Archimed » 20 Nis 2022, 12:16
Çok geçmiş olsun. 5 yıl önce benim de başıma geldi, karakola gittiğimizde yalandan bir ifade aldılar. Ertesi gün sabah da P....t isimli alarm firmasından pazarlamacı geldi, meğer hırsızlık olayı yaşanan yerlerin bilgilerini karakoldan almışlar. P....t firmasının bu etik dışı pazarlama ve veri toplamasından rahatsız oldum, gelen elemanı hakaret ederek kovdum ve alarmı da rakip firmadan aldım, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Alarm hakikaten caydırıcılık sağlıyor.
Hırsızlık olayından önce benim kilit sisteminin güvenli olduğunu düşünüyordum, çelik kapının kilidi kapının hem sağ, hem sol, hem de alt ve üst tarafını kilitliyor, üstelik kapının çelik kasasının etrafı da beton ile kaplı. Hırsızlar da kendilerini geliştirmişler; vakumlu bir alet geliştirip onunla kilidi patlattıktan sonra kapıyı kolayca açmışlar, anladığım kadarıyla vakumlu alet çok ses de çıkartmıyor.
İnsanların gelir gider dengelerinin bozulduğu, suçluların ifadesi alındıktan sonra salıverildiği, sokakta ne idüğü belirsiz kayıt dışı kişilerin dolaştığı ortamda maalesef benzer hırsızlık olaylarının daha da artacağı, adalet ve emniyet teşkilatının da gerekli tedbirleri alıp yeni düzenlemeler yapmadığı durumda da artık vatandaşın gerekirse kendi adaletini uygulayacağını düşünüyorum.