TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik/Kurmalı Saatlerimizin Zaman Tutmasını Paylaşalım

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik/Kurmalı Saatlerimizin Zaman Tutmasını Paylaşalı

Mesaj prx » 26 May 2025, 09:26

depechemode yazdı:
prx yazdı:
depechemode yazdı:Resim
Sn.d.m bunun da hoş bir güzelliği varmış :champ:[emoji106]

SM-A055F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Yakından daha güzel özellikle kadran. +13 sn aslında koluna sürekli taktığında +10 a geriliyor.
8200 mekanizma mi abi bu?

Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj depechemode » 26 May 2025, 09:48

prx yazdı:
depechemode yazdı:
prx yazdı:
depechemode yazdı:Resim
Sn.d.m bunun da hoş bir güzelliği varmış :champ:[emoji106]

Teşekkür ederim. Yakından daha güzel özellikle kadran. +13 sn aslında koluna sürekli taktığında +10 a geriliyor.
8200 mekanizma mi abi bu?

8229A Miyota.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj depechemode » 27 May 2025, 09:11

Avi-8 (2. Kez Güncelleme yaptım).Kullandıkça değerler düştü. İşin ilginç yanı Seikonun başka markalarda kullandığı Nh34,35,36 mekanizmaları seikonun kendi ürünlerinde kullandığı mekanizmalardan daha iyi zaman tutuyor.

Resim

Seiko 5
Resim
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj prx » 30 May 2025, 14:55

depechemode yazdı:Avi-8 (2. Kez Güncelleme yaptım).Kullandıkça değerler düştü. İşin ilginç yanı Seikonun başka markalarda kullandığı Nh34,35,36 mekanizmaları seikonun kendi ürünlerinde kullandığı mekanizmalardan daha iyi zaman tutuyor.

Resim

Seiko 5
Resim
Biraz nasip işi sn.d.m[emoji106]

Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Re: Otomatik/Kurmalı Saatlerimizin Zaman Tutmasını paylaşalı

Mesaj Gedikoglu61 » 30 May 2025, 17:36

mturann yazdı:
Gedikoglu61 yazdı:Bu rakamlara baktığımda gerçekten maşaallah diyorum. Çünkü benim Orient Ray 2 saatim +19 dolaylarında iken Orient Star Diver saatim ise +14 civarlarında.

Orient Stardan daha iyi bir sonuç beklenirdi

Kesinlikle hocam. An itibariyle +16-17 saniye dolaylarında. Otomatik saatlere aşık olsam da zaman tutma açısından pek yüzüm gülmedi.
Kullanıcı avatarı
Gedikoglu61

Mesaj Gedikoglu61 » 30 May 2025, 17:39

depechemode yazdı:
mturann yazdı:
Gedikoglu61 yazdı:Bu rakamlara baktığımda gerçekten maşaallah diyorum. Çünkü benim Orient Ray 2 saatim +19 dolaylarında iken Orient Star Diver saatim ise +14 civarlarında.

Orient Stardan daha iyi bir sonuç beklenirdi

Ben de çok şaşırdım. Benim yukarıda paylaştığım özellikle japon markalarda kullanılan Nh34 mekanizma +2 seviye ile COSC sertifikalı saatlere neredeyse meydan oluyor. Bazı miyota mekanizmalarda aynı şekilde. Orient Star enfazla tissot gibi +5 lerde olması gerekir. Garantisi devam ediyorsa ayarlatılabilir diye düşünüyorum. Aynı şekilde prx üyemizin seiko5 +1 imiş. Benim aynı seiko da -4/-6 larda (Önce -15 i gördüm ancak kullandıkça oturdu.). Bu başlık altında daha fazla paylaşım bekliyorum inşallah.

Ben bu işten bir şey anlamadım hocam. Şu anda +16-17 civarlarında dolaşıyor. Garantisi bitmiştir saatimin. 2. elden aldım, aldığım kişi de bir başkasından aldığını söylemişti. F6N47 mekanizma var içinde. suya dayanıklı olduğu için de mekanizmayı açtırmak istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Gedikoglu61

Mesaj Gedikoglu61 » 30 May 2025, 17:42

şimendifer yazdı:

İki tane seiko 5 almıştım geçen sene biri günde 30 saniye ileri gidiyordu seiko ya gönderdim ayarladılar günde 4 saniye geri kalıyordu. Diğeri günde 4 saniye geri kalmayla başladı her taktığımda biraz daha arttı 6 ay sonra günde 12 saniye geri kalıyordu. Birazda bu yüzden soğudum saatlerden ikisinide elden çıkarttım. Yabancı forumlara baktığımda powermatic 80 lerin zaman tutma konusunda çok başarılı olduğunu gördüm. Şuanda iki tane tissot otomatik saatim var zaman tutmaları çok iyi. Seiko 5 lerde bazı saatler iyi zaman tutsada tissot kadar her modelde değil, gerçi seiko 5 in böyle bir iddiasıda yok +40 -25 saniye günlük sapma oranı vermişler.

Hocam ben şahsen dalgıç saatlerini çok seviyorum. Malum, Japonlar da bu işi iyi yapıyor. Ulaşılabilir fiyatta otomatik dalgıç saati denince aklımıza Seiko ya da Orient geliyor. Ancak bundan sonra bir saat alacak olsam kesinlikle bir Swiss Made olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Gedikoglu61

Mesaj depechemode » 30 May 2025, 23:43

Gedikoglu61 yazdı:
şimendifer yazdı:

İki tane seiko 5 almıştım geçen sene biri günde 30 saniye ileri gidiyordu seiko ya gönderdim ayarladılar günde 4 saniye geri kalıyordu. Diğeri günde 4 saniye geri kalmayla başladı her taktığımda biraz daha arttı 6 ay sonra günde 12 saniye geri kalıyordu. Birazda bu yüzden soğudum saatlerden ikisinide elden çıkarttım. Yabancı forumlara baktığımda powermatic 80 lerin zaman tutma konusunda çok başarılı olduğunu gördüm. Şuanda iki tane tissot otomatik saatim var zaman tutmaları çok iyi. Seiko 5 lerde bazı saatler iyi zaman tutsada tissot kadar her modelde değil, gerçi seiko 5 in böyle bir iddiasıda yok +40 -25 saniye günlük sapma oranı vermişler.

Hocam ben şahsen dalgıç saatlerini çok seviyorum. Malum, Japonlar da bu işi iyi yapıyor. Ulaşılabilir fiyatta otomatik dalgıç saati denince aklımıza Seiko ya da Orient geliyor. Ancak bundan sonra bir saat alacak olsam kesinlikle bir Swiss Made olacaktır.

Selamlar o zaman tissot powermatic80 hem zaman tutmasi. Hemde 80 saat rezerv ile kolunuzda denemenizi öneririm. Özellikle yukarıda paylaştığım ve çok önce açılış yapmıştım. Mavi kadran olan çok başarılı. Fiyatta çok ulaşılmaz değil.
Kullanıcı avatarı
depechemode

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners