TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jübilenizi Hangi Saatle Yapardınız?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Jübilenizi Hangi Saatle Yapardınız?

Mesaj mturann » 21 Şub 2023, 11:48

varistas yazdı:Resim

Şunu aldığım gün jübilemi yapmış olacağım. Süre hedefini çok esnek tuttum, oğlumun düğününden önce alıcam inşallah (oğlum 3 yaşında).

:)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj muratcan87 » 25 Şub 2023, 10:25

Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.

Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj Mtn » 26 Şub 2023, 22:17

muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230225/3bcdd77034f86c185dcff06756c91a29.jpg[/img

Ben de beyaz kadranlı moonphase kullanıyorum, spor giyim harici antik kahve kayışla hemen her kıyafetle kombinlenebilir oluyor. Ayrıca bu saat gayet farkedilebilir, gördüğüm en güzel dress saatlerlerden. Umarım en kısa sürede kavuşursunuz:)
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj muratcan87 » 27 Şub 2023, 10:22

Mtn yazdı:
muratcan87 yazdı:Benim kısmetse son saat hedefim bir JLC. Lacivert, siyah ve koyu kahve deri kayışlarla günlük olmasa da çok sıklıkla kullanmak istiyorum. Bir dresswatch-sever olarak bana en hitap eden saat bu geliyor. Hep bir full calendar saat istiyorum. JLC’nin mekanizma konusundaki başarısına hayranım. Bilinirlik, fark edilebilirlik vs. gibi şeyler ise benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Fiyat, markanın konumu vs. gibi statüsel kriterler açısından da bana uymayacak bir saat değil. Varını yoğunu saate yatıran biri olmak ya da maddi gücü olup herhangi bir saat tutku ve görgüsü olmadan pahalı ve bilinir bir şey alıp geçen biri olmak istemiyorum. 10-15 yıl içerisinde emeklilik hediyem gibi kendime bu saati alıp bu defteri kapatayım istiyorum. Umarım gerçekleşir.

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230225/3bcdd77034f86c185dcff06756c91a29.jpg[/img

Ben de beyaz kadranlı moonphase kullanıyorum, spor giyim harici antik kahve kayışla hemen her kıyafetle kombinlenebilir oluyor. Ayrıca bu saat gayet farkedilebilir, gördüğüm en güzel dress saatlerlerden. Umarım en kısa sürede kavuşursunuz:)

Moonphase kadran da çok güzel gerçekten. Güzel günler göstersin size :champ: . Birkaç tane çok sade dresswatch'um olduğundan bu kez full calendar istemekteyim. Bu tarz saatlerin bana kalırsa en güzel örneklerini Patek'lerde görüyoruz, sonrasında ise JLC Master çok iyi iş çıkarmış. Son olarak Breitling Premier de çok hoş modeller çıkartmayı başardı bu anlamda ancak hemen hemen aynı fiyatlara JLC varken elim Breitling'e gitmez sanıyorum ki. Beyaz kadranın avantajı bence siyah, kahve ya da lacivert kayışa uygun olup kombinlenmesi çok kolay bir kadran oluşu. Bu saat de tam bir strapmonster bu haliyle. Fark edilir, edilmez benim için çok önemli değil. Benim saatten aldığım keyifi değiştirecek bir kriter değil. Ancak elbette saatçiliğin en üst noktalarından olan JLC ister istemez fark edilir, göze batar bir saat. Hemen hemen tüm versiyonlarını (Mavi kadran, beyaz kadran, ultra thin modeli, normal modeli, Moonphase, full calendar vs.) denedim ve bileğime de tam oluyor görünüyor. Aslında şu anda da alsam alacak durumdayım ancak keyfini çıkartmak ve saati bir tık daha ileri yaşlarım için beklemek istiyorum. Şu an jübile yapma fikri biraz erken geliyor, belki de bu yüzden :D
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj Mtn » 27 Şub 2023, 12:44

muratcan87 yazdı:
Mtn yazdı:

Moonphase kadran da çok güzel gerçekten. Güzel günler göstersin size :champ: . Birkaç tane çok sade dresswatch'um olduğundan bu kez full calendar istemekteyim. Bu tarz saatlerin bana kalırsa en güzel örneklerini Patek'lerde görüyoruz, sonrasında ise JLC Master çok iyi iş çıkarmış. Son olarak Breitling Premier de çok hoş modeller çıkartmayı başardı bu anlamda ancak hemen hemen aynı fiyatlara JLC varken elim Breitling'e gitmez sanıyorum ki. Beyaz kadranın avantajı bence siyah, kahve ya da lacivert kayışa uygun olup kombinlenmesi çok kolay bir kadran oluşu. Bu saat de tam bir strapmonster bu haliyle. Fark edilir, edilmez benim için çok önemli değil. Benim saatten aldığım keyifi değiştirecek bir kriter değil. Ancak elbette saatçiliğin en üst noktalarından olan JLC ister istemez fark edilir, göze batar bir saat. Hemen hemen tüm versiyonlarını (Mavi kadran, beyaz kadran, ultra thin modeli, normal modeli, Moonphase, full calendar vs.) denedim ve bileğime de tam oluyor görünüyor. Aslında şu anda da alsam alacak durumdayım ancak keyfini çıkartmak ve saati bir tık daha ileri yaşlarım için beklemek istiyorum. Şu an jübile yapma fikri biraz erken geliyor, belki de bu yüzden :D

Teşekkür ederim. Çok güzel özetlemişsiniz konuyu. Breitling bana hitap etmiyor, ısınamadım. Premieri de inceledim baktım, o fiyat bandında omegayı tercih ederim sanırım. Ülkemizde satışının azlığı, bilinirlik gibi nedenlerden ötürü pek göremiyorum o markayı ondan da kaynaklanabilir.
Bu arada farkedilen saatler genelde moda saatleri oluyor zaten, en azından benim için öyle oldu:) Şu aşamada 'luxury' saatlere sahip olmadığım için marka doygunluğuna ulaşamadım. O yüzden ben biraz bütçe ve marka dengesi oluşturmaya çalışıyorum açıkçası:)
Dress olarak Longines master collection moonphase kullanıyorum. Çap 42mm bir tık büyük olduğunu düşünüyorum ama kalınlık 11.2mm olunca bir nebze olsun bileği rahatlatıyor. Çok komplikasyonlu saatlere kalınlıktan dolayı hiç bakmıyorum. Ayrıca koleksiyonu da tarz olarak da çeşitlendirmek istiyorum.
JLC'nin bu saatini de hep görüyorum. Kadranı müthiş dengeli ve çok şık. Alma imkanı varken değerlendirmek lazım bence. Bu hobinin ucu bucağı yok, elbette yeni hedefler koyarsınız:) Patek için ayrı bir paragraf açmak gerekir galiba :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj muratcan87 » 27 Şub 2023, 17:21

Mtn yazdı:
muratcan87 yazdı:
Mtn yazdı:

Teşekkür ederim. Çok güzel özetlemişsiniz konuyu. Breitling bana hitap etmiyor, ısınamadım. Premieri de inceledim baktım, o fiyat bandında omegayı tercih ederim sanırım. Ülkemizde satışının azlığı, bilinirlik gibi nedenlerden ötürü pek göremiyorum o markayı ondan da kaynaklanabilir.
Bu arada farkedilen saatler genelde moda saatleri oluyor zaten, en azından benim için öyle oldu:) Şu aşamada 'luxury' saatlere sahip olmadığım için marka doygunluğuna ulaşamadım. O yüzden ben biraz bütçe ve marka dengesi oluşturmaya çalışıyorum açıkçası:)
Dress olarak Longines master collection moonphase kullanıyorum. Çap 42mm bir tık büyük olduğunu düşünüyorum ama kalınlık 11.2mm olunca bir nebze olsun bileği rahatlatıyor. Çok komplikasyonlu saatlere kalınlıktan dolayı hiç bakmıyorum. Ayrıca koleksiyonu da tarz olarak da çeşitlendirmek istiyorum.
JLC'nin bu saatini de hep görüyorum. Kadranı müthiş dengeli ve çok şık. Alma imkanı varken değerlendirmek lazım bence. Bu hobinin ucu bucağı yok, elbette yeni hedefler koyarsınız:) Patek için ayrı bir paragraf açmak gerekir galiba :thumbup:

Teşekkürler :thumbup:

Breitling açıkçası bana da hitap etmiyor ancak yeni Premier’leri dizayn olarak gerçekten çok beğendim. Zaten çoğunlukla da bir Breitling aldığıma inanamıyorum diyen yeni Premier sahipleri görüyorum internette.

Anlıyorum, benim kendi adıma lüks saat segmenti diyebileceğim segmentte de saatlerim var. JLC, Blancpain gibi bir marka ile jübile yapmayı düşünüyorum. Ancak burada önemli olan aslında kendimize, bütçemize uyan saatler arasından doğru seçimi yapabilmek. Saygı duyduğum ya da entellektüel bulduğum seviye bu benim. O nedenle daha lüks marka olsun değil bütçem dahilinde en iyisi olsun derdindeyim. Bileğimden ötürü benim için sınır 40mm dial, 50mm lug to lug gibi duruyor. Kalınlığa her zaman takılmıyorum. Hatta hafif kalın saatleri seviyorum da diyebilirim. Tasarımlarına bayıldığım IWC ise kalınlık olarak en gözüme batan ve istediğim halde kalınlığı yüzünden bileğimde bir garip duran bir saat markası mesela. Onun dışında ultrathin'ler yerine normal 10-15mm arasında kalınlıktaki saatleri zevkle takarım.

Patek benim için saat dünyasının en üstünü temsil ediyor. Ancak yılda 60bin adet saat üreten bir firmadan saat almak için boğazda oturuyor olmalıyım diye düşünüyorum :D Bu bundan 10-15 sene öncesinde böyle değildi. Genel müdür ya da büroktrat saati bile denebilirdi. Öyle ki rolex ya da Omega'nın x2,x3'üne aynı komplikasyon ve materyallerdeki Patek'leri almak işten bile değildi. Öyle kalsa muhtemelen hedefi de oraya koyardım herhalde. Şimdi ise JLC diyorum. JLC'nin bir Patek olmayacağını düşünüyorum. En iyi mekanizma ancak en iddialı saatler değiller. Bu anlamda bana çok uyuyor. Bakalım belki bir çılgınlık yapıp önce de alabilirim. İnsan gaza geliyor zira ancak kendimi tutma konusunda da iyi bir disiplinim vardır :lol:
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj murat3406 » 03 Mar 2023, 01:21

Piaget Altiplano ultimate mekanik saati ve Jaeger-Reverso Gyrotourbillon saati hayal olanlar.
Ulasilabilir olanlar ise 1967 Bulova Accutron Spaceview ve aynı saatin spaceview 2 modeli

SM-A047F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
murat3406

Mesaj Heesh » 03 Mar 2023, 13:41

Patek olabilir di

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners