TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient kurmalı otomatik vs otomatik kararsızlığı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient kurmalı otomatik vs otomatik kararsızlığı

Mesaj kalibre » 11 Oca 2021, 20:41

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılmama rağmen ikinci kez başlık açmış bulunuyorum. sanırım çok pür dikkat biriyim tüm detaylar benim için sorun olabiliyor bir anda. saat konusuna çok hassasiyet gösteren biriyim gerek mekanizması gerek zamanın soyut kavramının bende ruhsal açıdan açıklaması derindir. hakeza sizleri uzun zaman okuduktan sonra aranıza katıldım. bugünkü kararsızlığımı sizlerin görüşüyle neticeye erdirmek niyetim. orientten otomatik bir saat aldım fakat çok bilgim olmadığı için bazı değişkenlikleri kaçırmışım; aldığım saatim kurmalı değil doğrudan otomatik bir saatmiş. ve 750 tl fark ile elden kurmalı (daha beyaz kadranlı) modelini ile değiştirebilirim fakat bu saatimi çok sevdim, neredeyse göndermek istemiyorum; bej rengi kadranı ile beni kendine bağladı diyebilirim. Sizlere sormak istediğim elden kurması olmayan bir saat ilerde bir sorun çıkarır mı ya da ön göremediğim, deneyimlemediğim bir olumsuz fark yaratabilir mi? Yoksa herhangi bir konfor, ruhsal veya iktisadi olarak değer farkı yaratmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
kalibre

Re: Orient kurmalı otomatik vs otomatik kararsızlığı

Mesaj SelAc » 11 Oca 2021, 20:47

Herhangi bir arıza söz konusu değilse hiç bir sorun yaşamazsınız. El ile kurulmayan iki Orient kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Bilek hareketi ile çok kısa sürede kuruluyor zaten.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj kalibre » 11 Oca 2021, 21:20

SelAc yazdı:Herhangi bir arıza söz konusu değilse hiç bir sorun yaşamazsınız. El ile kurulmayan iki Orient kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Bilek hareketi ile çok kısa sürede kuruluyor zaten.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim :) görüşleriniz benim için önemli.
Kullanıcı avatarı
kalibre

Mesaj iskampavya » 11 Oca 2021, 22:24

Otomatik pratik, kurmalı meşakatli ama zevklidir, herkese göre değildir kurmalı. ikisi de güvenilir mekanizmaya sahip ise sorunsuz kullanırsınız.
Güle güle kullanın

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
iskampavya

Mesaj kalibre » 11 Oca 2021, 22:51

iskampavya yazdı:Otomatik pratik, kurmalı meşakatli ama zevklidir, herkese göre değildir kurmalı. ikisi de güvenilir mekanizmaya sahip ise sorunsuz kullanırsınız.
Güle güle kullanın

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim görüşünüz için ama elle kurma özelliği olmayan otomatik saatte sahibim şu an. doğru anladım değil mi iletinizi.
Kullanıcı avatarı
kalibre

Mesaj Boagrius » 14 Oca 2021, 12:21

Hangi model orient aldınız? Elle kurulan model olarak bahsettiğiniz aynı zamanda otomatik midir?
Kullanıcı avatarı
Boagrius

Mesaj kalibre » 14 Oca 2021, 20:01

Boagrius yazdı:Hangi model orient aldınız? Elle kurulan model olarak bahsettiğiniz aynı zamanda otomatik midir?

Orient FDB08001W0 aldım ben. evet ötekisi de hem elle kurulum hem otomatik bir saat o da Orient FAG02002W0.. Fakat tercihimi yaptım değişim yapmayacağım elle kurulum olmayan normal otomatik saatimle devam etme istiyorum ve kullanmaya başladım zira kadranı krem renginde ve kahve kayış çok daha güzel duruyor. ve fiyat farkı da değer mi tam emin olamadım. Sanırım bu eksiklik yüzünden pişman olmam diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
kalibre

Mesaj Boagrius » 15 Oca 2021, 13:05

kalibre yazdı:
Boagrius yazdı:Hangi model orient aldınız? Elle kurulan model olarak bahsettiğiniz aynı zamanda otomatik midir?

Orient FDB08001W0 aldım ben. evet ötekisi de hem elle kurulum hem otomatik bir saat o da Orient FAG02002W0.. Fakat tercihimi yaptım değişim yapmayacağım elle kurulum olmayan normal otomatik saatimle devam etme istiyorum ve kullanmaya başladım zira kadranı krem renginde ve kahve kayış çok daha güzel duruyor. ve fiyat farkı da değer mi tam emin olamadım. Sanırım bu eksiklik yüzünden pişman olmam diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bence doğru bir seçim yapmışsınız, saatinizi düzenli takarsanız manuel kurmaya gerek yok zaten.
Kullanıcı avatarı
Boagrius

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners