TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Aliexpress'den saat al覺m覺 sorunsal覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aliexpress'den saat al覺m覺 sorunsal覺

Mesaj sasuta » 17 Au 2024, 12:47

hknmtn yazd覺:Diyelim ki firmaya mail att覺n覺z onlarda "olur pakete 25 yazar覺z" dedi ve g繹nderdi. G羹mr羹k 羹phelenirse paketi a癟覺p bakabilir ve sizden kredi kart覺 slipini ibraz etmenizi isteyebilir. Eer oradaki tutar 25'nun yakla覺k deerinde deilse ge癟mi ola.

Yaparlar m覺 bilmiyorum ama T羹rkiye'ye 繹zel olarak 羹r羹n fiyatlar覺n覺 30euro alt覺na 癟ekip fark覺 kargo 羹cretine yedirirlerse sorun ortadan kalkar diye d羹羹n羹yorum. Tabi burada da kargo 羹cretini sat覺cn覺n ald覺覺n覺 varsaymak gerekiyor.
"Bir f覺r覺ldak r羹zgar olmadan d繹n羹yorsa mutlak bir 羹fleyen vard覺r"
Kullan覺c覺 avatar覺
sasuta

Ya: 44
Kay覺t: 20 Kas 2016, 16:47

Mesaj HknDrsn » 17 Au 2024, 14:32

sasuta yazd覺:
hknmtn yazd覺:Diyelim ki firmaya mail att覺n覺z onlarda "olur pakete 25 yazar覺z" dedi ve g繹nderdi. G羹mr羹k 羹phelenirse paketi a癟覺p bakabilir ve sizden kredi kart覺 slipini ibraz etmenizi isteyebilir. Eer oradaki tutar 25'nun yakla覺k deerinde deilse ge癟mi ola.

Yaparlar m覺 bilmiyorum ama T羹rkiye'ye 繹zel olarak 羹r羹n fiyatlar覺n覺 30euro alt覺na 癟ekip fark覺 kargo 羹cretine yedirirlerse sorun ortadan kalkar diye d羹羹n羹yorum. Tabi burada da kargo 羹cretini sat覺cn覺n ald覺覺n覺 varsaymak gerekiyor.

zg羹n羹m ama bu 癟ok riskli bir durum. Firma bunu 30 euro g繹sterdi diyelim yukar覺da yaz覺ld覺覺 gibi g羹mr羹k 羹phelenirse ge癟mi olsun. Sonra iadeyi nas覺l yapar覺m paray覺 nas覺l geri al覺r覺m bunlar uramak durumunda kal覺r.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullan覺c覺 avatar覺
HknDrsn

Ya: 45
Kay覺t: 13 Oca 2014, 15:27

Mesaj sasuta » 17 Au 2024, 16:13

HknDrsn yazd覺:
sasuta yazd覺:

zg羹n羹m ama bu 癟ok riskli bir durum. Firma bunu 30 euro g繹sterdi diyelim yukar覺da yaz覺ld覺覺 gibi g羹mr羹k 羹phelenirse ge癟mi olsun. Sonra iadeyi nas覺l yapar覺m paray覺 nas覺l geri al覺r覺m bunlar uramak durumunda kal覺r.

Benim demek istediim faturada 30euro olarak g繹sterilmesi deil de d羹kkanda T羹rkiyeye 繹zel olarak 30euro + kargo olarak listelenmesi eklindeydi. G羹mr羹k de kontrol ettii zaman 30euro olarak g繹recek. Tabi bu durumda iade olursa 30euro olarak geri al覺nabilir san覺yorum.

Urat覺覺m覺z eylere bak覺n ya ne hallere d羹t羹k :cry:
"Bir f覺r覺ldak r羹zgar olmadan d繹n羹yorsa mutlak bir 羹fleyen vard覺r"
Kullan覺c覺 avatar覺
sasuta

Ya: 44
Kay覺t: 20 Kas 2016, 16:47

Mesaj oserin » 17 Au 2024, 17:44

sasuta yazd覺:

Saatlerde deil de, baka 羹r羹nlerde g繹rm羹t羹m ben bunu. r羹n x lira, kargo 2x. Bunu saatlerde, sadece T羹rkiye'ye 繹zel yaparlar m覺, hi癟 sanm覺yorum. Dediiniz gibi hocam, nelerle ura覺yoruz. 羹k羹rler olsun ki, ekonomimiz 癟ok iyi, bir de k繹t羹 olsa ne olacak, d羹羹nemiyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
oserin

Kay覺t: 21 Nis 2014, 19:07

Mesaj hknmtn » 18 Au 2024, 02:48

sasuta yazd覺:

Kargo 羹cretini sat覺c覺 firma al覺yor tabi.
B繹yle olmas覺 kulaa mant覺kl覺 geliyor ama risk her zaman var.
G羹mr羹k 羹phelendii paketi a癟覺p, inceleyip, internette arat覺p ortalama fiyat覺 da belirleyebiliyor.
Mesela hi癟 talep etmediim halde sat覺c覺n覺n 羹zerine 25$ yazd覺覺 paketim a癟覺l覺p, 25$ yazan k覺s覺ma tek 癟izik at覺l覺p, 100$ olarak el ile yaz覺l覺p bana ulaan kargom oldu ve vergisini de 100$ 羹zerinden 繹dedim, 羹r羹n 80$'d覺 (:
Ya da daha 繹nce verdiim 繹rnek gibi mesela gene sat覺c覺dan hi癟 talep edilmedii halde d羹羹k yazan fiyatlar i癟in kredi kart覺ndan slip istendii de oldu. Beyan edilen miktara g繹re vergi yeniden hesaplan覺p g羹mr羹kten 繹yle 癟覺kar覺ld覺 kargo.

Varsay覺msal senaryolar 羹zerinden konumuyorum. Bunlar覺 yaad覺k. Bunlar覺 g繹ze al覺n diyorum sadece. Ha illaki b繹yle olacak diye bir ey yok. %20 olabilen eyler bunlar. Ama unu da s繹yleyim kargo paketinin a癟覺l覺p, incelenip, bir sak覺nca g繹r羹lmedii durumlarda hi癟 bir sorun 癟覺kmadan bana ulaan 癟ok kargom oldu. Kargo geliyor, bak覺yorum g羹mr羹羹n koli band覺yla 繹ylesine tekrar sar覺l覺p g繹nderilmi. Anl覺yorum ki incelenmi. Yani ciddi ciddi a癟覺p inceliyorlar.

Riske deer derseniz deneyin. Biraz para kaybedersiniz en fazla. Kelep癟eleyip g繹t羹recek halleri yok ya (:
Kullan覺c覺 avatar覺
hknmtn

Kay覺t: 24 Au 2018, 23:47

Mesaj recepergun » 18 Au 2024, 11:05

Bahsettiiniz incelenme durumlar覺 san覺r覺m Aliexpress deilde normal bir websitesi veya vergisi 繹nceden tahsil edilmemi platformlar i癟in ge癟erli tahminimce.

Aliexpresste 繹nceden vergisi al覺nm覺 olan hi癟 bir kargom incelemeye girmedi. Bahsedildii gibi sat覺c覺lar 羹r羹nlerinde (25 usd 羹r羹n - 145 usd kargo gibi) d羹zenleme yaparsa sorunsuz ge癟eceini d羹羹n羹yorum.

22101316G cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
recepergun

Kay覺t: 10 Oca 2020, 23:36

Mesaj hknmtn » 18 Au 2024, 18:20

recepergun yazd覺:Bahsettiiniz incelenme durumlar覺 san覺r覺m Aliexpress deilde normal bir websitesi veya vergisi 繹nceden tahsil edilmemi platformlar i癟in ge癟erli tahminimce.

Aliexpresste 繹nceden vergisi al覺nm覺 olan hi癟 bir kargom incelemeye girmedi. Bahsedildii gibi sat覺c覺lar 羹r羹nlerinde (25 usd 羹r羹n - 145 usd kargo gibi) d羹zenleme yaparsa sorunsuz ge癟eceini d羹羹n羹yorum.

Amazon'dan ald覺覺m vergisini al覺rken 繹dediim kargolar覺m覺n da a癟覺lm覺 olarak elime ulat覺覺 oldu. DHL, UPS, Aramex hepsinde de kar覺lat覺m bu durumla. G羹mr羹k a癟ar inceler abi istedii kargoyu. Vergisini 繹demisin 繹dememisin fark etmez. Ha amazon'dan bu ekilde al覺p incelenen kargolar覺m zaten paketi geri bantlan覺p ekstra bir ey olmadan bana ulat覺r覺ld覺. Amazon'dan vergisi 繹denip al覺nm覺 羹r羹n羹n neden a癟覺l覺p incelendiini y覺llar boyunca anlayamad覺m.
Ekstra vergi vb eyler 癟覺kanlar dediiniz gibi vergisini 繹deme aamas覺nda almayan sistemlerde oldu.
Ayr覺ca aliexpress'ten 繹yle bir sat覺覺n olabileceini de zannetmiyorum. Kargo 羹creti sat覺c覺ya ulam覺yor olabilir o sistemde. Sizin dediiniz anca markan覺n kendi sitesinden 繹zel d羹zenlenmi link ile yap覺labilir. Orada da vergi dahil 繹deme se癟enii sunarlar m覺 bilinmez.
Kullan覺c覺 avatar覺
hknmtn

Kay覺t: 24 Au 2018, 23:47

Mesaj recepergun » 18 Au 2024, 18:34

hknmtn yazd覺:
recepergun yazd覺:Bahsettiiniz incelenme durumlar覺 san覺r覺m Aliexpress deilde normal bir websitesi veya vergisi 繹nceden tahsil edilmemi platformlar i癟in ge癟erli tahminimce.

Amazon'dan ald覺覺m vergisini al覺rken 繹dediim kargolar覺m覺n da a癟覺lm覺 olarak elime ulat覺覺 oldu. DHL, UPS, Aramex hepsinde de kar覺lat覺m bu durumla. G羹mr羹k a癟ar inceler abi istedii kargoyu. Vergisini 繹demisin 繹dememisin fark etmez. Ha amazon'dan bu ekilde al覺p incelenen kargolar覺m zaten paketi geri bantlan覺p ekstra bir ey olmadan bana ulat覺r覺ld覺. Amazon'dan vergisi 繹denip al覺nm覺 羹r羹n羹n neden a癟覺l覺p incelendiini y覺llar boyunca anlayamad覺m.
Ekstra vergi vb eyler 癟覺kanlar dediiniz gibi vergisini 繹deme aamas覺nda almayan sistemlerde oldu.
Ayr覺ca aliexpress'ten 繹yle bir sat覺覺n olabileceini de zannetmiyorum. Kargo 羹creti sat覺c覺ya ulam覺yor olabilir o sistemde. Sizin dediiniz anca markan覺n kendi sitesinden 繹zel d羹zenlenmi link ile yap覺labilir. Orada da vergi dahil 繹deme se癟enii sunarlar m覺 bilinmez.
Websitesinden tahminimce yapamazlar, tam bilmiyorum ama verginin 繹nden 繹denmesi usul羹 san覺r覺m platformlarda m羹mk羹n oluyor.

Amazondaki durum aliexpressten farkl覺, amazonda g羹mr羹kleme i癟in arac覺 kurumlar 癟ounlukla sizinde sayd覺覺n覺z gibi 繹zel kurulular ve m羹mk羹n mertebe ek para 癟覺kart覺rm覺y覺z d羹羹ncesi ile ince eleyip s覺k dokuyorlar. 2 羹zeri ayn覺 羹r羹n ald覺覺n覺zda bile ge癟irmiyorlard覺.

Mesela benim ba覺ma gelen, Amazondaki bir sipariimi Kerrylogistics diye bir firma g羹mr羹kl羹yordu ve i癟erikten dolay覺 sipariimi ge癟irmediler (ge癟irmemeleri i癟in bir sebep yoktu), itiraz覺m sonras覺 y羹r羹rl羹kteki maddeleri g繹stererek yasakl覺 olmad覺覺n覺 bildirdim ve ge癟ti.

Aliexpress i癟in arada 繹zel irket olmad覺覺 i癟in ayn覺 羹r羹nden 10 tanede alsan覺z bile barkotta 10 tane ibaresi 癟ok dikkat 癟ekmiyorsa memurlar覺m覺z 癟ok dikkat etmiyorlar direkt ge癟iriyorlar say覺ya bile tak覺lm覺yordu. Ama bundan sonra b羹y羹k ihtimal kargo say覺s覺 d羹ecei i癟in onlarda 繹zel incelemeye girerlermi bilemiyorum.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
recepergun

Kay覺t: 10 Oca 2020, 23:36

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: 29mr, harun ve 246 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners