TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

600 TL Bütçeli Eco-Drive/Kinetic Öncelikli Spor Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

600 TL Bütçeli Eco-Drive/Kinetic Öncelikli Spor Saat Önerisi

Mesaj SiRHoT » 10 Ağu 2011, 22:33

Merhaba arkadaşlar
Ben de aranıza katıldım, iyi ki de katılmışım :)
Birkaç gündür saat araştırması yapmaktayım; ama tahmin edeceğiniz gibi öğrendikçe tercih yapamamaya başladım ve kafam çok karıştı.
Sırayla bilgileri vereyim yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada 23 yaşındayım.
Bütçem en çok 600 TL

Hammadde: Çelik. titanyum (günlük kullanıma dayanacak her malzeme tercihimdir)
Saat tipi: Klasik olmasını istemiyorum.Daha çok sportif saatler ilgimi çekiyor.Sade bir saat hoşuma gitmiyor.Seiko da olduğu gibi kinetic, atlas; Citizen de olduğu gibi eco-drive gibi özellikli olması tercihimdir.
Kadran rengi: Saat sırıtmadıkça farketmez.
Çap: Farketmez; ama 40 mm altına inmesin yaklaşık olarak 40-45mm uygundur.
Mekanizma: Otomatik, Kurmalı, Kinetik, Pilli, Kronograf, Güç göstergesi gibi farketmez.
Kasa Tipi: Yuvarlak
Kayış Tipi: Çelik, deri (plastik ve türevleri olmadığı sürece ihtimaller söz konusu olabilir.)
Cam: Safir ilk tercihimdir ama hardlex kristal de olabilir.Dedim ya günlük kullanımda çizilmesini istemiyorum o konuda biraz titizim.

Swatch markalı kronograflı ve otomatik birer saatim var.Bu yüzden swatch istememekteyim.Konudan uzak kaldığım için bir yakınımın tavsiyesi üzerine ilk Seiko lara yöneldim.İyice bir araştırdım; ama karar veremedim.Derken Citizen eco-drive ile bilgilerimi arttırınca aklım fena halde karıştı.Açıkçası Seiko kinetic ve Citizen eco-drive çok ilgimi çekiyor; ama her tavsiyeye açığım.İstanbul' da okumaktayım Sirkeci, Eminönü vb. her yeri iyi bilirim pazarlığım da iyidir.
Bu bilgiler üzerine bana yardımcı olabilir misiniz? :)
Kullanıcı avatarı
SiRHoT

Re: 0-600 TL Saat Önerisi

Mesaj SiRHoT » 10 Ağu 2011, 22:47

Araştırmalarım sonucu bulduğum örnekleri sizlerle paylaşayım.Sizlerden de öneriler, yorumlar beklemekteyim ki bilhassa eco-drive konusunda olasılıkları arttırmanızı rica ediyorum.

Resim
Seiko SKZ253K1 Franken monster : Çap: 47-55mm, 7s36 otomatik, hardelx kristal, divers 200m , fiyat : 450 TL

Resim
Seiko Gun metal atlas SKZ231K1: 7s36 otomatik, çap: 43mm , gün-tarih, hardlex kristal, pusula bezeli, 1:50000 mapmeter, WR200m ,
fiyat :450 TL

Resim
Seiko kinetic drive SKA427P1 : 5m62 quartz kinetic, çap : 44mm , tarih, hardlex kristal, Ti-Cn kaplama, full şarj:6 ay ,WR200 fiyat:450TL

Resim
Seiko SNN211P1 : 7t94 quartz kronograflı, Çap: 42mm, hardlex kristal cam, tarih, rose gold kaplama kasa, deri kordon WR100, fiyat:300 TL

Resim
Citizen BJ7010-17W eco-drive: caliber no. B877, çap: 42mm. , WR200 , deri kordon, fiyat: 350 TL
En son SiRHoT tarafından 10 Ağu 2011, 23:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
SiRHoT

Re: 600 TL Bütçeli Eco-Drive/Kinetic Öncelikli Spor Saat Öne

Mesaj drk » 10 Ağu 2011, 23:19

O halde hoşgeldin diyor ve böylesine detaylı bir şekilde isteklerinizi belirttiğin için teşekkür ediyorum.

Eğer pilli istiyorsan seikonun sportura serisinden herhangi bir saat veya normal modellerinden kronograflı olanlar gayet iyidir. Bence kinetic yada eco-drive gibi sistemler kararında çok etkili olmamalı çünkü 6-7 yılda bir pil değiştirmekle 13-14 yılda bir değiştirmenin pratikte hiçbir farkı yok. Eğer otomatik saat arıyorsan seikonun 5 ve diver serilerine bakmanda fayda var.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SiRHoT » 10 Ağu 2011, 23:37

Drk yazdı:O halde hoşgeldin diyor ve böylesine detaylı bir şekilde isteklerinizi belirttiğin için teşekkür ediyorum.

Eğer pilli istiyorsan seikonun sportura serisinden herhangi bir saat veya normal modellerinden kronograflı olanlar gayet iyidir. Bence kinetic yada eco-drive gibi sistemler kararında çok etkili olmamalı çünkü 6-7 yılda bir pil değiştirmekle 13-14 yılda bir değiştirmenin pratikte hiçbir farkı yok. Eğer otomatik saat arıyorsan seikonun 5 ve diver serilerine bakmanda fayda var.

Örnek konuyu okumuştum dikkat etmeye çalıştım :) Hoşbuldum, sizlerden öğreneceğim çok şey var, dahil olduğum için kendimi şanslı sayıyorum :)

Yorumunuza teşekkür ederim.Etraflıca düşününce söylediklerinize ben de hak veriyorum; fakat sadece kronograflı saat artık bana o kadar çekici gelmiyor.kinetic ya da eco-drive'ı araştırınca gerçekten teknolojiyle aram iyi olduğu için ilgimi çok çektiler.Bu yüzden size iki sorum olacak: Seiko'nun iyi ve köklü bir marka olduğunu, makinelerinin sağlam olduğunu biliyorum.Citizen da bir o kadar köklü ama makineleri sağlam mı? 2. sorum ise bütçem doğrultusunda İstanbul'dan elden alabileceğim ya da güvenilir sitelerden önereceğiniz kinetic ve bilhassa eco-drive teknolojisi içeren saat örnekleri mevcut mu ?
Kullanıcı avatarı
SiRHoT

Mesaj drk » 10 Ağu 2011, 23:47

Daha önce hiç citizen saat kullanmadım, dolayısıyla yazacaklarım diğer kullanıcıların yorumlarından okuduklarım. Dayanıklılık açısından hiçbir sorun yaşatacağını sanmıyorum, olduğu takdirde de tamiri kolay ve ucuz olacaktır. Dediğin gibi sirkeci ve eminönündeki saatçilerde bolca seçenek bulmak mümkün, belli bir isim yada ebay, skywatches vb dışında siteler bilmiyorum bu konuda, ancak başka üyelerimiz mutlaka yazacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SiRHoT » 10 Ağu 2011, 23:54

Drk yazdı:Daha önce hiç citizen saat kullanmadım, dolayısıyla yazacaklarım diğer kullanıcıların yorumlarından okuduklarım. Dayanıklılık açısından hiçbir sorun yaşatacağını sanmıyorum, olduğu takdirde de tamiri kolay ve ucuz olacaktır. Dediğin gibi sirkeci ve eminönündeki saatçilerde bolca seçenek bulmak mümkün, belli bir isim yada ebay, skywatches vb dışında siteler bilmiyorum bu konuda, ancak başka üyelerimiz mutlaka yazacaktır :thumbup:

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :D
Kullanıcı avatarı
SiRHoT

Mesaj sadice83 » 11 Ağu 2011, 00:32

foruma hoş geldiniz! bana göre sunduğunuz seçenekler citizen hariç çok güzel ve kaliteli özellikle ilk fotoğraftaki seiko mükemmel bu arada 600 tl ye türkiyeden garantili olarak alabileceğiniz srk 025 modeli benim incelemem de bulunuyor güzel bir saattir eğer işiniz ağır çalışma koşullarına bağlıysa ilk 2 resimdeki seikolar çok ideal
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj SiRHoT » 11 Ağu 2011, 10:05

sadice83 yazdı:foruma hoş geldiniz! bana göre sunduğunuz seçenekler citizen hariç çok güzel ve kaliteli özellikle ilk fotoğraftaki seiko mükemmel bu arada 600 tl ye türkiyeden garantili olarak alabileceğiniz srk 025 modeli benim incelemem de bulunuyor güzel bir saattir eğer işiniz ağır çalışma koşullarına bağlıysa ilk 2 resimdeki seikolar çok ideal

Oneri icin tesekkur ederim ama citizeni neden onermediginiz anlayamadim.dayanikli bir saat degil midir ya da sebebi nedir?
bir de anlayamadigim bir konu var.citizenin Turkiye distributorunun sitesinden birkac saat kodunu skywatches da arattim yok.sonra o sitedeki saatlerden birkacini saat&saat te arattim orda da yok.iki sitede de baktigim hicbir saat digerinde yok.sebebi nedir?
Kullanıcı avatarı
SiRHoT

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners