergesi gibi farketmez.
Kasa Tipi: Yuvarlak
Kayış Tipi: Çelik, deri (plastik ve türevleri olmadığı sürece ihtimaller söz konusu olabilir.)
Cam: Safir ilk tercihimdir ama hardlex kristal de olabilir.Dedim ya günlük kullanımda çizilmesini istemiyorum o konuda biraz titizim.
Swatch markalı kronograflı ve otomatik birer saatim var.Bu yüzden swatch istememekteyim.Konudan uzak kaldığım için bir yakınımın tavsiyesi üzerine ilk Seiko lara yöneldim.İyice bir araştırdım; ama karar veremedim.Derken Citizen eco-drive ile bilgilerimi arttırınca aklım fena halde karıştı.Açıkçası Seiko kinetic ve Citizen eco-drive çok ilgimi çekiyor; ama her tavsiyeye açığım.İstanbul' da okumaktayım Sirkeci, Eminönü vb. her yeri iyi bilirim pazarlığım da iyidir.
Bu bilgiler üzerine bana yardımcı olabilir misiniz?