Konuyu açan arkadaşınız olarak bir açıklama yapmam gerektiğini düşünüyorum.
Yaptığım sahte/taklit saatleri savunmak veya içinde ne idüğü belirsiz bir makine bulunan saatleri savunmak değil. Ilk mesajda da belirttiğim gibi sahte/taklit saatler kimsenin tercih etmemesi gereken, çakma saatlerdir. Yüksek fiyatlı bir datejust modele sahip olamayan fakat isteyen insanların bu saatin sahtesini almasındansa, örneğin 100 dolarlık pagani modelini almasının daha mantıklı olduğunu, bu saatlerin orjinal modelinin görüntü olarak kopyası olduğunu, fakat içindeki seiko mekanizması ile çakma saatten farklı olduğunu, tercih edilebileceğini anlatmak istedim. Farklı modellerin görüntüde kopya, ama en azından sahte mekanizmadansa seiko mekanizmalı versiyonlarını göstermek, bu modellerden herhangi birini kullanan arkadaşımız var ise, benim gibi merak eden insanlara tecrübelerini anlatması için açmıştım konuyu.
Benim gibi bir saate maksimum 1500-2000 lira ayırabilecek insanlar ilk mesajdaki gibi saatleri arıyor, forumda da bu tarz çin markaları için bir konu göremediğim için fikir alış verişi için açmıştım konuyu.
Bir arkadaşımızda san marrin hakkında düşüncelerini, tecrübelerini anlattı. Kendisine teşekkür ederim. Ama çoğunluk, bu ne saçmalık, böyle konu mu olur, şaşkınlığım artıyor şeklinde tepkiler verdi. Konu fikir ve bilgi alış verişi temelli olması gerekirken, bu saatleri tercih edebilecekler ve tercih edenlere yanlış gözlerle bakanlar olarak ikiyr ayrıldı. Bir de en doğrusunu söyleyenler var, insanlar zevkine göre istediğini takabilir diyenler.
Insanların zevklerine ve düşüncelerine böyle saldırgan bir tavırla yaklaşılmasını ben yanlış buluyorum. Söz konusu saatler ilgini çekmiyor ise konu ile ilgilenmez, yorum yapmaz geçersin, insanlar kendi halinde tartışabilir. Örneğin ben genellikle spor giyim tercih ettiğim için ve çok klasik bulduğum için dress saatleri sevmiyorum, fakat gidip o konuya kötü veya muhabbeti etkileyecek yorumlar yapmıyorum. Doğrusu bence de bu olmalı. Insanlar sevdiği şey hakkında özgürce tartışabilmeli, fikir alışverişi yapabilmeli. Forumların genel amacı bu değil midir?