TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch and Omega

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch and Omega

Mesaj manil » 26 Mar 2022, 11:23

yahu kardeşim, adamlar sabahın köründe tesbih tanesi gibi dizmiş herkesi kapıya, sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında. Halen bu iş başarılı mı başarısız mı, iyi mi kötü mü ahkam kesmek bana gerçekten kusura bakmayın ama komik geliyor. Sonuç olarak bunlar ticari kuruluş, kar hedefi olan kurumlar. Omega şu reklamı milyar dolar verse zor yapardı, takdir etmek lazım.

İkinci konu, bu saat omega speedmaster'a ihanet gibi görenlere, bu da açıkçası çok doğru değil, adamlar sadece plastik kalıbını vermişler saate, bundan da neden bu kadar duygusal yorum çıkarıyoruz ki? Şu an speedmaster'ların daha da değerleneceğini düşünüyorum, bu pazarlama açısından bence işletme okullarında okutulacak nitelikte bir başarıdır. Polemik vs sevmiyorum o nedenle de yazmıyorum, cidden bunun üzerine cevap yazarsanız sevinirim. Sonuçta bu marka Omega. Dünyanın en iyi profesyonellerini istihdam ediyor, burada insanların aklına gelen herşey daha ilk staff meeting'de masaya yatırılmıştır, bunu gözden kaçırıyoruz bence. Netice olarak, öyle ya da böyle bence bu ürün son derece başarılı tasarlanmış ve rakip firmaları kesinlikle boşa düşürmüş bir şey. 30k frank'a saat üretip grey'de milyon avrolara satan iş modeli ile bunu karşılaştırın bence. Son derece demokratik diyebiliriz.

Araştırma, planlama, arge, inovasyon ne ararsanız var. Bence kişisel olarak beğenin beğenmeyin ayrı bir şey ama şu foruma bile bu canlılığı getirmişse cidden önemli bir aksiyondur.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Umutunal » 26 Mar 2022, 11:32

manil yazdı:yahu kardeşim, adamlar sabahın köründe tesbih tanesi gibi dizmiş herkesi kapıya, sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında. Halen bu iş başarılı mı başarısız mı, iyi mi kötü mü ahkam kesmek bana gerçekten kusura bakmayın ama komik geliyor. Sonuç olarak bunlar ticari kuruluş, kar hedefi olan kurumlar. Omega şu reklamı milyar dolar verse zor yapardı, takdir etmek lazım.

İkinci konu, bu saat omega speedmaster'a ihanet gibi görenlere, bu da açıkçası çok doğru değil, adamlar sadece plastik kalıbını vermişler saate, bundan da neden bu kadar duygusal yorum çıkarıyoruz ki? Şu an speedmaster'ların daha da değerleneceğini düşünüyorum, bu pazarlama açısından bence işletme okullarında okutulacak nitelikte bir başarıdır. Polemik vs sevmiyorum o nedenle de yazmıyorum, cidden bunun üzerine cevap yazarsanız sevinirim. Sonuçta bu marka Omega. Dünyanın en iyi profesyonellerini istihdam ediyor, burada insanların aklına gelen herşey daha ilk staff meeting'de masaya yatırılmıştır, bunu gözden kaçırıyoruz bence. Netice olarak, öyle ya da böyle bence bu ürün son derece başarılı tasarlanmış ve rakip firmaları kesinlikle boşa düşürmüş bir şey. 30k frank'a saat üretip grey'de milyon avrolara satan iş modeli ile bunu karşılaştırın bence. Son derece demokratik diyebiliriz.

Araştırma, planlama, arge, inovasyon ne ararsanız var. Bence kişisel olarak beğenin beğenmeyin ayrı bir şey ama şu foruma bile bu canlılığı getirmişse cidden önemli bir aksiyondur.

Harika bir tespit. Yurtdışında 500 metreye ulaşan kuyruklar… Bundan ala reklam mı olur?
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj Althor » 26 Mar 2022, 11:32

ephesus yazdı:Akasya'ya gittim, sırayı gördüm, geri döndüm.

SM-N970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Resim

Ben de ayni sekilde iceri girdikten sonra bu manzarayi gorup geri dondum. Sabah 7de gelenler liste olusturmus, herkes gergin ve ofkeli… Ilginc bir ortamdi :D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Althor

Mesaj copycat » 26 Mar 2022, 11:32

Ben olsam bu kuyrukları kullanır, "öldü bitti dediğiniz ülkemde, insanlar 4.000 TL'ye saat almak için birbirini eziyorlar, işte varlık kuyrukları" diye tweet atardım.[emoji2]

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son copycat tarafından 26 Mar 2022, 11:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj oxygene » 26 Mar 2022, 11:36

Sarı sitede ilan koymuşlar bile. Fiyat 20,000 tl. Muhtemelen mağaza çalışanı.
Kullanıcı avatarı
oxygene

Mesaj mvurucu » 26 Mar 2022, 12:13

Olur mu abi! Ne ticari basarisi omega marka degeri yerlerde
Yurdun dort yaninda speedy ler yakiliyor omega ya lanet okunuyor...

Adam sahane ticari hamle yapti burada hala kraldan cok kralcilqr yok yeaaa yakinda seamaster da swatch olur..dogan gorunumlu sahin kofteci minibuscu takar diye seviyesizce yorum yaziyor...
Adam hic dusunmedi bunlari..koskoca marka ya tutarsa diye hamle yapti.burada hakim kani bu

Ha bir de mevzuya asgari ucretten alim gucunden falan dan diye girip yazmis olmak icin yazanlar var

İste forumun muthis farkli bakis acilari ve uye cesitliligi
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj mvurucu » 26 Mar 2022, 12:15

danGerfuLL yazdı:Asgari ücret şu kadar ve evet adam bu saate o kadar para mı versin?

250 yazıldığı kadar okunması da kolay ama sonuna $ koyunca bizde 3600 TL ye tekabül ediyor. Meslek ayırmakla ilgisi yok gelirle ilgisi var. Bu saat Avrupa'daki, Japonya'daki, Avustralya'daki ve Amerika'daki her gelir grubunun alabileceği bir saat ve Türkiye için bu durum geçerli değil.

Belli başlı ülkelerde herkese hitap ederken bizde alt gelir grubuna hitap edemiyor. O onu alamasın mı, bu bunu alamasın mı, bana ne kim ne isterse alsın. Ama dışarıdaki ekonomik durumun da bir idrakina varın

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guzel kardesim sen konuyu hic anlamamissin
Ne biz ne omega haydi asgari ucretle gecinenler kosun bu saati alin demiyor
Adam bir ticari hamle yapmis 5k usd bandindaki modelini giris seviye markasi ile 250 usd ye veriyor
Kim alir kim almaz bize ne?!
Ulkedeki gelir adaletsizligi tl nin deger kaybi bunlar vbambaska konular buraya nerden bagladin inan anlamadim
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj adorno » 26 Mar 2022, 12:25

Althor yazdı:
manil yazdı:Arkadaşlar, AVM'lerden foto felan koyma imkanı var mı, durum nedir görelim. Dünya genelinde bi talep patlaması olmuş.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Seyir 'kültür endustrisi' tanımına uygun hareket ediyor. İzdihamlar, mahşeri kalabalık, bazı ülkelerde cikacak tartışmalar, belki de güvenlik ekiplerinin müdahaleleri, bu da bir reklam vs vs. Hepsi tek amaca hizmet ediyor: kat-i şart olan tarih ve değer in üzerine inşaa edilenin içini boşaltmak. Amac nedir? Para kazanmak.
Swatch bozulunca tamir olmayan, ölen bir eşya, kullanılan malzeme de zamana karşı ölen bir malzeme diğer taraftan.
Kullanılan marka daha doğrusu alet edilen marka tarihi olan, yıllara direnen makineler üretmiş Omega. Bilerek isteyerek logosu yazılmış, font vs
Konu hiç de duygusal tepki değil ahlaki ve etik bir tespittir.
Bu 'cilginca' satış tekniklerinin markaya verecegi/ birakacagi imajı ya da maddi/ manevi değeri bir kaç aylık borsa kotasyonlarindan değil,
Bir süre sonra selin gidip kalanlara baktigimiz zaman göreceğiz. Hasılı kelam

İlk defa olmuyor, son defa da olmayacak.

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners