TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aliexpress'den saat alımı sorunsalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aliexpress'den saat alımı sorunsalı

Mesaj sasuta » 17 Ağu 2024, 12:47

hknmtn yazdı:Diyelim ki firmaya mail attınız onlarda "olur pakete 25€ yazarız" dedi ve gönderdi. Gümrük şüphelenirse paketi açıp bakabilir ve sizden kredi kartı slipini ibraz etmenizi isteyebilir. Eğer oradaki tutar 25€'nun yaklaşık değerinde değilse geçmiş ola.

Yaparlar mı bilmiyorum ama Türkiye'ye özel olarak ürün fiyatlarını 30euro altına çekip farkı kargo ücretine yedirirlerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum. Tabi burada da kargo ücretini satıcnın aldığını varsaymak gerekiyor.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj HknDrsn » 17 Ağu 2024, 14:32

sasuta yazdı:
hknmtn yazdı:Diyelim ki firmaya mail attınız onlarda "olur pakete 25€ yazarız" dedi ve gönderdi. Gümrük şüphelenirse paketi açıp bakabilir ve sizden kredi kartı slipini ibraz etmenizi isteyebilir. Eğer oradaki tutar 25€'nun yaklaşık değerinde değilse geçmiş ola.

Yaparlar mı bilmiyorum ama Türkiye'ye özel olarak ürün fiyatlarını 30euro altına çekip farkı kargo ücretine yedirirlerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum. Tabi burada da kargo ücretini satıcnın aldığını varsaymak gerekiyor.

Üzgünüm ama bu çok riskli bir durum. Firma bunu 30 euro gösterdi diyelim yukarıda yazıldığı gibi gümrük şüphelenirse geçmiş olsun. Sonra iadeyi nasıl yaparım parayı nasıl geri alırım bunlar uğraşmak durumunda kalır.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj sasuta » 17 Ağu 2024, 16:13

HknDrsn yazdı:
sasuta yazdı:

Üzgünüm ama bu çok riskli bir durum. Firma bunu 30 euro gösterdi diyelim yukarıda yazıldığı gibi gümrük şüphelenirse geçmiş olsun. Sonra iadeyi nasıl yaparım parayı nasıl geri alırım bunlar uğraşmak durumunda kalır.

Benim demek istediğim faturada 30euro olarak gösterilmesi değil de dükkanda Türkiyeye özel olarak 30euro + kargo olarak listelenmesi şeklindeydi. Gümrük de kontrol ettiği zaman 30euro olarak görecek. Tabi bu durumda iade olursa 30euro olarak geri alınabilir sanıyorum.

Uğraştığımız şeylere bakın ya ne hallere düştük :cry:
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj oserin » 17 Ağu 2024, 17:44

sasuta yazdı:

Saatlerde değil de, başka ürünlerde görmüştüm ben bunu. Ürün x lira, kargo 2x. Bunu saatlerde, sadece Türkiye'ye özel yaparlar mı, hiç sanmıyorum. Dediğiniz gibi hocam, nelerle uğraşıyoruz. Şükürler olsun ki, ekonomimiz çok iyi, bir de kötü olsa ne olacak, düşünemiyorum.
Kullanıcı avatarı
oserin

Mesaj hknmtn » 18 Ağu 2024, 02:48

sasuta yazdı:

Kargo ücretini satıcı firma alıyor tabi.
Böyle olması kulağa mantıklı geliyor ama risk her zaman var.
Gümrük şüphelendiği paketi açıp, inceleyip, internette aratıp ortalama fiyatı da belirleyebiliyor.
Mesela hiç talep etmediğim halde satıcının üzerine 25$ yazdığı paketim açılıp, 25$ yazan kısıma tek çizik atılıp, 100$ olarak el ile yazılıp bana ulaşan kargom oldu ve vergisini de 100$ üzerinden ödedim, ürün 80$'dı (:
Ya da daha önce verdiğim örnek gibi mesela gene satıcıdan hiç talep edilmediği halde düşük yazan fiyatlar için kredi kartından slip istendiği de oldu. Beyan edilen miktara göre vergi yeniden hesaplanıp gümrükten öyle çıkarıldı kargo.

Varsayımsal senaryolar üzerinden konuşmuyorum. Bunları yaşadık. Bunları göze alın diyorum sadece. Ha illaki böyle olacak diye bir şey yok. %20 olabilen şeyler bunlar. Ama şunu da söyleyim kargo paketinin açılıp, incelenip, bir sakınca görülmediği durumlarda hiç bir sorun çıkmadan bana ulaşan çok kargom oldu. Kargo geliyor, bakıyorum gümrüğün koli bandıyla öylesine tekrar sarılıp gönderilmiş. Anlıyorum ki incelenmiş. Yani ciddi ciddi açıp inceliyorlar.

Riske değer derseniz deneyin. Biraz para kaybedersiniz en fazla. Kelepçeleyip götürecek halleri yok ya (:
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj recepergun » 18 Ağu 2024, 11:05

Bahsettiğiniz incelenme durumları sanırım Aliexpress değilde normal bir websitesi veya vergisi önceden tahsil edilmemiş platformlar için geçerli tahminimce.

Aliexpresste önceden vergisi alınmış olan hiç bir kargom incelemeye girmedi. Bahsedildiği gibi satıcılar ürünlerinde (25 usd ürün - 145 usd kargo gibi) düzenleme yaparsa sorunsuz geçeceğini düşünüyorum.

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj hknmtn » 18 Ağu 2024, 18:20

recepergun yazdı:Bahsettiğiniz incelenme durumları sanırım Aliexpress değilde normal bir websitesi veya vergisi önceden tahsil edilmemiş platformlar için geçerli tahminimce.

Aliexpresste önceden vergisi alınmış olan hiç bir kargom incelemeye girmedi. Bahsedildiği gibi satıcılar ürünlerinde (25 usd ürün - 145 usd kargo gibi) düzenleme yaparsa sorunsuz geçeceğini düşünüyorum.

Amazon'dan aldığım vergisini alırken ödediğim kargolarımın da açılmış olarak elime ulaştığı oldu. DHL, UPS, Aramex hepsinde de karşılaştım bu durumla. Gümrük açar inceler abi istediği kargoyu. Vergisini ödemişsin ödememişsin fark etmez. Ha amazon'dan bu şekilde alıp incelenen kargolarım zaten paketi geri bantlanıp ekstra bir şey olmadan bana ulaştırıldı. Amazon'dan vergisi ödenip alınmış ürünün neden açılıp incelendiğini yıllar boyunca anlayamadım.
Ekstra vergi vb şeyler çıkanlar dediğiniz gibi vergisini ödeme aşamasında almayan sistemlerde oldu.
Ayrıca aliexpress'ten öyle bir satışın olabileceğini de zannetmiyorum. Kargo ücreti satıcıya ulaşmıyor olabilir o sistemde. Sizin dediğiniz anca markanın kendi sitesinden özel düzenlenmiş link ile yapılabilir. Orada da vergi dahil ödeme seçeniği sunarlar mı bilinmez.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj recepergun » 18 Ağu 2024, 18:34

hknmtn yazdı:
recepergun yazdı:Bahsettiğiniz incelenme durumları sanırım Aliexpress değilde normal bir websitesi veya vergisi önceden tahsil edilmemiş platformlar için geçerli tahminimce.

Amazon'dan aldığım vergisini alırken ödediğim kargolarımın da açılmış olarak elime ulaştığı oldu. DHL, UPS, Aramex hepsinde de karşılaştım bu durumla. Gümrük açar inceler abi istediği kargoyu. Vergisini ödemişsin ödememişsin fark etmez. Ha amazon'dan bu şekilde alıp incelenen kargolarım zaten paketi geri bantlanıp ekstra bir şey olmadan bana ulaştırıldı. Amazon'dan vergisi ödenip alınmış ürünün neden açılıp incelendiğini yıllar boyunca anlayamadım.
Ekstra vergi vb şeyler çıkanlar dediğiniz gibi vergisini ödeme aşamasında almayan sistemlerde oldu.
Ayrıca aliexpress'ten öyle bir satışın olabileceğini de zannetmiyorum. Kargo ücreti satıcıya ulaşmıyor olabilir o sistemde. Sizin dediğiniz anca markanın kendi sitesinden özel düzenlenmiş link ile yapılabilir. Orada da vergi dahil ödeme seçeniği sunarlar mı bilinmez.
Websitesinden tahminimce yapamazlar, tam bilmiyorum ama verginin önden ödenmesi usulü sanırım platformlarda mümkün oluyor.

Amazondaki durum aliexpressten farklı, amazonda gümrükleme için aracı kurumlar çoğunlukla sizinde saydığınız gibi özel kuruluşlar ve mümkün mertebe ek para çıkartırmıyız düşüncesi ile ince eleyip sık dokuyorlar. 2 üzeri aynı ürün aldığınızda bile geçirmiyorlardı.

Mesela benim başıma gelen, Amazondaki bir siparişimi Kerrylogistics diye bir firma gümrüklüyordu ve içerikten dolayı siparişimi geçirmediler (geçirmemeleri için bir sebep yoktu), itirazım sonrası yürürlükteki maddeleri göstererek yasaklı olmadığını bildirdim ve geçti.

Aliexpress için arada özel şirket olmadığı için aynı üründen 10 tanede alsanız bile barkotta 10 tane ibaresi çok dikkat çekmiyorsa memurlarımız çok dikkat etmiyorlar direkt geçiriyorlar sayıya bile takılmıyordu. Ama bundan sonra büyük ihtimal kargo sayısı düşeceği için onlarda özel incelemeye girerlermi bilemiyorum.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
recepergun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners