TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorum

Mesaj fbC » 13 Ara 2020, 20:14

Konuyu açan arkadaşınız olarak bir açıklama yapmam gerektiğini düşünüyorum.

Yaptığım sahte/taklit saatleri savunmak veya içinde ne idüğü belirsiz bir makine bulunan saatleri savunmak değil. Ilk mesajda da belirttiğim gibi sahte/taklit saatler kimsenin tercih etmemesi gereken, çakma saatlerdir. Yüksek fiyatlı bir datejust modele sahip olamayan fakat isteyen insanların bu saatin sahtesini almasındansa, örneğin 100 dolarlık pagani modelini almasının daha mantıklı olduğunu, bu saatlerin orjinal modelinin görüntü olarak kopyası olduğunu, fakat içindeki seiko mekanizması ile çakma saatten farklı olduğunu, tercih edilebileceğini anlatmak istedim. Farklı modellerin görüntüde kopya, ama en azından sahte mekanizmadansa seiko mekanizmalı versiyonlarını göstermek, bu modellerden herhangi birini kullanan arkadaşımız var ise, benim gibi merak eden insanlara tecrübelerini anlatması için açmıştım konuyu.

Benim gibi bir saate maksimum 1500-2000 lira ayırabilecek insanlar ilk mesajdaki gibi saatleri arıyor, forumda da bu tarz çin markaları için bir konu göremediğim için fikir alış verişi için açmıştım konuyu.

Bir arkadaşımızda san marrin hakkında düşüncelerini, tecrübelerini anlattı. Kendisine teşekkür ederim. Ama çoğunluk, bu ne saçmalık, böyle konu mu olur, şaşkınlığım artıyor şeklinde tepkiler verdi. Konu fikir ve bilgi alış verişi temelli olması gerekirken, bu saatleri tercih edebilecekler ve tercih edenlere yanlış gözlerle bakanlar olarak ikiyr ayrıldı. Bir de en doğrusunu söyleyenler var, insanlar zevkine göre istediğini takabilir diyenler.

Insanların zevklerine ve düşüncelerine böyle saldırgan bir tavırla yaklaşılmasını ben yanlış buluyorum. Söz konusu saatler ilgini çekmiyor ise konu ile ilgilenmez, yorum yapmaz geçersin, insanlar kendi halinde tartışabilir. Örneğin ben genellikle spor giyim tercih ettiğim için ve çok klasik bulduğum için dress saatleri sevmiyorum, fakat gidip o konuya kötü veya muhabbeti etkileyecek yorumlar yapmıyorum. Doğrusu bence de bu olmalı. Insanlar sevdiği şey hakkında özgürce tartışabilmeli, fikir alışverişi yapabilmeli. Forumların genel amacı bu değil midir?
Kullanıcı avatarı
fbC

Mesaj fbC » 13 Ara 2020, 20:56

Bir diğer konu ise çin homage markalarına bu şekilde sert ve kötü yaklaşılması. San martin, pagani, steeldive birebir aynı görseli yapıyor olabilir, bu yüzden böyle tepkiler alıyor ise, neden hiç bir steinhart konusunda bu tepkiler verilmiyor? Steinhart da bu çin markaları gibi, görseli aynı, içinde sağlam bir makine mevcut.

Bu kadar ön yargılı olmamak gerektiğini düşünüyorum ben.
Kullanıcı avatarı
fbC

Mesaj mlm » 13 Ara 2020, 21:38

Şind bizim khafamızda iki tane soru işareti var, bir homage nedir, iki neden alınır?

Homage hadisesine gösterilen hassasiyetin son derece haklı sahte karşıtlığının meyvesi olduğunu görmek zor değil. Öte yandan hayat zamanla insana her türlü saçmalığa saygı duyması gerektiğini de ziyadesiyle öğretiyor. Bir gazla bir sürü homage aldım, belki 13-14 bin TL harcadım, bir tane orijinal orta segment saat parasını gömdüm ve pişman değilim, forumda da homage saatlerle ilgili bir fikir oluşması, kaliteli midir, değil midir, işçiliği zaman tutması vs nasıldır hangi saatlere alternatif olabilir gibi sorular için ufak da olsa bir bilgi havuzu oluşmuş oluyor böylelikle.
sahte takıp orijinalmiş gibi davranmaktan/paylaşmaktan ve o sahte saatin sağlayacağı umulan prestij hedehödösünden zaten bahsetmeye gerek yok.
Yaşım olmuş 40, emekli ikramiyemle gider en fazla bir Sub ya da dengi başka bir saat alır totomun üstüne otururum. Nautilus seviyorum, Royal Oak hoşuma gidiyor, ya da misal bulunması imkansız olan vintage bir model var, o tasarımı kolumda taşımak istiyorum, ne yapacağım? Yavvv, it’s just a watch. sahte alan da alır takar, orijinal saat de alınır takılır, piyasada kolunda sahte olan güzel insanlar olduğuna nasıl inanıyorsam, orijinal saat taşıyan bir sürü olgunlaşmamış kabak olduğunu da kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. Herkes kabul görme arzusunda, bu bir ihtiyaç, neden gelip burada bilekte foto paylaşıyoruz kutu açılışı yapıyoruz sanıyorsunuz, ancak ortak hobileri olan insanların birbirlerini anlayabileceği, aldığına yaptığına değer verebileceği umuduyla..

Ne diyordum, ha; memlekette 7-8 bin birim paraya keşke bir Rolex ya da 5-6 bin birim paraya bir Grand Seiko alabiliyor olsa idik...Zira hava 1, su 2, ekmek 3, Rolex/GS/Luxury Watches 4.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Mandos » 13 Ara 2020, 21:42

Reczebb yazdı:Bi ara forumda okumuştum, hangi arkadaşımız yazmıştı hatırlamıyorum ama şöyleydi:

"Rolex takan kişinin saatlerle ilgili olup olmadığı konusunda şüpheniz olabilir ama steinhart takan kişiden şüpheniz olmaz."

Homage yada X marka iyidir kötüdür vs diye yazmadım. Güzel bir tespit olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konu tamamen budur ve konu tamamen alım gücü olmasa bile bizim ülkemizde çoğunlukla alım gücüdür. Kaldı ki alım gücü olan dahi çoğu zaman bu modellere erişemiyor. Bu forumda aynı anda hem Rolex hem Tisell kullanan çok kişi var. Sahtesi yerine homage modelini alan kişi kalitesini mekanizmasını araştırır. O yüzden de böyle bir konu da bu forumda konuşulması da çok normal. Ülkeden uzakta kalıp, bir o kadar da ülkenin gerçeklerine de uzak kalınmış olmalı ki “homage=çakma, mike abibas, legal çakma işte kendinizi yormayın” gibi süper fikirlerinizle insanları yaftalamanıza gerek yok.

Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj fbC » 13 Ara 2020, 21:47

Mandos yazdı:
Reczebb yazdı:Bi ara forumda okumuştum, hangi arkadaşımız yazmıştı hatırlamıyorum ama şöyleydi:

"Rolex takan kişinin saatlerle ilgili olup olmadığı konusunda şüpheniz olabilir ama steinhart takan kişiden şüpheniz olmaz."

Homage yada X marka iyidir kötüdür vs diye yazmadım. Güzel bir tespit olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konu tamamen budur ve konu tamamen alım gücü olmasa bile bizim ülkemizde çoğunlukla alım gücüdür. Kaldı ki alım gücü olan dahi çoğu zaman bu modellere erişemiyor. Bu forumda aynı anda hem Rolex hem Tisell kullanan çok kişi var. Sahtesi yerine homage modelini alan kişi kalitesini mekanizmasını araştırır. O yüzden de böyle bir konu da bu forumda konuşulması da çok normal. Ülkeden uzakta kalıp, bir o kadar da ülkenin gerçeklerine de uzak kalınmış olmalı ki “homage=çakma, mike abibas, legal çakma işte kendinizi yormayın” gibi süper fikirlerinizle insanları yaftalamanıza gerek yok.

+1
Kullanıcı avatarı
fbC

Mesaj Okanito » 13 Ara 2020, 21:54

mlm yazdı:Şind bizim khafamızda iki tane soru işareti var, bir homage nedir, iki neden alınır?

Homage hadisesine gösterilen hassasiyetin son derece haklı replika karşıtlığının meyvesi olduğunu görmek zor değil. Öte yandan hayat zamanla insana her türlü saçmalığa saygı duyması gerektiğini de ziyadesiyle öğretiyor. Bir gazla bir sürü homage aldım, belki 13-14 bin TL harcadım, bir tane orijinal orta segment saat parasını gömdüm ve pişman değilim, forumda da homage saatlerle ilgili bir fikir oluşması, kaliteli midir, değil midir, işçiliği zaman tutması vs nasıldır hangi saatlere alternatif olabilir gibi sorular için ufak da olsa bir bilgi havuzu oluşmuş oluyor böylelikle.
Replika takıp orijinalmiş gibi davranmaktan/paylaşmaktan ve o replika saatin sağlayacağı umulan prestij hedehödösünden zaten bahsetmeye gerek yok.
Yaşım olmuş 40, emekli ikramiyemle gider en fazla bir Sub ya da dengi başka bir saat alır totomun üstüne otururum. Nautilus seviyorum, Royal Oak hoşuma gidiyor, ya da misal bulunması imkansız olan vintage bir model var, o tasarımı kolumda taşımak istiyorum, ne yapacağım? Yavvv, it’s just a watch. Replika alan da alır takar, orijinal saat de alınır takılır, piyasada kolunda replika olan güzel insanlar olduğuna nasıl inanıyorsam, orijinal saat taşıyan bir sürü olgunlaşmamış kabak olduğunu da kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. Herkes kabul görme arzusunda, bu bir ihtiyaç, neden gelip burada bilekte foto paylaşıyoruz kutu açılışı yapıyoruz sanıyorsunuz, ancak ortak hobileri olan insanların birbirlerini anlayabileceği, aldığına yaptığına değer verebileceği umuduyla..

Ne diyordum, ha; memlekette 7-8 bin birim paraya keşke bir Rolex ya da 5-6 bin birim paraya bir Grand Seiko alabiliyor olsa idik...Zira hava 1, su 2, ekmek 3, Rolex/GS/Luxury Watches 4.

Cengiz abi olayı çok güzel özetlemişsin, bu olgunun daha da üzerine kritik yapmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum ben de. Homage alan insan, yukarıdaki mesajlardan birinde söylendiği gibi zaten belli başlı bir şeyleri görmüş oluyor. Hassas nokta olan sahtenin ayrımını yapmak önemli bence, zaten bu forum çerçevesinde de o konuda fikir ayrılığı bulunmuyor kullanıcı açısından. Bence de bir homage konu başlığı açmak gerekiyor. Yahu Paul Newman Daytona almak isteyen ama çekinceleri olan birisinin gidip homage alması kadar rasyonel bir hareket olabilir mi, ya da alım gücü olmasa da... Homage konusu tüketici kadar markaların da kafasını kurcalasaydı bugün Günther Steinhart'ın adını bile duymazdık. :thumbup:
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj ÜmitYüksel » 13 Ara 2020, 22:17

Değerli forum üyeleri bu tartışma uzar gider. Çok zengin müşterilerim var kolunda sahte rolex AP patek olan. Neyse bende homage saat takıyorum. Zamanında sahte saatler almışlığım vardır. Örneğin hulk ve batman arasında gittim geldim batman aldım. Ama hulk içimde ukte olarak kaldı. Bunu da tisell alarak çözdüm. Belki 1000 tlye replika sı da alınabilir di. Ama ben o rengi tisell de buldum aldım. Ayıplanacak sam buyurun ayıplayın. Ne yazık ki bulunabilir lik ve alım gücü etkisi var.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj mrtkrks » 13 Ara 2020, 22:28

https://theupgreater.com/affordable-rol ... ternative/

Resim

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi Submariner dışındaki neredeyse tüm diverlar homage veya alternatifiymiş aslında :)

Sıralama aşağıdaki şekilde ve linkten tüm habere bakarsanız Tudor veya Omega’ya kadar gidiyor.

Best Budget Rolex Submariner Homages —> Best Entry-Level Rolex Submariner Alternatives —> Best Mid-Range Rolex Submariner Homages —> Best Mid-Range Rolex Submariner Alternatives —> Best High End Rolex Submariner Homages —> Premium Alternatives to the Rolex Submariner —> Ultra Premium Alternatives to the Rolex Submariner

Yani habere göre Submariner takmak isteyen ama bütçesi yetmeyen saat severler 40 dolardan 4000 dolara kadar yükselen bu listedeki homage veya alternatifleri tercih ediyorlarmış.

Saat hobisi tamamen bütçeye dayalı bir iş, herkes submariner takmak istiyor ama maalesef mümkün değil. Bu doğrultuda herkesin bir alternatife yönelmesi çok normal.

Ben listedeki tek bir model üzerinden tekrar aynı yorumu yapacağım. Homage, benzer veya alternatif saat tercih edilebilir ama replika takan birisi tü kaka iken aşağıdaki modeli takan homage tercih eden saatsever gibi gösterilmesin.

“Superlative Chronometer” yazıyor kadranda :)

Resim

Kullanıcı avatarı
mrtkrks

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 189 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners