TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çalıntı Rolex Saat Bildirimi / Datejust 31 18K 278278

TSF Uluslararası Çalıntı ve Kayıp Saat Veritabanı Kayıt

Mesaj mustafatugru » 24 Ara 2023, 09:39

Satmak amacıyla Sahibinden İlan sitesinden Rolex marka ( Rolex Oyster Perperual Datejust 31 18 K Gelbgold Model referans no: 278278 Seri numarası:583N77Z0 ) değeri 1.1 milyonun tl olan saat için biri aradı. Saati almak istediğini söyledi, fiyatta anlaştıktan sonra saati alacağını söyledi. Kendisinin yurtdışında oldugunu Pendik de saatten anlayan kardeşinin bürosunda alışveriş yapabileceğimizi söyledi. 17.12.2023 tarihinde genç biri beni Pendikde karşıladı. Daha sonra kendini saati alacak kişinin kardeşi olarak tanıtan kişiyle Pendikdeki bürosunda buluştuk. Beni karşılayan genç bürodaki odaya girmedi, dışarda kaldı. Saati alacak kişinin kardeşi olduğunu söyleyen kişi vinç operatörü kiralama işi yaptıklarını söyledi. Bürodaki odada Saati inceledikten sonra saati satın aldıklarını söyleyerek benden iban numaramı istedi. Telefondan attığım iban numarasına parayı gönderdiklerini ve dekontu atacaklarını söyledi. Büroda paranın gelmesini beklerken saati aşağıdaki dolaba koyduklarını gördüm. Sonrasında ben telefona bakarken saniyeler içinde kapıdan kaçıp gittiler. Büronun 3-4 gün önce kiralandığını öğrendik. Mahkeme soruşturması halen devam etmekte olup şahıslar aranmaktadır. Saat piyasasında satmaya çalışacakları için seri numarasını verdiğim saate rastlayanların polisi yada beni aramasını 5057734307 rica ederim.
Kullanıcı avatarı
mustafatugru

Re: Çalıntı Rolex Saat Bildirimi

Mesaj vysaknc » 24 Ara 2023, 11:30

mustafatugru yazdı:Satmak amacıyla Sahibinden İlan sitesinden Rolex marka ( Rolex Oyster Perperual Datejust 31 18 K Gelbgold Model referans no: 278278 Seri numarası:583N77Z0 ) değeri 1.1 milyonun tl olan saat için biri aradı. Saati almak istediğini söyledi, fiyatta anlaştıktan sonra saati alacağını söyledi. Kendisinin yurtdışında oldugunu Pendik de saatten anlayan kardeşinin bürosunda alışveriş yapabileceğimizi söyledi. 17.12.2023 tarihinde genç biri beni Pendikde karşıladı. Daha sonra kendini saati alacak kişinin kardeşi olarak tanıtan kişiyle Pendikdeki bürosunda buluştuk. Beni karşılayan genç bürodaki odaya girmedi, dışarda kaldı. Saati alacak kişinin kardeşi olduğunu söyleyen kişi vinç operatörü kiralama işi yaptıklarını söyledi. Bürodaki odada Saati inceledikten sonra saati satın aldıklarını söyleyerek benden iban numaramı istedi. Telefondan attığım iban numarasına parayı gönderdiklerini ve dekontu atacaklarını söyledi. Büroda paranın gelmesini beklerken saati aşağıdaki dolaba koyduklarını gördüm. Sonrasında ben telefona bakarken saniyeler içinde kapıdan kaçıp gittiler. Büronun 3-4 gün önce kiralandığını öğrendik. Mahkeme soruşturması halen devam etmekte olup şahıslar aranmaktadır. Saat piyasasında satmaya çalışacakları için seri numarasını verdiğim saate rastlayanların polisi yada beni aramasını 5057734307 rica ederim.
Geçmiş olsun,İnşaallah bulunur..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Re: Çalıntı Rolex Saat Bildirimi / Datejust 31 18K 278278

Mesaj argentum » 24 Ara 2023, 13:40

Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah hırsızlar yakalanır ve saatiniz size geri döner. Buna çok benzer bir olayı sanırım geçen sene forumumuzda okudum. Onda da yine kiralanan bir ofis vardı sanırım Kadıköy'de. Aynı şebeke büyük ihtimal.

21091116UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj argentum » 24 Ara 2023, 13:41

Şimdi baktım. O olay 2021 sonbaharında olmuş. Yöntem aynı.

21091116UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj sasuta » 24 Ara 2023, 18:38

Çok geçmiş olsun umarım biran önce yakalanarak hakettikleri cezayı alırlar. Yalnız yanlışım varsa düzeltin ama yakalansalar bile eğer bahse konu olan çalıntı ürün bulunmazsa herhangi bir tazminat vs alınamıyor galiba. Hırsızlar da bir kaç sene yatıp çıkıyorlar.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj manil » 24 Ara 2023, 20:34

sasuta yazdı:Çok geçmiş olsun umarım biran önce yakalanarak hakettikleri cezayı alırlar. Yalnız yanlışım varsa düzeltin ama yakalansalar bile eğer bahse konu olan çalıntı ürün bulunmazsa herhangi bir tazminat vs alınamıyor galiba. Hırsızlar da bir kaç sene yatıp çıkıyorlar.
Olayın ceza ve borçlar hukukuna göre 2 ayrı yönü var.

Yapılan iş ceza hukuku açısından tck 157 - dolandırıcılık kapsamına giriyor gibi gözüküyor. Diğer yandan kişisel uğradığınız kayıpları da haksız fiil sorumluluğu üzerinden cebri icra usulüyle gidermeniz mümkün. Bunlar tabi teoride olan şeyler. Pratikte en kötü ihtimale hazırlıklı olun derim.

Belli tutarın üzerindeki saat işlerinde 200 - 300 dolar az kazanıp referans sahibi kişiler üzerinden ya da piyasada düzgün esnaflığıyla tanınan kişiler üzerinden halletmek en doğrusu. Bunun alternatifi de yok bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj azizkaya » 24 Ara 2023, 23:57

Çok geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj LynXMaSTeR » 25 Ara 2023, 09:39

geçmiş olsun. inşallah saatiniz kısa zamanda bulunur, failler yakalanır ve cezasını çeker.
para hesaba geçmeden ürünü hiçbir şekilde teslim etmemek gerek, bu şekilde kasaya koyup duvarın arkasından alınma muhabbeti çok oluyor.
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Sonraki

Dön TSF Çalıntı Kayıp Saat Raporu - Stolen Lost Watch Report

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners