sasuta yazd覺:hknmtn yazd覺:Diyelim ki firmaya mail att覺n覺z onlarda "olur pakete 25 yazar覺z" dedi ve g繹nderdi. G羹mr羹k 羹phelenirse paketi a癟覺p bakabilir ve sizden kredi kart覺 slipini ibraz etmenizi isteyebilir. Eer oradaki tutar 25'nun yakla覺k deerinde deilse ge癟mi ola.
Yaparlar m覺 bilmiyorum ama T羹rkiye'ye 繹zel olarak 羹r羹n fiyatlar覺n覺 30euro alt覺na 癟ekip fark覺 kargo 羹cretine yedirirlerse sorun ortadan kalkar diye d羹羹n羹yorum. Tabi burada da kargo 羹cretini sat覺cn覺n ald覺覺n覺 varsaymak gerekiyor.
Kargo 羹cretini sat覺c覺 firma al覺yor tabi.
B繹yle olmas覺 kulaa mant覺kl覺 geliyor ama risk her zaman var.
G羹mr羹k 羹phelendii paketi a癟覺p, inceleyip, internette arat覺p ortalama fiyat覺 da belirleyebiliyor.
Mesela hi癟 talep etmediim halde sat覺c覺n覺n 羹zerine 25$ yazd覺覺 paketim a癟覺l覺p, 25$ yazan k覺s覺ma tek 癟izik at覺l覺p, 100$ olarak el ile yaz覺l覺p bana ulaan kargom oldu ve vergisini de 100$ 羹zerinden 繹dedim, 羹r羹n 80$'d覺 (:
Ya da daha 繹nce verdiim 繹rnek gibi mesela gene sat覺c覺dan hi癟 talep edilmedii halde d羹羹k yazan fiyatlar i癟in kredi kart覺ndan slip istendii de oldu. Beyan edilen miktara g繹re vergi yeniden hesaplan覺p g羹mr羹kten 繹yle 癟覺kar覺ld覺 kargo.
Varsay覺msal senaryolar 羹zerinden konumuyorum. Bunlar覺 yaad覺k. Bunlar覺 g繹ze al覺n diyorum sadece. Ha illaki b繹yle olacak diye bir ey yok. %20 olabilen eyler bunlar. Ama unu da s繹yleyim kargo paketinin a癟覺l覺p, incelenip, bir sak覺nca g繹r羹lmedii durumlarda hi癟 bir sorun 癟覺kmadan bana ulaan 癟ok kargom oldu. Kargo geliyor, bak覺yorum g羹mr羹羹n koli band覺yla 繹ylesine tekrar sar覺l覺p g繹nderilmi. Anl覺yorum ki incelenmi. Yani ciddi ciddi a癟覺p inceliyorlar.
Riske deer derseniz deneyin. Biraz para kaybedersiniz en fazla. Kelep癟eleyip g繹t羹recek halleri yok ya (: