TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Chandor Altın Kaplama Bakım ve Yenileme Önerisi?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Orient Chandor Altın Kaplama Bakım ve Yenileme Önerisi?

Mesaj zamantahtası » 29 Tem 2011, 17:20

Merhaba sevgili arkadaşlar. Saatlerimin arasında bir tane de, 22 ayar altın kaplama "Orient Chandor" var. Aslında tarzıma uygun olmasa da, şu sıcak günlerde hafifiliği ve ince kasa yapısından dolayı tercih ediyorum. Arka kapağın kenarlarındaki kaplama kalkmış ve metal rengi görünmekte. ancak asıl sorun, kapağın dışında kalan kola temas eden yerlerde. (kordonda sorun yok, kasadan sözediyorum) Adeta bir törpü ile aşındırılmışçasına zarar görmüş ve metalin ortaya çıkan kısmı kararmış. Şunu sormak istiyorum, kaplamanın kalktığı ve aşındığı yerleri eski haline ya da şimdikinden daha iyi bir duruma getirmemiz mümkün mü? Ve diğer bölgelerin de aşınmasını engellemek için ne gibi bir yöntem uygulamalıyım. Teşekkürler iyi günler.
Bozuk bir saat, ne kadar zamanda kaç kez doğruyu gösterir?
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Re: Orient Chandor Altın Kaplama Bakım ve Yenileme Önerisi?

Mesaj Bond » 30 Tem 2011, 12:05

Elektroliz altın kaplama yaptırarak yenileme işlem gerçekleştirilebilir. Hatırladığım kadarı ile Sedirin saatleri konusunda kaplama yapılmış bir örnek mevcuttu. Diğer alternatif olarak internet kanalı ile aynı modelden bulunması halinde *NOS bir saat alınarak değişim yapılabilir.

*NOS: New old stock / Yeni durumda kalmış eski stok malı
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Mtn ve 33 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners