yahu kardeşim, adamlar sabahın köründe tesbih tanesi gibi dizmiş herkesi kapıya, sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında. Halen bu iş başarılı mı başarısız mı, iyi mi kötü mü ahkam kesmek bana gerçekten kusura bakmayın ama komik geliyor. Sonuç olarak bunlar ticari kuruluş, kar hedefi olan kurumlar. Omega şu reklamı milyar dolar verse zor yapardı, takdir etmek lazım.
İkinci konu, bu saat omega speedmaster'a ihanet gibi görenlere, bu da açıkçası çok doğru değil, adamlar sadece plastik kalıbını vermişler saate, bundan da neden bu kadar duygusal yorum çıkarıyoruz ki? Şu an speedmaster'ların daha da değerleneceğini düşünüyorum, bu pazarlama açısından bence işletme okullarında okutulacak nitelikte bir başarıdır. Polemik vs sevmiyorum o nedenle de yazmıyorum, cidden bunun üzerine cevap yazarsanız sevinirim. Sonuçta bu marka Omega. Dünyanın en iyi profesyonellerini istihdam ediyor, burada insanların aklına gelen herşey daha ilk staff meeting'de masaya yatırılmıştır, bunu gözden kaçırıyoruz bence. Netice olarak, öyle ya da böyle bence bu ürün son derece başarılı tasarlanmış ve rakip firmaları kesinlikle boşa düşürmüş bir şey. 30k frank'a saat üretip grey'de milyon avrolara satan iş modeli ile bunu karşılaştırın bence. Son derece demokratik diyebiliriz.
Araştırma, planlama, arge, inovasyon ne ararsanız var. Bence kişisel olarak beğenin beğenmeyin ayrı bir şey ama şu foruma bile bu canlılığı getirmişse cidden önemli bir aksiyondur.