Yine Saat krizim tuttu ve yaptığım araştırmalar sonucu bu 2 saat arasında kaldım... Onun için sizlerin de fikrini sorayım dedim... işte fotoğraflar ve teknik özellikleri
Orient Men's Classic Automatic Watch CFD0E004W
Descriptions :
White dial
Luminous hands and markers
Stainless steel case and case back
Genuine dark brown leather strap
Date display at 9 o'clock position
Features :
Automatic movement
Water resistant
Approximate Measurements :
Case Diameter: 39mm (excluding crown)
Case Diameter: 42mm (including crown)

ve...
Orient Power Reserve Automatic Men's Watch CFM00003B
Features :
Automatic Movement
Water Resistant 50M (5BAR)
Power Reserve Indicator
Continuous Operation Time more than 40 hours
Approximate Measurements :
Case Diameter: 40mm (excluding crown)
Case Diameter: 42.5mm (including crown)
Descriptions :
Silver Dial with 3 sub dials
Stainless Steel case and case back
Metallic Blue hands and Silver tone Markers with Luminous
Dome Crystal Glass
Genuine Leather Strap with double folding deployment Clasp

Tamam, iki saatin kullanım segmentlerinin farklı olduğunu biliyorum, birincisi takım elbise saati diğeri ise spor saat. Spor orientin beni cezbeden kısmı deri kayışın çift renkli olması, power reserve göstergesi ve klasik tarih göstergesi değilde yuvarlak tasarıma sahip olması. deployantlı kilit mekanizması (ki eğer seçimi kazanırsa koleksiyonumdaki ilk olacak bu yönden) ve kırmızı bezeli.
Klasik Orientin power reserve göstergeside son derece zarif ve zemin deseni de çok hoşuma gidiyor (Ne yalan söyleyeyim Tissot Le Locle'yi andırıyor bana). Tarih göstergesinin her zamanki saat 3 yönünde değilde saat 9 yönünde olması yine hoşuma giden nedenlerden biri.
Hangisine ihtiyacım var sorusunu sorduğumda kendime, aslında 2'sinede ihtiyacım yok derim. Koleksiyonumda hem klasik hem de spor saatlerim var. Ama hani geçenlerde bir araba reklamı vardı, adam station wagon bir araba alıyordu da satıcı şu nedenden, bu nedenden falan bu arabayı alıyorsunuz diye tahminler ediyordu da adam en sonunda sadece " sadece onu istiyorum diyordu. Bendeki de aynı hesap işte... Sadece istiyorum...
Ne dersiniz ???