TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Siz Olsayd覺n覺z Hangi Tissot Modelini Se癟erdiniz ve Neden?

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

1. Model
19
46%
2. Model
17
41%
3. Model
4
10%
4. Model
1
2%

Toplam oy : 41

Mesaj seydabatur » 30 Tem 2011, 18:20

bu DRT 羹r羹nden sizce hangisi daha iyi. hangisinin avantajlar覺 daha fazla. yorumlar覺n覺z覺 alabilir miyim ? imdiden okuyan,yorum yapan herkese teekk羹r ederim. ( eime y覺ld繹n羹m羹m羹zde alaca覺m ama 羹癟 g羹nd羹r karars覺zl覺k ya覺yorum )

Resim

Kasa cinsi:elik

Kordon cinsi:Deri

Kordon rengi:Kahve

Cam cinsi:Safir kristal cam

Su ge癟irmezlik:3atm

Makina:Pilli

Dier 繹zellikler:Takvim

Resim

Kadran Rengi:Beyaz

Kordon Cinsi:elik

Tarz:Klasik

Seri Adi:T-CLASSIC

Kasa Cinsi:elik

Cam Cinsi:Safir kr覺stal cam

Su Ge癟irmezlik:3 ATM

Makine Cinsi:Otomatik

Dier zellikler:Takvim

Resim

CinsiyetErkek

Kadran Rengi Silver (Gri)

Kordon Cinsielik

Kordon RengiTarzKlasik

Seri AdiT-CLASSIC

Kasa Cinsielik

Kasa ap覺39 mm

Cam Cins Safir Kristal Cam

Su Ge癟irmezlik 10 ATM

Makine CinsiOtomatik

Dier zellikler Takvim

Resim

CinsiyetErkek

Kadran RengiBeyaz

Kordon Cinselik

Kordon Rengi

TarzKlasik

Seri AdiT-TREND

Kasa Cinsielik

Kasa ap覺 41 mm

Cam CinsiSafir Kristal Cam

Su Ge癟irmezlik10 ATM

Makine CinsiQuartz (Pilli)

Dier zelliklerTakvim
Kronograf
Kullan覺c覺 avatar覺
seydabatur

Kay覺t: 29 Tem 2011, 21:54

Re: Siz Olsayd覺n覺z Hangi Tissot Modelini Se癟erdiniz ve Neden

Mesaj Archezia » 31 Tem 2011, 03:07

Foruma hogeldiniz. Hemen yorumlara ge癟eyim (:

襤lk modelin siyah kadranl覺s覺n覺 ben kullan覺yorum. Avatar覺mdaki saatte o zaten. Zaten bu fiyat aral覺覺nda klasik ve otomatik saatler aras覺nda mehur bir saattir. Ben hem kadran覺n覺(gerek baklava deseni gerekse metal, 癟覺k覺nt覺 eklindeki rakamlar -soldaki avatardan g繹rebilirsiniz- ) hem de saatin arkas覺n覺 癟ok beeniyorum 癟ou kii gibi. Saate olduundan daha kaliteliymi hissi veriyor bence arka kapa覺. Eer g繹rmediyseniz aa覺ya ekliyorum arka kapak fotoraf覺n覺. 襤kinci model ise ilkinin 癟elik kordonlu hali. 襤kisi aras覺ndan bence deri kordon saate daha 癟ok yak覺覺yor ama deri kordonlu bir saati yaz aylar覺nda s覺cakta takmak olduk癟a rahats覺zl覺k vericidir. Bence 癟elik kordonlusunu al覺p daha sonra deri kordon alabilirsiniz. Ayr覺ca deri kordon bulmak 癟elikten daha kolayd覺r. O y羹zden al覺rken 癟elik bilezik ile almak daha mant覺kl覺 bence.

Le Locle arka kapa覺;
Resim

癟羹nc羹 model hakk覺nda ise tek s繹yleyebileceim; tipini beenmedim. Ne tam olarak klasik ne de spor, deiik bir saat. Kalite olarak fark覺 yoktur ama burada sizin beeninize kalm覺 i.

D繹rd羹nc羹 model ise dierlerinden farkl覺 olarak pilli bir saat. 襤lk 羹癟羹 otomatik. Eer bilginiz yoksa otomatik saatler kendinden kurmal覺 saatlerdir. Yani kolunuzdayken kolunuz hareket ettik癟e saat bir nevi arj olur. 襤癟inde pil bulunmaz. Pilli saat ise bildiiniz normal saat. Otomatik saatler pillilere g繹re bak覺m覺(4-5 y覺lda bir) yap覺ld覺覺nda daha uzun 繹m羹rl羹 olabilirler ve bir baka tercih sebebi ise bence saati sadece bir aksesuar olmaktan 癟覺karmas覺. O y羹zden bence otomatik bir saat alman覺z daha g羹zel olur einize. Erkeklerin genelde houna gidiyor iin i癟ine girdikten sonra mekanik saatler :) Son saat ayr覺ca kronograf 繹zelliine sahip ama pek ie yarayacak bir 繹zellik deil bence. Sadece saati biraz daha spor g繹sterebilir o kadar. Bence ancak saatin fiyat覺n覺 artt覺rmaya yarar u durumda...

Sonu癟 olarak ben ilk saati beendim ve kordon olarak da 癟elik olan覺n覺 tercih ederdim. Eer saat癟iye gidip yak覺ndan incelerseniz daha da beeneceksinizdir bence. Dediim gibi bu fiyat aral覺覺nda bundan net olarak daha iyi bir tercih olur diyebileceiniz bir saat yok. Baka saatler de var bu fiyatlarda ama hepsi aa覺 yukar覺 ayn覺 kalitede saatler. Dizayn olarak da ah覺m ah覺m bir fark g繹remezsiniz. Bence hi癟 karars覺zl覺k yaaman覺za gerek yok Tissot Le Locle uygun tercih olur. Y覺ld繹n羹m羹ne de b繹yle klasik bir saat yak覺覺r bence...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj Offside » 31 Tem 2011, 15:18

Daha 繹nce Le Locle modellerini vitrinlerde pek 癟ok kez g繹rmeme ramen arka kapaklar覺na hi癟 bakmam覺t覺m.ok zarifmi.Ben kesinlikle le locle derim bu resinler aras覺nda karar verilecekse.Deri kay覺 olan覺 se癟erdim oy羹zden oyum 1 e gidiyor.Ayr覺ca Visodate modelinede bakman覺z覺 繹neririm.
Kullan覺c覺 avatar覺
Offside

Ya: 48
Kay覺t: 09 Nis 2010, 16:52

Mesaj seydabatur » 31 Tem 2011, 20:58

Ho bulduk :)) Teekk羹r ediyorum arkadalar oy kullananlara ve en 繹nemlisi yorumlar覺n覺 esirgemeyip kendi fikrini s繹yleyerek kafamda baz覺 eylerin olumas覺na vesile olan arkadalara. ARCHEZ襤A ve N襤CKYN襤CK arkadalar hemen hemen ayn覺 fikirdeler. ben ilkin deri kay覺l覺s覺 demitim ama sonra a癟覺klamalar覺n覺zla 2 yi tercih etmi gibi duruyorum. OFS襤DE arkada覺m size de teekk羹r ediyorum yorumunuz ve 繹neriniz i癟in. Visodate modeli de harika ama sanki Le locle modelleri daha b繹yle 覺k ,klasik ,pahal覺 bir eda veriyor gibi geldi bana ( saatlerden hi癟 anlamam sadece ahsi g繹r羹羹m ) .
Bir de bu saati kullanan arkadalara bir sorum var. 2.resimdeki saati ald覺m diyelim. Yamurlarda su ge癟irgenlii nas覺l, denize girerken heralde 癟覺kmas覺 gerekir, peki yamur yad覺覺nda da 癟覺kmas覺 gerekir mi koldan. Bir tane daha sorum olacak: acaba cam 癟izilme olaylar覺 nas覺l , en ufak bir eyde 癟abuk 癟iziliyor mu ? ( Archezia,Nickynick,Ofside sizlere ger癟ekten teekk羹r ediyorum [teekk羹r olay覺n覺 abartm覺 olabilirim ama cidden karars覺zl覺k 癟ok k繹t羹 bir durum,ve karars覺z bir kiiye de bilgi vermek yard覺mc覺 olmakta harika bir duygu ] )
Kullan覺c覺 avatar覺
seydabatur

Kay覺t: 29 Tem 2011, 21:54

Mesaj Archezia » 31 Tem 2011, 22:11

nemli deil efendim, biz de zaman覺nda 癟ok yard覺m ald覺k buradan biraz da biz yard覺m edelim deil mi? :) Ben de siz karars覺z olduunuzu belirtince 繹zellikle uzun uzun yaz覺p net bir se癟im sunmaya 癟al覺t覺m. Karars覺zl覺ktan ben de 癟ok 癟ekerim, 繹zellikle hediye al覺rken 癟ok incelerim o y羹zden halinizi anl覺yorum.

Sorular覺n覺za gelirsek saat 30m su ge癟irmez. Ama asl覺nda bu 30m derinlie kadar dal覺nabilir manas覺na gelmiyor. Yamurda 癟ok a覺r覺 s覺r覺ks覺klam olmad覺ktan sonra bir sorun 癟覺karmaz. Zaten klasik saatler genelde 20.000TL'lik Patek de olsa 30m su ge癟irmezlie sahip oluyor. O konuda endielenmeye gerek yok.

Saatin cam覺 da safir cam olduu i癟in 癟izilme konusunda da yine endie edilecek bir durum yok. Zaten saatin cam k覺sm覺 癟ok fazla darbeye, s羹rtmeye maruz kalmaz. Benim bir baka saatim de mineral cam var ve 癟izilmeye kar覺 hassas bir cam. Ancak saati inaatta kalas, tula ta覺rken(ger癟ek) bile kullanmama ramen 6 ayd覺r tek bir 癟izik bile yok. Mineral cam bile bu artlarda bu kadar dayanabiliyorsa y覺ld繹n羹m羹 hediyesi olmas覺 sebebiyle daha da 繹zen g繹sterilecek safir caml覺 bir saat hayli hayli dayan覺r...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj coparan » 31 Tem 2011, 23:08

1 yada 4. Yani zincirli seviyorsa 4, deri kay覺 seviyorsa 1. Dierleri tissottan ziyade seiko markas覺n覺 hat覺rlat覺yor. zellikle phoenix serisini.
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj asymptote » 01 Au 2011, 09:12

2 yada 3. model
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj herofb » 01 Au 2011, 09:24

ben de sonradan deri kay覺 alman覺n daha kolay olmas覺 sebebi ile oyumu 2'den yana kulland覺m
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners