adamlar vermedikçe üzerine üzerine gitmek yerine başka saatlere yöneldiğimiz zaman onlarda aa kardeşim bu ters tepmeye başladı deyip bu politikadan vaz geçecekler
mesela bir kere sordun , iki kere sordun tamam artık 3 e gerek yok , yada bekleyin dediler 2 ay bekledin 5 ay bekledin daha fazla beklemeye gerek yok
saçma durum sürekli gidip istemek. Kararlı bir şekilde biz kullanıcılar vermiyor musun kardeşim iyi bende gider başka saat alırım o zaman demeye başlayınca bu satış politikası değişir.
sen dersin sallamaz , ben derim sallamaz ama 1000 kişi derse o zaman müşterimiz başka markaya kayıyor bu satış bölgesinde diye satmaya başlar.
greyci içinde bu geçerli sen , ben normal kullanıcı retail üzerine fiyattan inatla almayı reddedersek talep azalır ve ikinci el fiyatlar iner
genel konuşuyorum bu son yazdıklarımı üstünüze alınmayın bu arada. Ama kabul edelim ki pek çok insan da içimizde rolexi muhteşem işçiliği için değil yarın öbür gün satarsam para kaybetmem hatta para kazanırım, kolumda prestij sağlar mantığı ile alıyor.
öyle olunca da bayi istediği kuralı koymaya başlar , müşteri her zaman haklıdır dan çölde su arayan bedevi muamelisene dönüyor iş.
misal burada forumda aabiii grand seikoya o para verilir mi ? japonun prejtiji yok , spring drive quartz yea , iwc de şöyle böyle , panerai hepsi aynı , zenith vıdı vıdı , omegalar o parayı etmez diye gargara yapıyoruz değil mi ?
bu saatleri satmaya çalışan arkadaşlara en ölüsünden teklifler veriyoruz değil mi ?
o zaman bende rolex bayisi olsam 2 datejust alda öyle gel derim