muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230225/3bcdd77034f86c185dcff06756c91a29.jpg[/img
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mtn yazdı:muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230225/3bcdd77034f86c185dcff06756c91a29.jpg[/img
Ben de beyaz kadranlı moonphase kullanıyorum, spor giyim harici antik kahve kayışla hemen her kıyafetle kombinlenebilir oluyor. Ayrıca bu saat gayet farkedilebilir, gördüğüm en güzel dress saatlerlerden. Umarım en kısa sürede kavuşursunuz:)
muratcan87 yazdı:Mtn yazdı:muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.
Ben de beyaz kadranlı moonphase kullanıyorum, spor giyim harici antik kahve kayışla hemen her kıyafetle kombinlenebilir oluyor. Ayrıca bu saat gayet farkedilebilir, gördüğüm en güzel dress saatlerlerden. Umarım en kısa sürede kavuşursunuz:)
Moonphase kadran da çok güzel gerçekten. Güzel günler göstersin size. Birkaç tane çok sade dresswatch'um olduğundan bu kez full calendar istemekteyim. Bu tarz saatlerin bana kalırsa en güzel örneklerini Patek'lerde görüyoruz, sonrasında ise JLC Master çok iyi iş çıkarmış. Son olarak Breitling Premier de çok hoş modeller çıkartmayı başardı bu anlamda ancak hemen hemen aynı fiyatlara JLC varken elim Breitling'e gitmez sanıyorum ki. Beyaz kadranın avantajı bence siyah, kahve ya da lacivert kayışa uygun olup kombinlenmesi çok kolay bir kadran oluşu. Bu saat de tam bir strapmonster bu haliyle. Fark edilir, edilmez benim için çok önemli değil. Benim saatten aldığım keyifi değiştirecek bir kriter değil. Ancak elbette saatçiliğin en üst noktalarından olan JLC ister istemez fark edilir, göze batar bir saat. Hemen hemen tüm versiyonlarını (Mavi kadran, beyaz kadran, ultra thin modeli, normal modeli, Moonphase, full calendar vs.) denedim ve bileğime de tam oluyor görünüyor. Aslında şu anda da alsam alacak durumdayım ancak keyfini çıkartmak ve saati bir tık daha ileri yaşlarım için beklemek istiyorum. Şu an jübile yapma fikri biraz erken geliyor, belki de bu yüzden
Mtn yazdı:muratcan87 yazdı:Mtn yazdı:muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.
Moonphase kadran da çok güzel gerçekten. Güzel günler göstersin size. Birkaç tane çok sade dresswatch'um olduğundan bu kez full calendar istemekteyim. Bu tarz saatlerin bana kalırsa en güzel örneklerini Patek'lerde görüyoruz, sonrasında ise JLC Master çok iyi iş çıkarmış. Son olarak Breitling Premier de çok hoş modeller çıkartmayı başardı bu anlamda ancak hemen hemen aynı fiyatlara JLC varken elim Breitling'e gitmez sanıyorum ki. Beyaz kadranın avantajı bence siyah, kahve ya da lacivert kayışa uygun olup kombinlenmesi çok kolay bir kadran oluşu. Bu saat de tam bir strapmonster bu haliyle. Fark edilir, edilmez benim için çok önemli değil. Benim saatten aldığım keyifi değiştirecek bir kriter değil. Ancak elbette saatçiliğin en üst noktalarından olan JLC ister istemez fark edilir, göze batar bir saat. Hemen hemen tüm versiyonlarını (Mavi kadran, beyaz kadran, ultra thin modeli, normal modeli, Moonphase, full calendar vs.) denedim ve bileğime de tam oluyor görünüyor. Aslında şu anda da alsam alacak durumdayım ancak keyfini çıkartmak ve saati bir tık daha ileri yaşlarım için beklemek istiyorum. Şu an jübile yapma fikri biraz erken geliyor, belki de bu yüzden
Teşekkür ederim. Çok güzel özetlemişsiniz konuyu. Breitling bana hitap etmiyor, ısınamadım. Premieri de inceledim baktım, o fiyat bandında omegayı tercih ederim sanırım. Ülkemizde satışının azlığı, bilinirlik gibi nedenlerden ötürü pek göremiyorum o markayı ondan da kaynaklanabilir.
Bu arada farkedilen saatler genelde moda saatleri oluyor zaten, en azından benim için öyle oldu:) Şu aşamada 'luxury' saatlere sahip olmadığım için marka doygunluğuna ulaşamadım. O yüzden ben biraz bütçe ve marka dengesi oluşturmaya çalışıyorum açıkçası:)
Dress olarak Longines master collection moonphase kullanıyorum. Çap 42mm bir tık büyük olduğunu düşünüyorum ama kalınlık 11.2mm olunca bir nebze olsun bileği rahatlatıyor. Çok komplikasyonlu saatlere kalınlıktan dolayı hiç bakmıyorum. Ayrıca koleksiyonu da tarz olarak da çeşitlendirmek istiyorum.
JLC'nin bu saatini de hep görüyorum. Kadranı müthiş dengeli ve çok şık. Alma imkanı varken değerlendirmek lazım bence. Bu hobinin ucu bucağı yok, elbette yeni hedefler koyarsınız:) Patek için ayrı bir paragraf açmak gerekir galiba
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 235 misafir
|