TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sahibinden sitesindeki Nijeryalı dolandırıcılar +234 dikkat

TSF Uluslararası Çalıntı ve Kayıp Saat Veritabanı Kayıt

Sahibinden sitesindeki Nijeryalı dolandırıcılar +234 dikkat

Mesaj Eterna » 29 Haz 2021, 10:23

MWC saatimi dün sahibinden sitesine koydum. Hemen bir sürü favoriye alanlar oldu. Bir iki arayan oldu. Tamam dedim bu kadar çabuk rağbet oluyorsa yakın zamanda satılır.

Gece saat 23.00 civarı whats up mesaj geldi. Numara +234 708 450 2067

Baktım İngilizce yazılmış. Profl fotosunda bir asker resmi var. Saat sıfır mı, bir kusuru var mı, kutusunda mı falan sorular sordu.

Sonra da tamam alıyorum, ben Kanada'da askerim. Görev için Nijerya ya gidiyorum. Nijerya daki birliğime gönderin dedi. Bir iki mesaj bir şey demedim. Normal cevap verdim. Sonra uzatmadım engelledim bitirdim konuyu.

Sonra merak ettim. Acaba mevzu nasıl devam edecekti. Nasıl deneyecekti dolandırmayı. İnternete yazayım bakayım dedim. Bakmaz olaydım. Nijeryalı sahibinden dolandırıcıları çok meşhurmuş. Değerli saat ve bilgisayarları bu şekilde çarpıyolarmış.

Hepsini profil fotosunda asker oluyor. Oğluma, kızıma, yeğenime Nijerya'ya gönderiyorum. Veya bana yaptıkları gibi; görev için Nijerya ya gidiyorum oradaki adresime gönderin lütfen. Kargo parasınıda ekleyip göndereceğim diyorlarmış.
Hesap bilgilerini alıyorlarmış göndermek üzere.

Ertesi gün Bank of America diye güzel hazırlanmış çakma bir mail geliyormuş. Kargoyu gönderip kargo bilgilerini bize gönderin. Paranın blokesi kalkıp hesabınıza yatacak diye. Güldüm bunu kim yer diye. Google da baktım yiyen çok olmuş. Güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım.

Adamlar demek bizim halkı tanımış Nijerya dan bizi dolandırıyorlar.

Google a Nijeryalı dolandırıcılar, sahibinden, + 234 yazın ne hikayeler çıkıyor. Kaç kişi saatini Nijerya ya göndermiş..

Resim, telefon ve yazışmalar bunlar.

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Sahibinden sitesindeki Nijeryalı dolandırıcılar +234 dik

Mesaj DHLadam » 29 Haz 2021, 13:55

Herkese merhaba, değeri olan her şeyle ilgileniyorlar, cep telefonu, fotoğraf makinesi, drone vb. +1 ABD numarasından da whatsapp mesajı atıp Adana incirlik'te görevli subayım diye sallamasyon hikayeleri de mevcut.

Ben direkt orta parmak emojisi yolladığımda anında engelledi :)

Bilginize,

Cihancan
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

Mesaj Miscen » 29 Haz 2021, 15:48

Öncelikle geçmiş olsun, dikkatiniz sayesinde sıkıntı yaşamamışsınız.

Aslında biraz İngilizce bilen hiç bir şekilde bunlar tarafından dolandırılmaz, çünkü Kanada'lı veya Amerika'lı bir askerin İngilizce'si bu kadar kötü olamaz :) Bir tarafta "wrist watch" diyor öbür tarafta "clock" diye bahsediyor, gramer sıkıntısı da cabası tabi.
Kullanıcı avatarı
Miscen

Mesaj Ahmetrefik » 29 Haz 2021, 16:00

Bu adamlar o kadar cahilce hareket ediyorlar ki ,hangi saati veya neyi istediğini dahi bilmiyor,rastgele sallıyor tutarsa, satın alacağı saat hakkında en ufak bir detayın dahi farkında değiller, bir iki yoklama yaptığınızda zaten yakayı ele veriyor.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj yus49 » 01 Tem 2021, 10:25

Bana da yazmisti ayni abi kendisine tesekkur ettim milli hirsizlarim bana yeter dedim sustu aradan iki saat gecti ayni birlikten badisine gostermis o da cok begenmis sanirim saati o yazdi. 3 hayirla kendisini de yolcu ettim. 1-2 derken nerdeyse tum birlik yazdi careyi gec kesfedip ilani kaldirdim.
Kullanıcı avatarı
yus49

Mesaj gshockseca » 09 Ağu 2021, 08:42

Aynı telefon numarası aynı fotoğraf.. Geçen gün bana da yazmış, uyanık shbndn de bulunan tüm saatlerimi almak istiyormuş, hemen durumu anladım ve engelledim.
Kullanıcı avatarı
gshockseca

Mesaj Tlg » 27 May 2022, 15:40

Bugün bana da yazdı bunlar.
Daha ilk cümleden, yabancı numaradan, asker fotoğrafından anladım bunlar olduğunu.
Acil satmam lazım falan dedim. Fiyatı da düştüm (istemedikleri halde).
Aynı banka maili bana da geldi.
Mail geldi, güvenli transferi anladım, fakat kargo gönderecek param yok dedim. Kargo parasını direk gönderirseniz az sonra kutuyu PTT ye teslim ederim dedim. Cevap vermedi. Sonra almayacaksanız oyalamayın acil satmam lazım falan dedim (panik ile yanlış yaparlar mı diye :) )
Türkçe olarak küfür ettiler.
Ben de siz türkçe biliyor muydunuz? Beni google translate ile uğraştırdınız. Alacaksanız biraz daha indirim yapayım almayacaksanız oyalamayın falan diye trolllüğe devam edince engellediler.
Kullanıcı avatarı
Tlg

Mesaj mavra57 » 01 Haz 2023, 13:30

Bana yazan da övünmek gibi olmasın da yüzbaşıydı 8-) Parayı yatırın kargolayayım dedim, parayı yatırdık, banka size mail attı dediler. Mail özenle hazırlanmış (!) Parayı yatıranın ünvanı bile yazıyor, ürünü hemen kargola diyor, kargo faturasını at yoksa yasal işlem başlatırım (banka olarak (!!)) diyor, hatta banka Müdürünün resmi bile var :lol: :lol: Bu çabaya saygı duydum valla :super:

Resim
Kullanıcı avatarı
mavra57

Sonraki

Dön TSF Çalıntı Kayıp Saat Raporu - Stolen Lost Watch Report

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners