TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Japonya’dan Hangi Saat Alınır?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Japonya’dan Hangi Saat Alınır?

Mesaj prx » 13 May 2023, 11:48

Hayırlı olsun akrep yelkovanı kılıç çizgisi verseler daha iyi olur bence dümdüz niye yapıyorlar ki?tek beğenmediğim yeridir.gs nin.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj EvrenT » 26 May 2023, 11:26

mancho yazdı:Hızımı alamayıp bir de Grand Seiko aldım. Elagance mevsimler serisinden GMT sonbahar modeli SPGE271. Mekanizması Spring Drive 9R66. Ne güzel uzun suredir eldekilerle idare ediyordum gene birkaç aydır fazla açıldım. Not: Resim alıntıdır. Resim

Hocam güle güle kullan. Gerçekten çok şık bir saatmiş. Benim eşimde işi gereği sık sık Japonya'ya gider. Ben de ondan rica edeceğim. Kırmızı bir Kamasu ve Seiko SRPD serisinden mavi olanı düşünüyorum. Bir de bulabilirse temiz 2. el de alacak. Bakalım artık kısmet ne gelecek.
Kullanıcı avatarı
EvrenT

Mesaj vllkan » 26 Haz 2024, 15:32

Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu başlık altında sorabileceğimi düşündüm. Bir arkadaşım bir kaç ay içinde Japonya ya seyahate gitmeyi düşünüyor. Kendisinden bana Grand Seiko (SBGH273 ve SBGM221) almasını isteyeceğim. Alacağım ürünler ikinci el veya sıfır olabilir bu fiyatlarına bağlı olacak. Tecrübeli arkadaşlardan şunları öğrenmek istiyorum;

- İkinci el satan bildikleri mağazalar var mı?
-Ürün ikinci el bile olsa tax free den faydalanabiliyor muyuz ve oranı nedir?
- Acaba diyorum ürünleri Chorono24 den bulup iletişime geçsek ve direk o satıcıdan alsak daha mı mantıklı olur?
- Ve marka olarak başka isviçreli markalarda özellikle aklımda olan Breithling gibi marka düşünülebilinir mi?

Peşinen ilgi gösteren arkadaşlara teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
vllkan

Mesaj danGerfuLL » 26 Haz 2024, 21:29

Birileri getirecekse saati bosverin, direkt bir Skyline çekin. :)

23021RAAEG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj mancho » 27 Haz 2024, 00:37

vllkan yazdı:Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu başlık altında sorabileceğimi düşündüm. Bir arkadaşım bir kaç ay içinde Japonya ya seyahate gitmeyi düşünüyor. Kendisinden bana Grand Seiko (SBGH273 ve SBGM221) almasını isteyeceğim. Alacağım ürünler ikinci el veya sıfır olabilir bu fiyatlarına bağlı olacak. Tecrübeli arkadaşlardan şunları öğrenmek istiyorum;

- Acaba diyorum ürünleri Chorono24 den bulup iletişime geçsek ve direk o satıcıdan alsak daha mı mantıklı olur?
- Ve marka olarak başka isviçreli markalarda özellikle aklımda olan Breithling gibi marka düşünülebilinir mi?

Nakano Broadway’de çok çeşitli 2. el saatler var. Bu işi yapan mağaza sayısı bir hayli var orada. Ginza civarında da 2. el saat satan güzel yerler var.
Tax free oranı %10 ama 2. elde var mı bilmiyorum.
Chrono24’den anlaşıp oradan almak da mantıklı bir alternatif.
Omega saatler de çok iyi fiyata bulunabiliyor. Ben sıfır bir Omega Aqua Terra Annual Calendar saati 2.600 USD’ye aldım geçen Kasım ayında.Zaman ayırıp gezmek lazım. Bic Camera mağazalarında da çok güzel saatler vardı. Dolayısıyla İsviçre saatlerinin de en iyi fiyata bulunabileceği ülkelerin başında Japonya.
Kullanıcı avatarı
mancho

Mesaj vllkan » 27 Haz 2024, 10:47

danGerfuLL yazdı:Birileri getirecekse saati bosverin, direkt bir Skyline çekin. :)

23021RAAEG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

o bambaşka bir seviye olur sanırım :D

mancho yazdı:
vllkan yazdı:Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu başlık altında sorabileceğimi düşündüm. Bir arkadaşım bir kaç ay içinde Japonya ya seyahate gitmeyi düşünüyor. Kendisinden bana Grand Seiko (SBGH273 ve SBGM221) almasını isteyeceğim. Alacağım ürünler ikinci el veya sıfır olabilir bu fiyatlarına bağlı olacak. Tecrübeli arkadaşlardan şunları öğrenmek istiyorum;

Nakano Broadway’de çok çeşitli 2. el saatler var. Bu işi yapan mağaza sayısı bir hayli var orada. Ginza civarında da 2. el saat satan güzel yerler var.
Tax free oranı %10 ama 2. elde var mı bilmiyorum.
Chrono24’den anlaşıp oradan almak da mantıklı bir alternatif.
Omega saatler de çok iyi fiyata bulunabiliyor. Ben sıfır bir Omega Aqua Terra Annual Calendar saati 2.600 USD’ye aldım geçen Kasım ayında.Zaman ayırıp gezmek lazım. Bic Camera mağazalarında da çok güzel saatler vardı. Dolayısıyla İsviçre saatlerinin de en iyi fiyata bulunabileceği ülkelerin başında Japonya.

Belirttiğiniz satış noktalarını not aldım, teşekkürler. Chorono dan baktım da dediğiniz gibi İsvçrelilerde de baya iskontolu fiyatlar olduğu belli oluyor. Ama işte oraya gidip benim sanırım bizzat deneyip karar vermem gerekiyor arkadaşım benim adıma o kararı veremeyecektir :cry: Bir İsviçreli bir de Grand Seiko edinmeye çalışacağım sanırım.
Kullanıcı avatarı
vllkan

Mesaj vllkan » 03 Tem 2024, 09:47

Arkadaşlar Japonyadan alışverişi biraz araştırdım da Japonyada iletişim kurduğum dükkan ile konuştum, tax free yi ikinci el ürünlere de alabiliyormuşuz. Özellikle ikinci el isviçreli markalar Yen'in dolar karşısındaki durumundan dolayı çok uyguna gelebiliyor. Size sormak istediğim kendimce bir alışveriş listesi belirledim;
- Zenith El Primero Chronomaster 1969 03.2040.4061/69.C496
Resim

-Grand seiko sbgm221
Resim

-Longines Bigeye Aviation L2.816.4.53.2
Resim

Yada bunların yerine tek bir Rolex Datejust veya Rolex Explorer 2 mi almalıyım? Bu alışverişi uzun zamandır oluşturduğum bütçem ile yapacağım ve mantıklı bir alışveriş olmasını istiyorum. Fikrinizi rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
vllkan

Mesaj slhgzl » 03 Tem 2024, 10:08

Bence Rolex Datejust alın değer kaybınız olmaz.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], sphinx ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners