Geçmiş olsun,İnşaallah bulunur..mustafatugru yazdı:Satmak amacıyla Sahibinden İlan sitesinden Rolex marka ( Rolex Oyster Perperual Datejust 31 18 K Gelbgold Model referans no: 278278 Seri numarası:583N77Z0 ) değeri 1.1 milyonun tl olan saat için biri aradı. Saati almak istediğini söyledi, fiyatta anlaştıktan sonra saati alacağını söyledi. Kendisinin yurtdışında oldugunu Pendik de saatten anlayan kardeşinin bürosunda alışveriş yapabileceğimizi söyledi. 17.12.2023 tarihinde genç biri beni Pendikde karşıladı. Daha sonra kendini saati alacak kişinin kardeşi olarak tanıtan kişiyle Pendikdeki bürosunda buluştuk. Beni karşılayan genç bürodaki odaya girmedi, dışarda kaldı. Saati alacak kişinin kardeşi olduğunu söyleyen kişi vinç operatörü kiralama işi yaptıklarını söyledi. Bürodaki odada Saati inceledikten sonra saati satın aldıklarını söyleyerek benden iban numaramı istedi. Telefondan attığım iban numarasına parayı gönderdiklerini ve dekontu atacaklarını söyledi. Büroda paranın gelmesini beklerken saati aşağıdaki dolaba koyduklarını gördüm. Sonrasında ben telefona bakarken saniyeler içinde kapıdan kaçıp gittiler. Büronun 3-4 gün önce kiralandığını öğrendik. Mahkeme soruşturması halen devam etmekte olup şahıslar aranmaktadır. Saat piyasasında satmaya çalışacakları için seri numarasını verdiğim saate rastlayanların polisi yada beni aramasını 5057734307 rica ederim.
Olayın ceza ve borçlar hukukuna göre 2 ayrı yönü var.sasuta yazdı:Çok geçmiş olsun umarım biran önce yakalanarak hakettikleri cezayı alırlar. Yalnız yanlışım varsa düzeltin ama yakalansalar bile eğer bahse konu olan çalıntı ürün bulunmazsa herhangi bir tazminat vs alınamıyor galiba. Hırsızlar da bir kaç sene yatıp çıkıyorlar.
Dön TSF Çalıntı Kayıp Saat Raporu - Stolen Lost Watch Report
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir
|