TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz

Mesaj muratcan87 » 29 May 2024, 16:40

Merhabalar, eğer kesin bu iki saatten birisi olacaksa bileğinize uyduğu için Tudor diyorum. Yoksa Omega SMP'yi her konuda önde görüyorum. Ben de ince bilekli biri olarak çok sıkıntı çekiyorum istediğim saatleri almak konusunda :D

Yok başka önerilere de açığım derseniz bence Railmaster 57' müthiş bir saat. Hem tasarımı çok ikonik, hem her ortamda takılacak bir saat hem de 38mm kasası ile bileğinize çok güzel oturur. Bir bakın derim (Ref. 220.10.38.20.01.002)
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj muratcan87 » 29 May 2024, 16:43

muratcan87 yazdı:Merhabalar, eğer kesin bu iki saatten birisi olacaksa bileğinize uyduğu için Tudor diyorum. Yoksa Omega SMP'yi her konuda önde görüyorum. Ben de ince bilekli biri olarak çok sıkıntı çekiyorum istediğim saatleri almak konusunda :D

Yok başka önerilere de açığım derseniz bence Railmaster 57' müthiş bir saat. Hem tasarımı çok ikonik, hem her ortamda takılacak bir saat hem de 38mm kasası ile bileğinize çok güzel oturur. Bir bakın derim (Ref. 220.10.38.20.01.002)
Fotoğrafını da böyle bırakayım:

Resim

Bu arada tek saat iddialı geliyor bana hep. Bir allrounder olsa da bir tane en azından başına bir şey gelse üzülmeyeceğim ancak yine de kolumu boş bırakmayacak bir şeye ihtiyaç duyarım herhalde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj ogeday » 29 May 2024, 17:15

mbs1905 yazdı:Omega Planet Ocean'da olabilir. Boyutu, bileğiniz için daha uygun.

Resim

Omega PO inceleme şansım olmuştu, ancak tarih penceresi içime sinmediği için elemiştim. Saat 6 yönündeki tarih penceresi daha estetik geliyor, tabi hiç olmaması daha iyi bence :D
muratcan87 yazdı:Merhabalar, eğer kesin bu iki saatten birisi olacaksa bileğinize uyduğu için Tudor diyorum. Yoksa Omega SMP'yi her konuda önde görüyorum. Ben de ince bilekli biri olarak çok sıkıntı çekiyorum istediğim saatleri almak konusunda :D

Railmaster 57' nedense fazla vintage geliyor. Ben de sizin gibi Omega SMP'yi önde görüyorum ancak ince bilekli olmanın dezavantajını yaşıyorum. Tudor seçimini yapsam aklımın bir köşesinde Omega'nın kalacağını da hissediyorum :)
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj mecako52 » 29 May 2024, 21:02

Anladığım kadarıyla omega smp300'ü hiç görmediniz ve bileğinize takmadınız. Bence kadran ve bezel olarak piyasadaki en iyi diver. Safir cam arka kapaktan görülen mekanizmaya ise diyecek laf yok. Bana göre submariner'dan kat kat üstün. Tek eksi yanı değinildiği gibi bileziği. Bi tık kaba bir bilezik. Fakat ikonik de bir bilezik. Bilekte de büyük durmuyor. Deneyince göreceksiniz.

Tudor çok şık, sadece ve iyi üretilmiş bir saat. Ama asla bir ikon değil. Asla "the one" değil. Hatta bence marka olarak da tudor tek saat olacak bir marka değil. Kabul etmek istemesem de rolex'in gölgesinde bir marka.

Omega smp 300, tudor bb58'in rakibi değil. Üstü. Beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı fakat ikisini de beğendim hangisini alayım? Derseniz tabi ki omega.

Bmw 3.20 ile mercedes E200 kıyaslamak gibi bir şey. Herkesin zevki farklıdır. Fakat kalite bir "gerçeklik"tir. Bu kıyasta omega her seferinde önde gelir.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj Heesh » 29 May 2024, 23:37

mecako52 yazdı:Anladığım kadarıyla omega smp300'ü hiç görmediniz ve bileğinize takmadınız. Bence kadran ve bezel olarak piyasadaki en iyi diver. Safir cam arka kapaktan görülen mekanizmaya ise diyecek laf yok. Bana göre submariner'dan kat kat üstün. Tek eksi yanı değinildiği gibi bileziği. Bi tık kaba bir bilezik. Fakat ikonik de bir bilezik. Bilekte de büyük durmuyor. Deneyince göreceksiniz.

Tudor çok şık, sadece ve iyi üretilmiş bir saat. Ama asla bir ikon değil. Asla "the one" değil. Hatta bence marka olarak da tudor tek saat olacak bir marka değil. Kabul etmek istemesem de rolex'in gölgesinde bir marka.

Omega smp 300, tudor bb58'in rakibi değil. Üstü. Beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı fakat ikisini de beğendim hangisini alayım? Derseniz tabi ki omega.

Bmw 3.20 ile mercedes E200 kıyaslamak gibi bir şey. Herkesin zevki farklıdır. Fakat kalite bir "gerçeklik"tir. Bu kıyasta omega her seferinde önde gelir.

Omega benimde dream saatim özellikleri zaten üst seviye ama benim bile bazen 17,5 bileğime 42 mm kasa ile 50 mm lug to lug aralığı keyfimi kaçırıyor bilezik daralmayasın sorun değil bana bence alacak arkadaşın gidip bir denemesi lazım
Omega için ek bir negatif te iç dış anti refle olduğu için dış refle zaman ile çiziliyor

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj ogeday » 30 May 2024, 13:29

mecako52 yazdı:Anladığım kadarıyla omega smp300'ü hiç görmediniz ve bileğinize takmadınız. Bence kadran ve bezel olarak piyasadaki en iyi diver. Safir cam arka kapaktan görülen mekanizmaya ise diyecek laf yok. Bana göre submariner'dan kat kat üstün. Tek eksi yanı değinildiği gibi bileziği. Bi tık kaba bir bilezik. Fakat ikonik de bir bilezik. Bilekte de büyük durmuyor. Deneyince göreceksiniz.

Evet daha deneme şansım olmadı. Ancak Lug to lug'ın 50 mm ve kordonun kaba, kalın olması düşündürüyor. Lug to lug'ı 49-50mm olan saatlerim bilekte sırıtırken Omega'nın nasıl duracağını merak ediyorum. İlk fırsatta Omega butiğinde deneyeceğim.

Amacım Tudor/Omega karşılaştırması asla değil. Kişisel fikrime göre Omega, Tudor ile yarışamaz. Sadece araştırmalarım sonucu 2 saat arasında kaldım. Tudor'un bileğime oturuşu hissiyatı hoşuma gitti. Omega da daha denemeden tarihi, tasarımı ve özellikleriyle kalbimi çaldı. Sanırım nihai kararımı Omega'yı denedikten sonra vereceğim.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj cemhk » 30 May 2024, 16:08

Omega'nın çelik kordonunu hiçbir zaman beğenmedim, tasarımı ve kalınlığı nedeniyle. Dolayısıyla geçmişte smp300 aldığımda silikon kayış aldım ve keyifle kullandım.

Tudor'un da çelik kordonundaki sahte perçinleri hiç sevmiyorum, onlar olmasa çok daha güzel olacak ama inatla ekliyorlar. Tudor için de aftermarket bir silikon kayış kullanıyorum, hem çok daha hafif hem de daha rahat.

Her ikisi de mekanizma açısından çok kaliteli, gerisi kolda nasıl durduğu ve kişisel zevke kalır.

Kendi adıma Omega'yı sattıktan sonra o segmentteki saat arayışımı GMT (yeni çıkan değil) alarak giderdim. Lug to lug 50mm gene, iri saat ama kollar da kalın olunca benim için kullanımı rahat.
Kullanıcı avatarı
cemhk

Mesaj Roxio » 30 May 2024, 18:07

Aynı bütçe aralığında başka alternatifler düşündünüz mü? Cartier, gs gibi

Kullanıcı avatarı
Roxio

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Mtn ve 287 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners