Bu Zenith'in niye takvim yeri olması gerektiği yerlerin birinde değil. Mesela 4'e paralel hafif çapraz pencere aşılabilirmiş marka logosu da ortaya çekilebilirmiş; bunu genelde JLC, marka logosunu olunmadık asimetrik yerlere koyuyor, ben hiç beğenmiyorum..
ONUR.. PO hakikaten çok güzel bir saat.. Galiba sana 45.5 luk oluyordu ki bazı yorumlarında saatin çok ağır olduğunu yazmıştın..bu sana ileride sorun çıkaracaksa bu saatten vazgeç derim, ben aynı hatayı bir çok defa yaptım, eskiden bir Pierre Cardine'e vurulup direk almıştım. Rolex tarzı, pilliydi ama müthiş bir tasarımı vardı, bir kaç ay çok severek taktım, sonra yine deri kordonlar kafamda canlanmaya başladı ağırlığı yüzünden, deri taktım, fena olmadı ama saatin özgünlüğü gitti; saat babama postalandı

Aldığım Seiko'da da aynı sorun var, bazen deri yapsam mı diye düşünüyorum. Orient'im keza öyle, bayılarak aldım neden sonra anladım ki saat çok ağır ve beni yordu, deri taktırabilnek için çok uğraştım, taktılar, güzel oldu ama orjinal gibi durması mümkün değil. Benim fikrim metal kordonlu tasarımlar o saatin kasasına uyumlu olarak üretiliyor, kasanın devamı niteliğinde oluyor ve bütünlük sağlıyor; yani deri takmak tek çözüm değil;
ha PO'nun orjinal derilisi de var, hiç problem olmaz diyorsan PO güzel saat ama Zenith de güzel

; Bir de Longines diverler var, Longines markasını diver tanımıyla pek bağdaştıramasam da güzel diverlerı var ve fiyatlar makul.